Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Freaky Zarentin

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-011-0002

Hannover, ori
s. 10.05.2017, 9v (8v 10.08.2017)
vaaleanpunarautias, 165cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Mathias Hollow, Saksa
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Zarentin on utelias ja tavattoman kiltti ori. Ratsastettaessa se on reipas, mutta tasainen. Välillä hieman ylikierroksilla käyvä poika on kultainen ja kaikkien vauva, jota saa rapsutella ja pussailla turvalle.

Hoitaessa Zarentin on utelias ja puuhaa mukana. Välillä ori työntää päätään hoitajan kainaloon, nuuskii niskaa tai heittelee harjoja. Eniten se kuitenkin nauttii, kun saa katsella ovesta käytävälle ja tutkia tallin elämää. Zarentin antaa harjailla kaikkialta, mitä nyt kääntää päätään ja hieman luimii, kun harja lähestyy vatsaa. Pahaa ori ei kuitenkaan tee, vaan on herrasmies ja käyttäytyy sen mukaisesti. Kaviot nousevat nätisti ja antaa pyyhkiä hiet ongelmitta. Satuloidessa Zarentin saattaa hieman pullistella ja luimia, mutta muuten satula menee hyvin selkään. Suitsien kanssa ei ole ongelmia. Tarhassa Zarentin nauttii seurasta, mutta ei yritä pomottaa muita. Ori on aina se, joka ravaa kiltisti portille kun kutsutaan ja odottaa muita. Talutettaessa kulkee hyvin vierellä ja katselee ympärille.

Ratsuna Zarentin on reipas ja yhteistyökykyinen. Se hakeutuu itse muotoon ja liikkuu nätisti. Zarentin vaatii kuitenkin ratsastajalta tasaisuutta, eikä kestä potkimista tai suusta kiskomista. Koulussa puolipidäte onkin tärkein asia, mikä orin kanssa pitää muistaa. Zarentinin askellajit ovat suuria ja meneviä ja ennenkaikkea näyttäviä. Esteillä Zarentin kuumuu ja lähtee mielellään kiitämään ja venyttämään askeltaan, joka on jo ennestään suuri. Vaikka ori kuumuukin ja näyttää hurjalta kiitäessään eteenpäin, se kuuntelee kuitenkin pidätteet ja kääntöavut. Zarentin ei lähde painamaan ohjaa vastaan, vaan vauhdittaa. Jos pidätteet joskus menevä ohi Zarentinin korvien, mutta hieman kovempi ote saa orin palaamaan ruotuun.

Eli ratsuna siis toimiva, mutta innokas. Esteillä liitelee tyylillä ja koulua vääntää, joskaan ei yhtä mielellään kuin esteitä. Kieltoja esteillä tulee harvoin, koulussa välillä temppuiluttaa ja pitää saada kokeilla ratsastajaa. Maastossa selväpäinen kaveri.

i. Maarten
hann, rautias, 166cm
evm
ii. Matthijs
hann, ruunikko, 167cm
iii. Marnix
iie. Grietje
ie. Sibylla
hann, vaaleanrautias, 164cm
iei. Sander
iee. Mariken
e. Azucena
hann, vaaleanpunarautias, 164cm
evm
ei. Alexandro
hann, punarautias, 165cm
eii. Alfredo
eie. Luminosa
ee. Honesty
hann, kimo, 162cm
eei. Heriberto
eee. Somona

i. Maarten on hyvän rakenteen omaava hannover ori joka on niittänyt mainetta esteratsastuksen parissa ympäri Eurooppaa. Sillä on takanaan useita mestaruuksia ja ollut mukana edustamassa maatansa edustusjoukkueessa. Ori on jättänyt jälkeensä useita hyvin menestyneitä varsoja jotka ovat perineet Maartenilta ulkonäön lisäksi myös rauhallisen ja kärsivällisen luonteen. Maarten on 166cm korkea rautias joka toimii vieläkin jalostusorina kasvattajallaan Saksassa.

    ii. Matthijs oli 167cm korkea ruunikko ori joka menestyi hyvin esteratsastuksen parissa ennen kuin se jouduttiin lopettamaan onnettomuuden seurauksena vain 12-vuotiaana. Se jätti jälkeensä vain kolme varsaa jotka perivät isältään hyvän hyppykapasiteetin ja luonteen.

    ie. Sibylla on 164cm korkea kaunis vaaleanrautias tamma jolla on ystävällinen luonne. Sen menestys esteillä on ollut hyvinkin vaihtelevaa, sillä välillä se hyppäsi kuin unelma, mutta se oli kilpaillessaan aikamoinen jännittäjä ja välillä jännitys vei voiton. Sibylla on vieläkin siitostammana kasvattajallaan ja on saanut useita varsoja.

e. Azucena on 164cm korkea vaaleanpunarautias tamma joka on kilpaillut pääasiassa esteratsastuksessa, mutta sen kanssa kokeiltiin myös kenttäratsastusta. Siltä saralta menestystä ei erityisesti tullut, mutta esteillä tamma loisti ennen loukkaantumistaan kilparadalla. Tänä päivänä tamma toimii siitostammana Saksassa ja on saanut jo useamman varsan.

    ei. Alexandro ei ehkä ole kovinkaan kaunisrakenteinen hevonen, mutta hyppytaitoa tältä oriilta löytyy. Se hyppää suurella itsevarmuudella eikä se ole kieltäytynyt hyppäämästä koskaan. Tämä 165cm korkea punarautias ori kilpailee edelleen Euroopassa ja sen omistaa eräs Saksalainen kilparatsastaja.

    ee. Honesty oli mahtavaluonteinen hannover tamma jonka hermot eivät kuitenkaan kestäneet suurien kilpailujen hälinää. Tästä syystä se ei koskaan päässyt isoille radoille, mutta kilpaili ahkerasti junioriratsastajan kanssa vähän pienemmissä kisoissa sijoittuen tasaiseen tahtiin. Sen omistajat päättivät teettää sillä yhden varsan josta kuoriutui hyvä esteratsu. Honesty jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn seurauksena.

Freaky Zarentin on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliveri- ja ponitammoille.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3329.57 p. Kuuliaisuus ja luonne 3674.83 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 7004.4 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle