Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Morfiriel PB

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-011-0010

Hannover, tamma
s. 09.01.2014 (8v 09.02.2014)
ruunikko, 168cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Skurvash
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © VRL-00102

​Morfiriel PB eli tuttavallisemmin Riina, on yksin kilteimpiä tapaamiani hevosia. Kun Riinan on näkee ensimmäistä kertaa, siitä ei ikinä voisi uskoa että se on äärimmilleen viritetty kisahevonen. Hoitotoimenpiteet Riinan kanssa sujuu mutkattomasti ja tamman voisikin jättää ihan kenen tahansa hoidettavaksi. Riina rakastaa pitkiä harjaushetkiä ja sitä kun sen kanssa vain vietetään aikaa. Varustamisen suhteen Riina on yhtä ongelmaton kuin muutenkin, mikäli sen reilu korkeus ei tuota päänvaivaa. Ainoana miinuspuolena tammasta voisi mainita sen, että kengitykseen se on pakko rauhoittaa. Irtokenkien lyömisen se kestää vielä ilman rauhoitusta, mutta useamman jalan kanssa se on syytä rauhoittaa.

Ratsastaessa Riina on miellyttämisen haluinen ja omalla moottorilla liikkuva. Kouluratsastuksen saralla Riina ei ole kovinkaan kummoinen, sen liikkeet ovat kelvolliset ja nätit, mutta muuten siitä puuttuu se tietty kipinä. Esteratsuna tamma on kuitenkin mitä mainioin! Riina hyppää käytännössä katsoen mitä vain, olipa kyseessä sitten tavallinen pystyeste tai mitä kummallisin erikoiseste. Liikkeidensä puolesta Riinasta voisi olla minkä tahansa lajin edustajaksi. Tamman käynti on luonnostaan pitkää ja matkaa voittavaa, ravi on lennokasta ja tasapainoista. Laukka on kuitenkin ehdottomasti Riinan vahvuus. Kun tamman vain saa ratsastettua rennoksi ja se käyttää selkäänsä, sen laukka on paitsi mukavaa katsottavaa, myös erittäin miellyttävää istua. Vaikka Riina onkin helppo ja mutkaton ratsu, silläkin tulee omia kiukuttelupäiviä. Silloin tämän tamman kanssa kannattaakin suunnistaa maastoon. Rento kävelylenkki tai vähän vauhdikkaampi laukkapätkä tuulettaa tamman päätä sen verran, että sen työmotivaatio kohoaa takaisin.

Kilpailuissa käyminen onnistuu Riinan kanssa vaikka ilman apukäsiä. Tamma on helppo lastata, sillä se kävelee kiltisti kuljetusautoon ja odottaa kyllä, että takapuomi on kiinni. Kilpailupaikalle saavuttaessa se kajauttaa aina kuuluvan hirnahduksen, mutta sitten keskittyy taas hoitajaansa. Riinan kanssa toimiva verryttelytapa on pitkät alkukäynnit, mutta muuten terävä ja napakka lämmittely juuri ennen omaa suoritusta. Pitkä verryttely saa tamman muuttumaan veteläksi ja sitten koko rata on yleensä löysää haaveilua, vaikka ratsastaja tekisi mitä.

i. Marquess
hann, musta, 170cm
ERJ I, KTK II
ii. Marquise
hann, musta, 169cm
iii. Marchioness
iie. Temesta
ie. Germaine
hann, punaruunikko, 167cm
iei. Gerontinos
iee. Loraine Bay
e. Émeraude
hann, ruunikko, 166cm
KTK II
ei. Durazzo
hann, tummanruunikko, 173cm
eii. Directoire
eie. Nancy
ee. Eboue
hann, punaruunikko, 169cm
eei. Caprare
eee. Royaleme

Morfiriel PB on käytössä jalostukseen 1-polvisille, estepainotteisille puoliveri- ja ponioreille.

hann-o. Wouters Sonny, s. 02.01.2018 (i. Soldier of Fortune LIN)© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3101.08 p. Kuuliaisuus ja luonne 3755.58 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 6856.66 p. ERJ tasolla 11 / 10

Näyttelyt 15.02.2018 Atorina, BIS4, MVA-SERT (Päätuomarina Sorel)