Elovalkea

Elovalkea

VH18-018-1830 / #PKK2915

suomenhevonen ori
s. 12.08.2018, 8-vuotias
mustanvoikonkimo, 154cm

om. Natalia (VRL-05175)
kasv. Mira Salmela (evm)

yleispainotteinen
ko: Helppo A, re: 110cm, CIC1

Katso Veken kilpailusijoitukset
Lue Veken päiväkirjaa


Saavutukset
Tavoitteena KTK, ERJL, KRJL, KERJL + PKK arvonimet

Kenttävarsojen laatuarvostelu 30.09.2018
8 + 10 + 3 + 2 + 4 + 6 = 33p. KEV I

Kouluvarsojen laatuarvostelu 20.10.2018
9 + 5 + 3 + 4 + 0 + 0 + 10 = 31p. KV II

Estevarsojen laatuarvostelu 31.10.2018
8 + 10 + 1 + 5 + 3 + 8 = 35p. EV I


Jälkeläiset
Veke ottaa vastaan tuontisukuisia suomenhevostammoja joilla on edes hieman näyttöjä kilparadoilta. Se kantaa värigeenejä Ee/aa/nCr/Gg.

- ei jälkeläisiä -
virtuaalihevonen

Veke on kaikkien rakastama lempeä suomenputte jonka työmoraali on ihan uskomatonta. Aivan sama mitä tämän herran kanssa tekee niin se on innokkaana ja uteliaana mukana menossa, oli se sitten perus harjausta tai pesua vai lähdetäänkö käymään jossain uudessa paikassa. Veke rakastaa kaikkia ihmisiä yli kaiken ja kaipaa paljon huomiota osakseen ja ottaakin sen aina kuin mahdollista. Veke seisoskelee harjauksen ja varustuksen ajan rauhallisesti paikoillaan mutta taluttaessa sen hieman lapsenomainen innokkuus tulee esiin pienenä steppailuna.

Ratsastaessa Veke on eteenpäinpyrkivä ja miellyttämisenhaluinen puksuttaja joka kuuntelee ratsastajan apuja herkeämättä. Sen askelet on ihanan pehmeät ja se taipuisi varmasti vaikka vaativalle tasolle jos sitä olisi koulutettu pidemmälle. Taivutukset ja lisätyt askellajit on sen ehdoton vahvuus ja niistä se suoriutuisi vaikka unissaan. Veke kantaa itseään hyvin ja on aika näyttävä näky kouluradoilla.

Hypätessä Veke on ketterä ja taipuu tiukempiinkin kaarroksiin. Sen hyppytyyli voisi ehkä olla hieman parempi, mutta kyllä sen kanssa yli mennään jokaisesta esteestä puhtaasti vaikka perse edellä jos ei muuten. Veke ylittää jokaisen esteen korvat pystyssä ja välillä häntä pyörii kuin propellilla kun se haluaisi mennä hieman lujempaa kuin mitä ratsastaja haluaisi. Maastoesteillä Veke on hieman epävarmempi mutta sopivan ratsastajan istuessa selässä se menee kaiken yli mitä sen eteen tulee. Niissä se tarvitsee vähän enemmän tukea ratsastajalta.

Lastatessa Veke on maailman helpoin eikä ole väliä kenet sen viereen laitetaan sillä se ei välitä sen kummemmin muista oreista tai tammoistakaan. Ainoastaan kiimassa olevat tammat ovat sen mielestä kiinnostavia ja niiden lähelle niitä ei kannata laittaa tai herra menee hieman sekaisin. Kilpailupaikoilla Veke ottaa aina rennosti eikä ole moksiskaan ympärillä olevasta hälinästä ja vilinästä.

Sukutaulu & -selvitys

i. Aarrevalkea
sh, mvkk, 156cm
ii. Aarrejahti
sh, m, 157cm
iii. Aarteen Metsästäjä
sh, mrn, 158cm
iie. Jovanna
sh, rn, 155cm
ie. Valkoliekki
sh, vkk, 154cm
iei. Liekkimeri
sh, rn, 156cm
iee. Valkolilja
sh, vkk, 153cm
e. Kuunsäde
sh, rnkm, 153cm
ei. Tutkasäde
sh, rn, 155cm
eii. Tutkimusmatkailija
sh, vrn, 157cm
eie. Haaveilija
sh, rn, 153cm
ee. Kuunvälke
sh, rtkm, 152cm
eei. Salamavälke
sh, rt, 154cm
eee. Kuutamolla
sh, rtkm, 151cm

klikkaa nähdäksesi sukuselvityksen

i. Aarrevalkea oli yllättävän tasaisen luonteen omaava läsipäinen ja sukkajalkainen musta suomenhevosori vaikka sen vanhemmat onkin vähän kenkumpia luonteeltaan. Tämä 156cm korkea ori kilpaili elämänsä aikana pääasiassa kenttäratsastuksen parissa jossa se menestyi ihan kohtalaisesti. Mikään huippu se ei ollut mutta helpommissa luokissa se pääsi usein palkinnoille. Komean ja sopusuhtaisen rakenteen omaava Aarrevalkea myös kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Aarrevalkea joutui jättämään kilparadat taakseen aikaisemmin kuin oli tarkoitus sillä sen jalka viottui erään kilpailun maasto-osuudella. Se jätti jälkeensä parikymmentä varsaa ennen kuin menehtyi 19-vuotiaana ähkyyn.

    ii. Tämä 157cm korkea musta suomenhevosori Aarrejahti on hevonen jonka ei ollut tarkoitus edes syntyäkään. Se on täysin vahinkovarsa sillä sen isä pääsi astumaan tallin tamman karateessaan tarhasta ja päästessään tammojen luokse. Oriin molemmat vanhemmat on haasteellisempia käsitellä joka oli ainoa syy miksi tätä varsaa odotettiin kauhulla. Kaikkien onneksi siitä ei tullut vanhempiensa kaltainen kiukkukalle vaan ihan mukava josta saatiinkin vanhempana yllättävän hyvin menestynyt estehevonen joka voitti ja sijoittui useammassa kilpailussa. Siitä ei kuitenkaan tullut koskaan suosittua jalostusoria ja se jätti jälkeensä vain viisi jälkeläistä ennenkuin se päästettiin ikiuneen kun sillä todettiin kasvain.

    ie. Vaaleanpunarautias Valkoliekki oli todella kaunis 154cm korkea suomenhevostamma mutta ulkonäkö kyllä petti pahemman kerran. Se oli pahemman luokan hapannaama ulkonäöstään huolimatta eikä monikaan halunnut astua sen karsinaan ellei ollut pakko. Onneksi tämä ei vaikuttanut siihen millainen Valkoliekki oli ratsuna ja se menestyikin mukavasti kouluratsastuksen parissa. Useamman kerran se pääsi palkintopallille ja palkintokaapista löytyykin monenlaista pokaalia ja ruusuketta. Valkoliekki sai elämänsä aikana vain pari varsaa sillä sen jälkeläiset ei näyttänyt menevän oikein kaupaksi. Toinen varsoista jäi kasvattajalle Keski-Suomeen ja toinen myytiin pohjoiseen pienelle tilalle jossa uskallettiin ottaa riski. Valkoliekki menehtyi 21-vuotiaana.

e. Vain 153cm korkea ruunikonkimo suomenhevostamma Kuunsäde on kaikkien rakastama neitokainen joka menestyi elämänsä aikana enemmän kouluratsastuksessa kuin missään muualla. Vaativalle tasolle koulutettu tamma napsi sijoituksia ja voittoja lukuisista kilpailuista mutta ei kuitenkaan pärjännyt maan parhaimmille hevosille. Kuunsäteen luonne oli äärimmäisen rauhallinen ja ystävällinen ja siitä tulikin mielettömän hyvä siitostamma kun se lopulta jäi kisaeläkkeelle. Tamma sai yhden varsan jo nuorena neitona ja uran jälkeen vielä kolme lisää. Nykyään Kuunsäde viettää eläkepäiviään laitumella omistajallaan Pohjois-Suomessa.

    ei. 155cm korkeasta ruunikosta suomenhevosorista, Tutkasädestä tuli elämänsä aikana suosittu jalostusorii sillä sen menestyksekäs kisaura oli vertaansa vailla ja se kantakirjattiinkin hyvin pistein. Tutkasäde kilpaili kouluratsastuksen parissa keräten palkintokaappiin jos minkälaista palkintoa ja onhan sillä takanaan pari mestaruuttakin. Tutkasäteen luonne oli todella rauhallinen ja ystävällinen ja se kaikkien iloksi periytyi sen kymmenille jälkeläisille joita se jätti jälkeensä. Kaikkien harmiksi se jouduttiin kuitenkin päästämään ikiuneen vain 17 vuoden iässä sillä se loukkasi selkänsä pahasti laitumella.

    ee. Kuunvälke oli tuiki tavallinen 152cm korkea rautiaankimo suomenhevostamma joka ei paljoa päässyt näkemään kisaratoja elämänsä aikana. Se vietti koko elämänsä leppoista elämää pienellä tallilla harrasteratsuna jossa se starttasi vain muutaman kerran pienissä kilpailuissa nuoren ratsastajansa kanssa. Kuunvälke astutettiin pari kertaa hieman tunnetuimmilla oreilla sillä siitä haluttiin paremman kapasiteetin omaavan varsan jonka omistaja voisi kouluttaa itse ja alkaa kilpailemaan. Varsa perikin tamman lempeän ja rauhallisen luonteen ja oriin kapasiteetin. Tämän vuoksi se astutettiin toisen kerran ja se varsa myytiin sitten eteenpäin Pohjois-Suomeen. Kuunvälke päästettiin ikiuneen 19-vuotiaana sen terveyden pettäessä.