Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Goosebreaker Z

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-272-0002

Zangersheide, ori
s. 22.04.2017, 10v (8v 22.07.2017)
musta, 166cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Jack Bell, Saksa
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Renttu on hyvin temperamenttinen ori jolta löytyy hyvinkin orimaisia piirteitä. Se ei voi pysyä hetkeäkään paikallaan vaan pyörii karsinassa edes takaisin, sekä pörhistelee lähelle tuleville tammoille. Helpoiten Rentun saakin hoidettua käytävällä ristikiinnityksessä tai karsinan seinään sidottuna. Tästä huolimatta se on hyvin ystävällinen ja ihmistä kunnioittava.

Ratsuna Renttu on herkkä ja tarvitsee ratsastajalta pehmeän käden toimiakseen. Oriilla on uskomaton työmoraali ja se kuuntelee ratsastajan pienimpiäkin apuja koko ajan. Sileällä työskennellessä Renttu kulkee pehmein ja lennokkain askelein, sekä toteuttaa ratsastajan pienetkin toiveet hyvin huomaamattomin avuin. Kunhan muistaa hellät avut, saa tästä orista esiin sen parhaimmat puolet kouluratsuna, vaikkei se kovin osaava olekaan.

Rataesteillä Renttu on aina täysillä mukana ja hyppää suurella innostuksella. Välillä sen kanssa saa jarrutella vähän enemmän, sillä innostuessaan ei aina muista lähestyä esteitä hallitusti. Herkkyyden vuoksi sille riittää onneksi pienet pidätteet ja kääntyy tiukempiinkin kaarteisiin uskomattoman helposti. Renttu onkin parhaimmillaan aikaratsastuksessa ja siinä sitä ei voita kukaan tai mikään.

Renttu on ihanteellinen kilparatsu, sillä se on todella helppo lastata ja kuljetuksen aikana käyttäytyy asiallisesti. Ainoa mikä saa Rentun hetkahtamaan matkojen aikana on kuopat jolloin sen tasapaino hieman horjuu. Silloin se saattaa kopauttaa kaviolla auton seinää. Kilpailupaikalle päästessä Renttu keskittyy yleensä tammojen metsästämiseen ja se kannattaakin pitää mahdollisimman paljon kauempana itse kisa-alueen hälystä. Renttu rauhoittuu yleensä heti kun ratsastaja nousee sen selkään ja ohjaa hevosen verryttelyalueelle. Se keskittyy täysillä tulevaan koitokseen eikä millään muulla ole mitään väliä.

i. Gottfrid Z
z, tummanruunikko, 170cm
evm
ii. Guido Z
z, mustanruunikko, 172cm
iii. Gösta Z
z, mustanruunikko, 173cm
iie. Adelheid
holst, tummanruunikko, 170cm
ie. Harpery Z
z, tummanrautias, 168cm
iei. Harrison
hann, tummanrautias, 169cm
iee. Indiana Z
z, rautias, 166cm
e. Kaitlynn Z
z, musta, 164cm
evm
ei. Krasimir Z
z, tummanruunikko, 168cm
eii. Kiril
hann, musta, 169cm
eie. Christel
z, ruunikko, 166cm
ee. Phoebe
hann, tummanruunikko, 162cm
eei. Palmiro
hann, musta, 164cm
eee. Felizitas
hann, ruunikko, 160cm

i. Gottfrid Z on uskomattoman komea tummanruunikko zangersheide ori joka on kilpaillut menestyksekkäästi esteratsastuksessa. Tältä temperamenttiselta oriilta löytyy säkäkorkeutta 170cm ja se ylittää helposti isommatkin esteet ja tekee aina parhaansa. Gottfrid Z on ollut suosittu jalostusori ja sillä on useita jälkeläisiä ympäri maailmaa. Valitettavasti suurinosa on perinyt isänsä temperamentin, mutta onneksi myös hyvän rakenteen ja kapasiteetin.

    ii. Guido Z on 172cm korkea mustanruunikko zangersheide ori joka on kilpaillut esteratsastuksessa kahmien useita sijoituksia ja voittoja. Oriilla on startattu myös muutaman kerran kenttäratsastuksen parissa sijoittuen, mutta hevosen omistajat ovat olleet kiinnostuneita enemmän esteratsastuksesta joten siihen ori on sitten painottunut. Guido on oman arvon tunteva ori jonka kanssa työskentely on haastavaa.

    ie. Harpery Z on 168cm korkea zangersheide tamma jonka siro rakenne ja kaunis kiiltävä tummanrautias karva valkoisine merkkeineen saavat ihmisten katseet kääntymään siihen toisenkin kerran. Esteratsastuksessa kilpaillut Harpery on menestynyt hyvin 140cm korkeissa luokissa ja on ollut myös suosittu siitostamma kisauran päätyttyä. Sillä on useampi varsa jotka ovat menestyneet emänsä lailla, mutta hyvien isävalintojen avulla myös isommissa luokissa kuin Harpery itse.

e. Kaitlynn Z on kaunisrakenteinen musta zangersheide tamma jolta löytyy säkäkorkeutta vain 164cm. Tämä äärimmäisen ystävällinen tamma on kilpaillut esteratsastuksen parissa menestyen kohtalaisen hyvin, mutta suurien luokkien hyppääjää siitä ei ole koskaan tullut. Sen kanssa on korkeimmillaan kilpailtu 140cm tasolla ja napsinut kyseiseltä tasolta useita sijoituksia ja voittoja. Tamma on jatkanut vielä kilpailemista, mutta pienemmissä luokissa 15-vuotiaan junioriratsastajan kanssa, sillä Kaitlynn loukkasi jalkansa sen ollessa 9-vuotias ja oli sairaslomalla reilu vuoden. Siinä välissä se päätettiin astuttaa ja näin syntyi tamman toistaiseksi ainoa varsa, Goosebreaker Z.

    ei. Krasimir Z on hyvin menestynyt tummanruunikko esteratsu jolta löytyy säkäkorkeutta 168cm verran. Se myytiin jo nuorena Belgiaan eräälle kilparatsastajalle ja on saavuttanut uransa aikana useita isojen kilpailujen voittoja. Jo kilpailemisen ohella se toimi jalostusorina ja siltä löytyykin parisen kymmentä varsaa ympäri maailmaa, enemmän ja vähemmän menestyneitä. Krasimir on periyttänyt suurimmalle osalle varsoistaan hyvän rakenteen ja kapasiteetin.

    ee. Phoebe oli 162cm korkea tummanruunikko hannover tamma joka toimi koko elämänsä ajan junioreiden kilparatsuna. Se myytiin nuorena eräälle nuorelle tytölle jonka kanssa se menestyi noin 100cm-110cm korkeilla esteillä. Tytön siirtyessä hevosiin Phoebe myytiin kunnianhimoiselle tytölle jonka kanssa se menestyi jälleen, mutta hieman isommissa luokissa ja saavutti kolmena vuonna peräkkäin juniorimestaruuden. Kahden varsomisen jälkeen tamma jouduttiin valitettavasti lopettamaan pahan ähkyn seurauksena.

Goosebreaker Z on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliveritammoille.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3085.28 p. Kuuliaisuus ja luonne 4260.79 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 7346.07 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle