Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Willems Maya Z

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH17-272-0021

Zangersheide, tamma
s. 25.06.2017, 10v (8v 25.10.2017)
Tummanruunikko, 163cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Melissa Willems, Belgia
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © VRL-05186

Willems Maya Z on Wouters Warmbloodsin ensimmäinen zangersheidenhevonen. Olin kiinnostunut rodusta jokin aikaa sitten sillä ne ovat olleet oivallisia estehevosia. Tovin sain etsiskellä meille sopivaa hevosta ennenkuin tasaisen ja lempeän luonteen omaava Maya tuli vastaan. Kaunis tummanruunikko tamma hurmasi minut hetkessä ja koeratsastuksessa olinkin ihan myyty kun tunsin sen kapasiteetin. Vähän tämän jälkeen Maya matkasi Woutersiin enkä ole katunut hetkeäkään sen ostamista vaikka siihen meni pieni omaisuus.

Maya on mitä ihanin ja suloisin tamma jota maa päällään kantaa. Tallille tullessasi karsinasta kuuluu joka kerta iloinen tervehdys ja pieni sievä pää tunkee syliisi kun menet sen luokse. Maya kaipaa aina hellyyttä ja usein myös antaa sitä takaisin. Hoitotoimenpiteiden ajan neiti seisoskelee kiltisti paikallaan ja katselee uteliaana mitä sen ympärillä hääräilevä ihminen touhuaa. Kaviot nousevat aina ongelmitta ja Maya pitää niitä ilmassa itse, sekä varusteet se antaa laittaa ilman pullisteluja ja pään nosteluja. Taluttaessa Maya kulkee aina ihmisen perässä kuin kiltti pikkuinen koiranpentu ja välillä katselee vain korvat pystyssä ympäristöään.

Ratsastaessa Maya toimii kuin ajatus. Se tarvitsee vain kevyet avut toimiakseen, sillä se on hieman herkkä kyljistään ja suustaan. Toisinaan Mayasta kuoriutuu oiva kouluratsukin sen taipuessa niin nätisti ja pehmeät askeleet liikuttavat ratsastajaa, mutta siitä huolimatta se on enemmän estehevonen. Esteet nähdessään Maya syttyy toden teolla ja se työskentelee suurella innolla. Lähestymiset on usein hieman vauhdikkaita ja tamma hyppää aina suurella innolla korvat pystyssä. Mayan hyppytyyli on ollut alusta asti loistava ja se on hyvä myös ratsastaessa aikaa vastaan.

Kilpailupaikoilla Maya ottaa aina rauhallisesti ja katselee vain uteliaana ympäristöä korvat pystyssä. Tämän tamman kanssa voi kulkea missä vain eikä sen kanssa tule mitään ongelmia. Tämä on yksi syy miksi rakastuin siihen täysin. Verryttelyssä ja radalla Maya keskittyy vain omaan juttuun ja tekee aina parhaansa.

i. Willems Matt Z
z, tummanruunikko, 164cm
evm
ii. Willems Matthew Z
z, tummanruunikko, 166cm
iii. Willems Matthias Z
z, musta, 168cm
iie. Havanas
hann, ruunikko, 163cm
ie. Hannyston Z
z, ruunikko, 162cm
iei. Hip Wannes Z
z, ruunikko, 163cm
iee. Renée
hann, rautias, 161cm
e. Aerts Aeneas Z
z, ruunikko, 162cm
evm
ei. Aerts Alouarn Z
z, punaruunikko, 164cm
eii. Ambroas
holst, punaruunikko, 165cm
eie. Jaimelynn Z
z, ruunikko, 163cm
ee. Devos Phemie Z
z, tummanruunikko, 161cm
eei. Devos Pierrick Z
z, ruunikko, 163cm
eee. Gordana
holst, rautias, 160cm

i. Willems Matt Z on 164cm korkea tumanruunikko zangersheide ori, joka on painoitettu esteille ja sillä on kisattu myös jonkin verran kenttäratsastuksessa hyvin tuloksin. Muutamia sijoituksia herralla on jo kasassa esteratsastuksen tiimoilta ja lisää on tavoitteena. Saapa sitten nähdä jatkuuko kisaaminen yhtä menestyksekkäänä kuin tähän mennessä. Luonteeltaan ori on hyvin lempeä ja yhteistyökykyinen. Hoitotilanteissa se osaa käyttäytyä hyvin, mutta joskus se saattaa pelleillä hoitajansa kustannuksella. Ratsastaessa ori on reipas, mutta se pysyy hyvin hallinnassa. Kouluratsastus on orin mielestä tylsää, mutta jos on pakko kiemuroita vääntää niin ei herra vastaankaan laita. Se tosin testaa ratsastajaansa onko todellakin pakko. Esteitä tämä herra rakastaa yli kaiken. Se käyttäytyy myös hyvin maastossa ja maastoesteillä. Maya on tällä hetkellä orin ainoa varsa, mutta voisi veikata että orille tullaan vielä hankkimaan monta hienoa jälkeläistä lisää. Ja voin vaikka lyödä pääni pantiksi, että Willems Mattista ja sen omistajasta tullaan vielä kuulemaan, eikä suinkaan mitään negatiivista.

    ii. Willems Matthew Z on 166cm korkea zangersheide ori. Tämä ori on erittäin hyvä rakenteinen hevonen ja sitä on suotu tummanruunikolla värityksellä. Luonteeltaan ori on tempperamenttinen, joka tietää oikeutensa ja sille kuuluvan huomion. Oria käytetään paljon jalostuksessa, mutta se kilpailee paljon esteratsastuksessa. Ori on asunut koko elämänsä ajan Belgiassa ja sieltä se käy kisoissa ympäri maailmaa. Sillä tähdätään Belgian esteratsastuksen maajoukkueeseen, joten sillä treenataan hyvin paljon.

    ie. Hannyston Z oli kaunis 162cm korkea ruunikko zangersheide tamma. Tamman sydän sykki esteille ja sillä olisi ollut kapasiteettia esteiden GP-luokkiin, mutta hieman kehnon hyppykapasiteetin vuoksi se sai tyytyä 140 sentin esteisiin. Luonteeltaan tamma oli hienohelma eikä se sietänyt sitä, että se tuli likaiseksi. Vesi oli tamman pahin pelko. Sillä saattoi olla jotain pieniä traumoja vettä kohtaan. Siksi vesiesteiden ylitys oli leidille haastavaa. Tamman ollessa 8 vuotias, se sai hankosidevamman joten sen lupaava ura esteratsuna tyssäsi kuin seinään. Tamma myytiin Belgiaan, Willemsin siittolaan jossa sillä teetettiin pari varsaa. Kun tamma oli 13 vuotta, se kompuroi laitumella jonka seurauksena aikaisemmin loukkaantunut jalka vaurioitui uudestaan ja tamma jouduttiin lopettamaan.

e. Aerts Aeneas Z on pieni 162cm korkea ruunikko zangersheide tamma. Tamma on niittänyt mainetta ympäri maailmaa estekentillä. Luonteeltaan se on hauska, joskus se kuitenkin saa hoitajansa hermoromahduksen partaalle. Se antaa tarhasta kyllä kiinni, kunhan se ensin hieman leikkinyt hoitajansa kanssa hieman hippaa. Hoitotilanteessa sen on aivan pakko kolistella ja maistaa kaikkea mitä se vain näkee. Hoitopakki saa yleensä kovaa kyytiä, jos se vain tamma pääsee siihen käsiksi. Ratsastaessa sama huumori jatkuu. Jos mennään koulua se kaartaa kaikki mahdolliset kulmat mallikkaasti ja suoralla uralla kiemurtelee. Esteillä sen testaaminen jää vähemmälle, koska se on niin innoissaa esteistä ettei tamma kerkeä kiukuttelemaan.

    ei. Aerts Alouarn Z oli 164cm korkea GP-tason esteratsu. Se ei tosin ollut niin maineikas kuin monet jälkeläisensä, mutta sen hyvän rakenteensa takia se keskittyi enemmän jalostukseen. Tasonsa vuoksi sillä kilpailtiin paljon ympäri maailmaa. Luonteeltaan ori oli ystävällinen ihmisille, mutta muita hevosia se ei pahemmin voinut sietää, siksi sillä käytettiin punaista rusettia hännässä. Ratsuna se oli rohkea ja herkkä. Sillä ei tosin voinut mennä kuka tahasa. Ori lopetettiin 23-vuotiaana, koska sen jalat eivät enää kantanut. Orin jälkeläislistalta löytyy yli 100 jälkeläistä.

    ee. Devos Phemie Z on siro 161cm korkea zangersheide tamma. Tammaa on kaikkien rakastama kilpahevonen. Phemie asustelee Belgialaisessa siittolassa. Se pitää kouluratsastuksesta, mutta sen sydän sykkii silti enemmän esteratsastuksen puolelle. Tamma omaa erittän hyvän hyppytyylin ja hypyt tuntuvat siltä, että tamma lentäisi muutaman sekunnin. Phemiellä kilpailtiin aikoinaan ahkerasti ennenkuin joutui jättämään kilparatsun tehtävät jalkavaivan vuoksi. Luonteeltaan tamma on ystävällinen, sillä on tosin vetopaniikki. Hoitotilanne kuin hoitotilanne sujuu mutkattomasti. Tosin se vähän säpsyy eläinlääkäriä ja etenkin eläinlääkärin neuloja. Ratsuna se on herkkä, eikä sen kanssa tarvitse raippaa. Maastossa kulkeen nätisti porukassa, mutta yksin kyttää ja pörisee.

Willems Maya Z on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliverioreille.

Z-t. Wouters Doreen Z, s. 00.12.2017 (i. Dom Iblize Z)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2690.79 p. Kuuliaisuus ja luonne 3447.15 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 6137.94 p. ERJ tasolla 10 / 10

Näyttelyt 24.02.2018 Stratocaster, irtoSERT (Päätuomarina Sorel)© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle