Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Peek-A-Boo

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-011-0009

Hannover, tamma
s. 02.04.2017 (8v 02.09.2017)
ruunikko, 162cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Andy W, Saksa
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © Cherie (CC BY 2.0)

Peek-A-Boo, jota useimmiten vain Penniksi kutsutaan, on hevonen joka ei ensisilmäyksellä välttämättä herätä mitään suurta ihastusta. Luihu ja pitkäkaulainen tamma onkin melko kolkon näköinen, mutta sisältä ruunikko on suorastaan puhdasta kultaa.

Hoitotilanteissa Penni on joka tavalla miellyttävä, ja siitä on vaikea olla pitämättä. Se kunnioittaa ihmisen tilaa eikä siis hypi silmille, mutta toisaalta ottaa jokaisen rapsutuksen vastaan ilomielin. Tamman lempiasioita onkin se, kun joku rapsuttaa sitä korvien takaa, mistä se tuntuu kutiavan erityisen paljon. Hoitotoimenpiteiden ajan Penni seisoo kärsivällisesti paikallaan, eikä häiritse hoitajaansa satunnaisia lempeitä töytäisyjä lukuun ottamatta. Satuloitaessa se ei ole moksiskaan satulavyön kiristämisestä tai kuolaimista, ne ovat Pennille tuttuja rutiinijuttuja. Talutuksessa tamma ei ole rynnivää sorttia, ja se onkin turvallinen käsiteltävä myös vähän aremmalle ihmiselle. Ainoa negatiivinen puoli onkin se, että tammalla ei tunnu olevan kiire mihinkään, joten sitä joutuukin välillä vähän kannustamaan nopeampaan tahtiin.

Selästä käsin Penni on mukava, mutta sillä on tapana jäädä varsinkin sileällä hieman pohkeen taakse himmailemaan. Tammaa saakin pyytää eteen ihan reippaasti, sillä jos sitä ei saa kunnolla liikkeelle alkuverryttelyssä on ihan turha ajatella mitään haastavampia tehtäviä myöhemminkään. Kun tamman saa kunnolla kuulolle se onkin erittäin miellyttävä ja yritteliäs ratsu. Penni on varsin miellyttämishaluinen, eikä sillä ole siis tapana kiukutella tai kyseenalaistaa saamiaan apuja. Tammalla on varsin miellyttävät, melko pienet ja jopa ponimaiset askeleet, joissa on helppo istua. Esteiltä kuitenkin löytyy se Pennin varsinainen osaamisala, ja siellä ruunikko onkin parhaimmillaan. Esteradalla siinä on nähtävissä jopa pientä innostumista, ja se jopa hieman kuumuukin hypätessä. Vaikka vauhtia tuleekin reippaasti lisää, pysyy se hyvin kuulolla avuille, eikä missään tilanteessa lähde lapasesta.

Kilpailutilanteissa Penni on myös varsin asiallinen, eikä sen kanssa ole siis mitään erityistä muistettavaa, mitä tulee kilpailuihin. Se käyttäytyy myös vieraissa paikoissa asiallisesti, eikä kummaksu myöskään vieraita hevosia tai tungosta pienellä verryttelyalueella. Lastauksessa tosin saattaa ilmetä ongelmia, sillä Penni on melko hankala saada traileriin yksin. Toisen hevosen kanssa se matkustaa ongelmitta, ja jos trailerissa on jo valmiiksi kaveri vetoapuna, se myös lastautuu melko vaivattomasti.
© Penelopeia

i. Pedrinho GER
hann, ruunikko, 166cm
evm
ii. Pelagius
hann, tummanruunikko, 167cm
iii. Penko
iie. Adrastea
ie. Nikeisha
hann, ruunikko, 164cm
iei. Naevilus
iee. Cardea
e. Rizwana
hann, ruunikko, 161cm
evm
ei. Ricardas
hann, ruunikko, 164cm
eii. Ridwan
eie. Eudora
ee. Belinha
hann, ruunikko, 160cm
eei. Bakar
eee. Groa

Peek-A-Boo on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliveri- ja ponioreille.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3107.34 p. Kuuliaisuus ja luonne 4017.06 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 7124.4 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle