:: Husgård Stud ::

Husgård Stud

Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Muu toiminta

Rhinstones Awenita "Nita"

Rotu, sukupuoli: Shetlanninponi, tamma
Säkäkorkeus, väri: 86cm, vaaleanrautias
Syntymäaika, ikä: 12.08.2018, 8-vuotias
Rekisterinumero: VH18-017-0503
Omistaja: Husgård Stud, VRL-05175
Kasvattaja: Rhinstone Shetlands, Ruotsi
Painotuslaji: Valjakkoajo, noviisi
Kilpailutiedot: ominaisuuspistettä, tasolla /

Ponien kantakirjaustilaisuus 20.12.2018
15 + 15 + 15 + 15 = 60p. KTK III


kuvien © Cherie (CC BY 2.0)

Nita on pieni ja syötävän suloinen ruotsin tuonti joka saapui Husgårdiin hieman muita uusia tuontiponeja myöhemmin. Sen kasvattaja otti meihin yhteyttä ja kertoi että heillä on tälläinen lupaava pieni tamma myynnissä sillä olin sanonut heille että etsimme uusia poneja ja eteenkin tammoja talliin. Nita on alusta asti ollut todella ystävällinen ja sosiaalisin kaikista poneistamme. Se tutustuu mielellään kaikkiin kaksi- ja nelijalkaisiin joita vastaan tulee ja nauttiikin kaikista hetkistä jotka se saa viettää jonkun seurassa. Koskaan Nitasta ei olla nähty että se olisi tehnyt pahaa kenellekään tai edes näyttänyt hapanta naamaa. Taluttaessa Nita on kuin koiranpentu joka seuraa uskollisesti taluttajaansa mihin tahansa.

Nita on oivallinen valjakkoponi sillä sen työmoraali on korkea ja työskentelee aina yhtä iloisesti ja innokkaasti. Se kuuntelee aina taukoamatta ohjastajan antamia ohjeita ja yrittää aina toteuttaa ne parhaansa mukaan. Nita on parhaimmillaan koulu- ja tarkkuuskokeissa sillä se tekee aina kaiken niin tarkasti ettei virheitä paljoa tule.

Kilpailupaikoilla Nita on aina iloinen oma itsensä ja tutkailee ympäristöä uteliaana. Sen käytös ei poikkea millään tavalla kotioloista ja siitä olemme olleet kiitollisia sillä tallissa on enemmän ja vähemmän haasteellisia poneja joiden takia joudutaan tekemään erikoisia järjestelyjä. Yleensä Nita toimii seuraponina myös näille höpsöille poneille ja monesti jopa rauhoittaa höyrypäitä hyvin myös kisapaikoilla.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Ahtunowhiho
rtkm, 87cm
ii. Anakausuen
rnkm, 89cm
iii. Matchitisiw
rn, 91cm
iie. Sokanon
rtkm, 86cm
ie. Meoquanee
vprt, 85cm
iei. Nixkamich
prt, 87cm
iee. Mashota
vrt, 84cm
e. Rhinstones Alawa
vrt, 84cm
ei. Hevataneo
vrt, 85cm
eii. Honiahaka
rt, 87cm
eie. Tehya
rtkm, 84cm
ee. Hallow Ahellona
vkk, 82cm
eei. Kwatoko
prt, 84cm
eee. Amadahy
vkk, 81cm

s. 02.11.2018    she-o. Astyanax Hus    (i. Treiber Tracius)virtuaalihevonen      a sim-game horse      ulkoasun © Cery 2018