Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Dom Iblize Z

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-272-0001

Zangersheide, ori
s. 05.05.2017, 9v (8v 05.08.2017)
punaruunikko, 166cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Ellen Saber, Belgia
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © Hippos / Pirge Fager-Pintilä

Dom on luonteeltaan hyvinkin eloisa ja utelias joka rakastaa vettä yli kaiken. Sen mielestä kaikki veteen liittyvä on mukavaa ja varsinkin lätäköt on sen mielestä hauskinta mitä se tietää. Se ei voi koskaan olla leikkimättä vedessä. Dom nauttii pitkistä hoitohetkistä hoitajansa kanssa ja erityisesti maastakäsin tehdyt maastoreissut on sen mieleen. Dom ei koskaan kyllästy viettämään mukavia hetkiä tutun ihmisen kanssa. Joskus se on jopa vähän turhankin utelias ja on vähän väliä tunkemassa isoa päätään hoitajan syliin. Sille saa joinakin kertoina jopa ärähtää vähän isommin jotta saa sen lopettamaan puskemisen.

Ratsastaessa Dom on eteenpäinpyrkivä ja sen lennokkaat askeleet tuntuvat ratsastajasta usein kuin lentäisi. Se on hyvin herkkä pohje- ja ohjasavuille, joten sen kanssa saa olla hyvin hellä jotta Dom toimii oikein. Pienet avut riittää ja yleensä hevonen palkitsee ratsastajansa niistä näyttämällä itsestään parhaimmat puolet. Helpon tason asiat omaava hevonen työskentelee mielellään ja onkin hyvinkin taipuisa. Varmasti sillä olisi ollut kapasiteettia vaativankin tason kouluratsastusliikkeisiin, mutta mitäpä estehevonen sellaisilla taidoilla tekisi.

Dom hyppää suurella innolla ja taipuu tiukkoihin kurveihin helposti. Kun selässä on juuri Domille sopiva ratsastaja niin ori toimii kuin ajatuksen voimalla. Se osaa katsoa itse sopivat ponnistuskohdat, joten ratsastajan ei tarvitse kuin suurinpiirtein ohjata hevonen oikealle esteelle. Domilla on aina koko sydän mukana hyppäämisessä ja siitä onkin kasvanut hyvän kapasiteetin omaava ori.

Kilpailutilanteissa Dom usein hieman jännittää, joten sen kanssa saa olla hieman varovainen ettei se säikähdä jotain yllättävää ääntä ja aiheuta sekaannusta. Jos sen kanssa pääsee kunnialla verryttelyn puolelle niin loput hoituukin helposti. Tässä vaiheessa Dom alkaa keskittymään työntekoon ja unohtaa kaiken muun. Kilparadalla se tekee aina kaikkensa.

i. Daedalus Z
z, ruunikko, 167cm
ii. Dagfinnr Z
z, musta, 168cm
iii. Dagur Z
z, musta, 170cm
iie. Laboni
holst, ruunikko, 166cm
ie. Hadiyya Z
z, ruunikko, 166cm
iei. Haakon
old, ruunikko, 168cm
iee. Lakshmi Z
z, musta, 164cm
e. Rachana Z
z, punaruunikko, 165cm
ei. Radclyffe Z
z, tummanruunikko, 167cm
eii. Radbound
hann, musta, 168cm
eie. Vaitiare Z
z, ruunikko, 166cm
ee. Tabatha
hann, punaruunikko, 164cm
eei. Maalik
hann, ruunikko, 166cm
eee. Jayanti
hann, punaruunikko, 166cm

i. Daedalus Z on Belgiassa syntynyt zangersheide orii, joka on menestynyt estekentillä maailmanlaajuisesti. Se on kantakirjattu kotimaassaan ensimmäisellä palkinnolla ja estekisojen lisäksi sen on menestynyt hyvin näyttelyissä. Ruunikko ori keräsi mainetta Belgiassa sekä erityisesti Briteissä ja Amerikassa. Orista on tullut suosittu jalostusorii ja se on kisaurastaan huolimatta siittänyt jo yli 20 varsaa Belgiassa, Britanniassa ja Amerikassa. Siitä on tehty lukuisia ostotarjouksia ja ori varmasti siirtyykin viettämään ansaittuja eläkepäiviään Amerikkaan siitostallille.

    ii. Dagfinnr Z oli menestynyt estehevonen. Sen kotitalli oli maineikas kisatalli Itä-Belgiassa, josta sen emäkin on syntynyt. Tämä zangersheide ori oli suosittu kisaratsu tallinsa nuorikkojen keskuudessa hyppytaitojensa ja hyvän luonteensa ansiosta. Se hyppäsi reippaasti yli 150cm ja sopeutui hyvin uuden ratsastajan alle. Se siirtyi eläkkeelle 18 vuotiaana siittäen muutaman varsan. Musta ori kuoli vanhuuteen 23 vuotiaana.

    ie. Hadiyya Z oli pienikokoinen zangersheide tamma. Belgiassa menestynyt estehirmu on kisannut kansainvälisellä tasolla yksityisenä kisahevosena, mutta se myytiin suuremmalle tallille omistajan raha- ja ajanpulan takia. Hyväkäytöksinen tamma on jatkanut menestyvää kisauraansa ja on varsonut kaksi varsaa.

e. Rachana Z on zangersheide tamma hyvinkin omalaatuisella luonteella. Sille ei tunnu uppoavan mikään päähän ja se tahtoisi vain mennä omia polkujaan, nimittäin esteitä. Tamma on osoittanut suuren intohimon hyppäämiseen ja se onkin varmasti ainut asia mistä se tykkää - tekee ihmisen kanssa yhteistyötä. Se on syntynyt ja asuukin edelleen Belgiassa, mutta kilpailee aktiivisesti. Tamma on varsonut kaksi varsaa kisauransa aikana.

    ei. Radclyffe Z oli komea zangersheide ori hienolla luonteella. Se tuntuu käynnistyvän uudelleen nähdessään esteet, eikä oria tunnu pysäyttävän mikään tämän jälkeen. Belgiassa asuva ori on ollut erittäin menestynyt rotunsa luokissa ja siittänyt upeita varsoja antaen heille osan omaa tulisuuttaan ja rakkautta esteille.

    ee. Tabatha on Saksassa syntynyt hannover punaruunikko tamma. Se kisasi menestyksekkäästi esteillä ja ihmisrakas hevonen sai osakseen paljon huomiota isoilta hevoskihoilta. Tamma myytiin uudemman kerran maineikkaaseen siittolaan jossa se varsoi 13 varsaa.

Dom Iblize Z on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliveritammoille.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2968.91 p. Kuuliaisuus ja luonne 3893.22 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 6862.13 p. ERJ tasolla 11 / 10© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle