Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Tarasque PB

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH14-011-0583

Hannover, ori
s. 03.01.2014 (8v 03.07.2014)
rautiaankimo, 166cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Skurvash
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

arasque PB on kaikkea muuta kuin kiltti ratsastuskouluponi. Tämä kimo ori on juuri oikea niille, jotka kaipaavat elämäänsä vähän jännitystä ja haasteita. Hoitaessa Kuutti on järkevintä ottaa käytävälle kahdelta puolelta kiinni, näin ori ei pääse iskemään kellertäviä hampaitaan keneenkään. Jos vain hoitaja pystyy Kuutin hampaita välttelemään, pystyy hoitotoimet suorittamaan ihan kohtuudella. Varustaminen nyt onkin sitten hieman taiteenlaji, mutta napakka käsittelijä selviää siitä kyllä aivan hyvin. Kuutti on herkkä mahastaan, joten satulavyön kiristys kannattaa tehdä todella nätisti reikä kerrallaan. Pesupaikalla ori osaa jopa nauttia olostaan ja olla purematta ihmisiä. Kengitykset sujuu ihan hyvin, kunhan vain kengittäjälle muistetaan mainita Kuutin ihmisten pureskeluhimoista. Taluttaessa orilla on aina syytä olla ketjunaru tai orikuolain suussa, mikäli suitsia ei jakseta pukea.

Selästä käsin Kuutti on huomattavasti helpompi käsitellä kuin maasta. Orilla on upeat liikkeet, joista se varmasti saisi hyvät pisteet myös kouluradoilla. Mutta ei tämän herran pää pelkkää sileällä työskentelyä kestä. Esteradoilla Kuutti on tulta ja tappuraa, eikä sen ratsastaminen ole mitään matkustelemista esteeltä toiselle. Säännöllisellä ja hieman tavanomaista raskaammalla liikutuksella Kuutti on ehdottomasti parhaimmillaan. Silloin se kanavoi energiansa työntekoon, eikä kaikkeen mahdolliseen muuhun, kuten toisille hevosille huutelemiseen. Kuten monet muutkin hevoset, myös Kuutti tykkää maastolenkeistä. Maastoilu Kuutin kanssa on kivaa vaihtelua, sillä metsässä ori rauhoittuu aivan erilailla kuin muualla. Etenkin umpimetsään meneminen on Kuutin kanssa hyvä ajatus, sillä siellä ori ei pääse kiihdyttelemään vaan joutuu katsomaan askeliaan.

Kilpailupaikoilla Kuuttia ei voi antaa kenen tahansa käsiin, niin kuin ei kyllä muutenkaan. Ihana ajatus olisi pitää oria autossa niin pitkään, kun olisi aika lähteä verryttelemään. Kuten arvata saattaa, se ei kuitenkaan ole mahdollista tai kuljetuskalusto on entinen. Kuutti kannattaakin ottaa hetimiten alas kuljetusautosta ja varustaa. Kaikki kävelyttäminen on suotavaa tehdä selästä käsin, sillä pelkällä riimunarulla taluttaminen johtaa luultavasti katastrofiin. Verryttelyssä Kuutti on hyvä laittaa saman tien kunnolla töihin. Nukkuvaa ratsastajaa ori osaa käyttää hyväkseen ja se alkaa itsekin tuijottelemaan muita hevosia, eikä keskity työntekoon sen jälkeen ollenkaan. Kisaradalla Kuutti osaa kuitenkin käyttäytyä, sillä siellähän ori on yksin.

i. Thingol
hann, rautiaankimo, 168cm
ii. Thangail
hann, kimo, 170cm
iii. Tale of Grief
iie. Silencia B
ie. Thiliana
hann, rautias, 164cm
iei. Verdiano
iee. Lily-Ann
e. Mentha II
hann, rautiaankimo, 164cm
ERJ I
ei. Metusaleh I
hann, rautiaankimo, 167cm
eii. Moondance
eie. Kathryn
ee. Maeve Grey
hann, rautiaankimo, 165cm
eei. Malcolm Star
eee. Damini Grey

Tarasque PB on käytössä jalostukseen 1-polvisille, estepainotteisille puoliveri- ja ponitammoille.

hann-t. Wouters Georgina, s. 04.01.2018 (e. Cranleigh Gemma)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3171.13 p. Kuuliaisuus ja luonne 3438.13 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 6609.26 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle