Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Donnern Barrier

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH06-044-5288

Holstein, ori
s. 18.12.2008 (8v 18.12.2014)
ruunikko, 170cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Barrier Showjumpers
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © Hippos / Pirge Fager-Pintilä

Donnern Barrier eli tuttavallisemmin Nero on varsinainen herrasmiesorii. Neron orimaiset piirteet tulevat esille lähinnä silloin, kun lähettyvillä pyörii tammoja. Muuten ori on yllättävän mutkaton käsiteltävä, kunhan vain pitää mielessä että se kuitenkin on ori. Hoitotoimet sujuu Neron kanssa pääasiassa helposti, vaikka välillä sen sisällä uinuva kiukutteleva pikkupoika nostaa päätään. Neron kiukuttelu on lähinnä sitä, että se nakkelee niskojaan hoitaessa ja varustaessa. Hyvällä tuulella ollessaan ori on mitä mukavin kaveri, joka osaa nauttia hoidettavana olemisesta. Kotitallilla Nero on taluttaessa ihan kiltisti, jos nyt vaan ei reitillä kohdata ihania tammahevosia. Ketjunaru leuan alla on ihan riittävä varotoimenpide, sitä ori kyllä kunnioittaa riittävästi.

Ratsastaessa Nero on hieman hitaasti lämpiävä dieselmalli. Ori vaatii vertyäkseen pitkät alkukäynnit ja paljon rentoa ravailua. Mikäli Nero ei saa riittävää alkuverryttelyä, se on todella nihkeä ratsastettava, aivan kuin tukkipinon päällä istuisi. Kunnollisilla verryttelyillä Nerosta kuoriutuu kuitenkin todella notkea ja miellyttävä ratsu. Tämä ori on henkeen ja vereen esteratsu, sitä ei voi kukaan kiistää. Kun Neron taluttaa kentälle, missä on esteitä, se tuntuu kasvavan korkeutta vielä kymmenen senttiä ja askeleet alkavat joustaa entistä paremmin. Erikoisesteet eivät ole koskaan ollut Nerolle ongelma. Ori loikkaa silmää räpäyttämättä yli minkälaisesta tahansa rakennelmasta. Vaikka Nero on varsin fiksu ratsu, sen maailmaan ei mahdu se asia, että metsässä voi myös liikkua rennosti. Orin mielestä vähintään joka toisessa pusikossa vaanii pieniä vihreitä miehiä, eikä rentoutuminen tule kysymykseenkään.

Kilpailupaikoilla Nero on tuttuun tyyliinsä varsin mukava. Se seisoo tarpeen vaatiessa kuljetusautossa vaikka maailmanloppuun, eikä sen mieleen tule alkaa riekkumaan. Myös kilpailutilanteissa on hyvä ottaa huomioon orin vaatima pitkä verryttely. Se on hyvä ottaa talutettavaksi hyvissä ajoin, niin verryttelykentällä ei tarvitse erikseen alkaa kävellä pitkiä alkukäyntejä. Verryttelytilanteet ovat ehkä ainoa pienimuotoinen haaste Neron kanssa, sillä se ei voi sietää muita läheltä meneviä hevosia. Vaikka ori onkin kiltti, sen hännässä roikkuu kilpailuissa aina punainen rusetti. Kisaradalla ollessaan Nero suorittaa tehtävät omaan varmaan tyyliinsä, juuri niin kuin ratsastaja pyytää.

i. Carlito's Way
holst, tummanruunikko, 170cm
ERJ II
ii. Carillo iii. Camerun
iie. Dolce Vita
ie. Tarantella iei. Tarantio
iee. Gertrude
e. Screams
holst, ruunikko, 159cm
ERJ III
ei. Shandar eii. Shabacca
eie. Waymar
ee. Samantha GER eei. Qastro Quiero
eee. Synnova Waust

Donnier Barrier on käytössä jalostukseen 1-polvisille, estepainotteisille puoliveri- ja ponitammoille.

holst-o. Wouters Donall, s. 06.01.2018 (e. Tamarisk LIN)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2938.80 p. Kuuliaisuus ja luonne 3753.24 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 6692.04 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle