Camelopardalis

rautiaankirjava sim-game sport-horse tamma, 157cm
syntynyt 09.08.2017, tämänhetkinen ikä   M Layouts / raitatossu.net/mayflower
rekisterissä numerolla VH19-253-0002, #PKK2416

kenttä-/yleispainotteinen
        ko: Helppo B (tavoitetaso Vaativa B)
        re: 100cm (tavoitetaso 140cm)
        Helppo (tavoitetaso CIC3)

omistaa Kristian Tammipuro (VRL-05175, )
kasvattanut Zen, Latvia
asuu Jokirannantie 11

kilpailumenestys perinteisissä ja näyttelyissä
varustekaappi & hoito-ohjeet
lue päiväkirja

      

Kooltaan Parda ei ole ehkä suuren suuri, mutta luonnetta hänellä on raamikkuutta kompensoimaan. Tamma on pohjimmiltaan oikein miellyttävä, mutta hän tarvitsee motiiveja toimiakseen kyselemättä ja uusien ihmisten kanssa perusoletus hevosella on aina kyyninen. Parda tarvitsee johdonmukaisen ja varman käsittelijän, joka osaa pyytää napakasti mutta myös palkita heti: jos unohdat muutamankin kerran poistaa paineen Pardan liikahtaessa tahtomaasi suuntaan, voit olla varma että seuraavalla kerralla pääset oikeaan vetokisaan. Kyljistään Parda on aina ollut hyvin herkkä, ja harjatessa se vahtii haukkana mitä hoitaja siellä tekee. Oli sitten harjausote liian kova tai pehmeä, Parda kyllä huomauttaa siitä luimistamalla ja hampaita naksauttamalla. Näykkimään se ei käy, mutta vakuuttavaa ilmettä ei voi olla huomaamatta. Samasta syystä satulointi on hyvä tehdä rauhallisesti: Pardaa ei satula muuten kiukuta, mutta jos siivillä vahingossa tökkää kylkiin tai satulavyön kiristää liian nopeasti on rautiaan naama nutturalla.

Ratsuna lujatahtoisuus on sekä siunaus että kirous. Parda ei luovuta helposti ja ottaa haasteet tosissaan, mutta sitten taaskin hänen kanssaan saa olla tomera jotta hommat tehtäisiin mukisematta. Vaikeammat kouluvääntelyt ovat esimerkki närästyksen aiheesta, sillä kun Pardan pitäisi ihan oikeasti miettiä miten ja missä järjestyksessä kroppansa asettelee ja joutuu venyttämään sekä käyttämään voimiaan, vetää tamma nopeasti liinat kiinni ja sanoo selkeästi EI. Silloin on ratsastajan vain jämerästi näytettävä että välillä pitää tehdä myös niitä ei-niin-hauskoja asioita. Onneksi Pardan repertuaariin ei kuulu muu kuin jumittaminen ja pieni kavahtelu, joten pukkirodeota ei tarvitse pelätä. Ja kun ratsun kanssa on tilit tehty selviksi, on Parda yllättävän helppo ratsastaa: ei liian kuuma mutta eteenpäinpyrkivä, herkkä varsinkin pohjeavuille mutta toisaalta myös voimakas ja kantava partneri varsinkin esteradoille.

i. Exitus Spiritus
sgsh, trnkrj, 168cm
PP-MVA Fn KTK III, YLA2, PJ'16 voittaja
ii. Finis Heros evm
sgsh, mkrj, 169cm
iii. Casurus evm
hann, m, 167cm
iie. Engel I.S. evm
sgsh, mkrj, 170cm
ie. Gottlieb evm
trak, trn, 167cm
iei. Mystisch evm
trak, trn, 174cm
iee. Gottschalk evm
trak, prn, 168cm
e. Zirafe
sgsh, rtkrj, 157cm
PP MVA
ei. Wladok evm
sgsh, prn, 165cm
eii. Voron evm
sgsh, m, 164cm
eie. Zebrá evm
hwb, prt, 153cm
ee. Findólina evm
sgsh, prt, 155cm
eei. Elevante evm
old, mrn, 158cm
eee. Tzaizi evm
krch, prtkrj, 150cm

Parda on käytössä jalostukseen harvakseltaan ja tarkoin valituille oreille. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin niin katsotaan tilannetta yhdessä.
Parda kantaa värigeeniä ee/Aa/nSb

sgsh-ori Vitiosus s. 07.12.2018 i. Harr Shahzad ei meriittejä

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    kuvien © Pölhö