Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Shangri Hill Z

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-272-0007

Zangersheide, tamma
s. 14.05.2017 (8v 14.09.2017)
tummanruunikko, 164cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Hill Warmbloods, Saksa
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © Cherie (CC BY 2.0)

Shangri Hill Z - tuo erikoisen värityksen omaava erikoinen persoona. Essinä tunnettu tamma on perusluonteeltaan kiltti ja oikeastaan kaikkien käsiteltävissä. Ainakin niin kauan kun puhutaan maastakäsin työskentelystä. Hoitotoimet Essin kanssa onnistuu missä vain ja miten päin tahansa, tamma nimittäin keskittyy vain nuokkumaan tyytyväisenä. Varustamisen suhteen Essi on myös ihan mutkaton, ainakin satulan kanssa. Suitsiessa tamma saattaa hieman heilutella päätänsä, jos kuolaimet pääsee kovin pahasti kolisemaan hampaisiin. Treenin jälkeinen pesuhetki on tamman mielestä ehkä parasta mitä voi olla. Paras leikki Essin mielestä onkin saada vesiletku suuhun ja heilutella sitä vimmatusti, niin että pesuboksin ympäristö ja pesijä itse ovat aivan märkinä.

Ratsastaessa Essi herää aivan erilailla eloon. Hoitaessa niin kiltti ja rauhallinen tamma muuttuu jännittyneemmäksi, sekä säpsymmäksi. Sileän työskentely on avainasemassa Essin kanssa treenatessa, sillä kun tamman saa rentoutumaan kouluratsastuksen parissa, se on myös kuin eri hevonen esteradoilla. Esteen nähdessään tamma jännittyy silmin havaittavasti ja häntä alkaa viuhtomaan. Rauhallisella ja rennolla ratsastajalla tamma kuitenkin malttaa alkaa myös rentoutumaan, kunhan se vain saa riittävästi aikaa. Esteiden korkeus ei ole koskaan ollut Essille ongelma. Tämä tamma hyppää aivan varmasti yli mistä vain, mikä sille hypättäväksi osoitetaan. Pidemmälle esteradalla Essi saattaa alkaa käymään hieman kuumana ja se onkin ainainen kehittämisen kohde tämän tamman kanssa. Liikkeidensä puolesta Essi on yllättävän vaatimaton. Eteenkin käynnissä tammaa saa työstää ihan kunnolla, että se liikkuu rehellisesti selkänsä läpi. Kun Essin saa laukassa työstettyä hyväksi, sen askellus on voimakasta ja siellä on ilo istua kyydissä.

Kilpailupaikoilla Essi on helposti käsiteltävissä, vaikka tottahan se aavistuksen verran säpäkämmäksi muuttuu. Ketjunaru leuan alla ei ole pakollinen, mutta suositeltava. Etenkin kauden ensimmäisiä kilpailuita kierrettäessä, kun kilpailuiden hulinaan vielä totutellaan kotikauden jälkeen. Vaikka Essi onkin kiltti muita hevosia kohtaan, sen häntää koristaa kilpailuissa punainen rusetti. Ohi vilahtelevat hevoset verryttelyssä saa tamman ottamaan kierroksia ja heittelemään pieniä ilopukkeja. Verryttelyyn on hyvä varata Essin kanssa hieman enempi aikaa, että tamman saa ensiksi ratsastettua rennommaksi ihan vain sileällä ennen hyppäämistä. Verryttelyhyppyjä ei ole suotavaa ottaa yhtään enempää kun on tarve, sillä pitkät suorat lähestymiset saa tämän neidin kierrokset kohoamaan. Radalle päästyään Essi suorittaa tuttuun tyyliinsä. Alkurata menee hallitusti ja ratsastajan haluamalla tavalla, mutta mitä pidempi rata on sen enempi saa ratsastaja tehdä loppua kohden töitä. Ei Essi mikään mahdoton monsteri ole, se vain rakastaa sitä mitä se tekee!

i. Sanctius Hill Z
Z, musta, 166cm
evm
ii. Sandalio Hill Z
Z, musta, 168cm
iii. Sandeep Z
iie. Jaymeen
ie. Kolleen Z
Z, ruunikko, 163cm
iei. Kantalio
iee. Dorreen Z
e. Quanna Hill Z
Z, ruunikko, 162cm
evm
ei. Quentin Z
Z, ruunikko, 164cm
eii. Quidel
eie. Caderina Z
ee. Wahida Z
Z, ruunikko, 160cm
eei. Walery Z
eee. Wakana

i. Sanctius Hill Z on sirorakenteinen sysimusta zangersheide ori jonka säkäkorkeus on noin 166cm. Tämä täysin merkitön ori oli lupaava estehevosen alku ja kahmikin itselleen lukuisia sijoituksia ja voittoja suurimmillaan 140cm luokista ennenkuin joutui jättämään kilparadat taakseen loukattuaan jalkansa. Tätä korkeampiin luokkiin se ei ehtinyt siirtyä ennen onnettomuutta. Sanctiuksen hyppykapasiteetti ja luonne oli mainioita ja siitä tulikin suosittu jalostusori eläkepäivinään.

    ii. Sandalio Hill Z oli hyvän luonteen ja kapasiteetin omaava musta zangersheide ori. Se kilpaili tästä huolimatta hieman vaihtelevalla menestyksellä sillä sen kisahermot eivät olleen parhaimmasta päästä. Sandaliolla oli tapana hermostua hirveästä hulinasta ja vilinästä jonka vuoksi sen suoritus saattoi mennä huonosti. Siitä ei koskaan tullut kovinkaan suosittua jalostusoria sen jälkeen kun jätti kilpakentät, mutta ehti jättää jälkeensä kymmenen jälkeläistä ennenkuin lopetettiin kaasuähkyn vuoksi.

    ie. Kolleen Z ei ole ehkä maailman kaunein kukkanen mutta se on maailman rauhallisin hevonen. Tämä 163cm korkea ruunikko tamma ei jaksanut välittää mistään maailman menosta ja tämä auttoi sitä kilpahevosena olossa. Kolleen kilpaili menestyksekkäästi 160cm luokissa ja sen hyppytyylikin oli hiottu puhtaaksi. Se pääsi viettämään eläkepäiviään ansaitusti siitostammaksi ja on tuonut tähän maailmaan jo viisi varsaa.

e. Quanna Hill Z kaunis ruunikko zangersheide tamma jonka päässä on iso läsi ja jaloissa valkoiset sukat. Quanna on vain 162cm korkea mutta siitä huolimatta menestyi loistavasti esteratsastuksessa 160cm korkeissa luokissa. Se kiersi kansainvälisiä kisakenttiä ahkerasti ja jäi lopulta eläkkeelle kasvattajalleen, Hill Warmbloodsiin. Quanna sai seitsemän jälkeläistä jotka perivät sen kapasiteetin ja hyvän luonteen ennenkuin se jätettiin lopulliselle eläkkeelle oloneuvoksena.

    ei. Quentin Z oli komea ruunikko zangersheide ori joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Tämä 164cm korkea ori hurmasi kaikki upealla luonteellaan ja yhteistyöhalukkuudellaan. Kun Quentinin selkään pääsit niin et tahdo sieltä pois ollenkaan. Herkkä ori reagoi pieniinkin apuihin ja hyppytyyli oli pehmeä, mutta voimakas. Quentin kilpaili hyvällä menestyksellä kansainvälisillä kilpakentillä ja jalostusoriksi jäädessään on jo jättänyt jälkeensä kymmeniä jälkeläisiä.

    ee. Wahida Z on lempeäluonteinen zangersheide tamma jonka kaunis ruunikko väritys ja suuret valkoiset merkit saivat päät kääntymään missä vain liikkuikin. Wahida kilpaili aikoinaan hyvällä menestyksellä kansainvälisillä kilpakentillä 160cm luokissa ja napsi lukuisia voittoja ja sijoituksia. Nykyään Wahida viettää siitostamman elämää pienellä puoliveritilalla ja on saanut tähän mennessä viisi jälkeläistä.

Shangri Hill Z on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliverioreille.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3039.16 p. Kuuliaisuus ja luonne 3804.66 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 6843.82 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle