Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Treiber Thracius

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-011-0005

Hannover, ori
s. 02.05.2017 (8v 02.09.2017)
ruunikko, 162cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Jack B, Saksa
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Raziksi kutsuttu puoliverinen oriherra ei missään nimessä ole se hevosista helpoin, ja siitä pitäminen vaatiikin yleensä vähän syvällisempää tutustumista. Ensinäkemältä se saattaa vaikuttaa vaan ärsyttävän orimaiselta hevoselta jolta ei löydy kunnioitusta ihmistä kohtaan, mutta ajan kanssa siitä oppii löytämään myös hyviä puolia.

Hoitotilanteissa Razi vaatii hoitajaltaan napakkuutta, ja se onkin tärkeää pitää niin sanotusti kurissa ja nuhteessa. Pääosin se käyttäytyy hyvin, mutta kun orimaiset piirteet puskevat päälle ja sen tekee mieli vähän koetella rajoja, vaaditaan hoitajalta kykyä näyttää sille kaapin paikka. Joskus oria joutuu komentamaan useammankin kerran ennen kuin se tajuaa, ettei sellainen käytös ole hyväksyttyä, mutta kyllä sen sinnikkäällä yrittämisellä kuriin saadaan. Satuloitaessa Razi saattaa hyvinkin uhkailla potkimisella ja nostella koipiaan melko pelottavallakin tavalla, mutta varsinaisia potkuja orilta saa vain harhoin. Yleensä se jättää toimimisen pelkkään uhkailuun, eikä satulan saaminen selkään siis ole mikään erityisen hankala operaatio, kunhan orin uhkailua ei vaan turhaan pelästy. Taluttaessa Razi on hieman arvaamaton, ja se vaatiikin taluttajaltaan kaiken huomion. Ei olisi ennenkuulumatonta, että se päättäisi tallin kulmalla tehdäkin täyskäännöksen, ja palata sinne mistä juuri lähdettiin. Jos ori päättää lähteä kiskomaan toiseen suuntaan sitä saa komentaa ihan kunnolla, jotta se uskoo, ettei se tässäkään tilanteessa tule saamaan periksi.

Ratsastaessa Razi on melko vahva, eikä siis oikein mikään aloittelijan hevonen. Sileäntyöskentelyssä se saattaa jäädä kyseenalaistamaan ratsastajaltaan saamiaan apuja, ja sen kanssa saattaakin joutua joskus vääntämään pitkäänkin siitä, miten tänään tulisikaan työskennellä. Kun orin saa kuulolle ja myös tottelemaan kuoriutuu siitä oikein kapasiteetikas ratsu, jolla varsinkin estepuolella riittää kykyä vaikka mihin. Esteradalla Razi ei kuitenkaan ole helppo, sillä innostuessaan se tulee helposti kuuroksi avuille. Silloin ei kuitenkaan kannata jäädä vain vetämään suusta, sillä siinä on riskinä se että ori protestoi kovaa kättä heittämällä perää. Pukittelua esiintyykin Razin kanssa lähinnä silloin kun se yrittää ilmaista, ettei jokin asia ole sen mieleen. Taitavalla ja kokeneella ratsastajalla ori on parhaimmillaan, ja sellaisen kanssa se onkin oikea esteluokkien ruusukehai. Ruunikko hyppää rohkeasti melkein millaisen esteen tahansa, eikä ole siis sen tapaista kytätä tai kiellellä. Myös vauhdista on hyötyä varsinkin uusintaradoilla, joten jos jarrukin saadaan tarvittaessa toimimaan, on ori erittäin mainio kilparatsu korkeille esteille.

Kilpailupaikoilla Razi on paitsi äänekäs, myös melko hankala käsiteltävä. Orin hännässä roikkuu aina varoituksena punainen rusetti, sillä varsinkin verryttelyalueella liian lähelle tulevat hevoset saavat sen helposti potkimaan. Muille hevosille, varsinkin tammoille, se tykkää esiintyä, joten maasta käsin kannattaa myös kantaa raippaa varuiksi mukana, jos ori yrittää lähteä lapasesta. Trailerissa ja hevoskuljetusautossa Razi matkustaa asiallisesti, eikä sen lastaamisenkaan tarvita mitään taikatemppuja. Kilpailuissa kulkeminen ja pitkätkin trailerimatkat ovat sille tuttua kauraa.
© Penelopeia

i. Treiber Thaddeus
hann, tummanruunikko, 164cm
evm
ii. Treiber Thaksin
hann, musta, 165cm
iii. Thancmar
iie. Hadas
ie. Halldóra
hann, ruunikko, 162cm
iei. Hafeez
iee. Nadia
e. Iantha
hann, ruunikko, 161cm
evm
ei. Iacobus
hann, ruunikko, 163cm
eii. Iagan
eie. Camryn
ee. Ognyana
hann, rautias, 160cm
eei. Olabode
eee. Chaya

Treiber Thracius on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliveri- ja ponitammoille.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3055.70 p. Kuuliaisuus ja luonne 3574.00 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 6629.7 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle