Wouters Warmbloods
Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Sähköposti

Chocolate Chips

virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH18-011-0001
KTK II (02/18)

Hannover, tamma
s. 15.06.2017, 10v (8v 15.10.2017)
vaaleanrautias, 161cm

Estepainotteinen, re. 160cm

kasv. Melissa Donner, Saksa
om. Natalia (VRL-05175), Wouters Wb

photos © VRL-05186

Choco on mitä kiltein tamma, joka sopii loistavasti aloittelevienkin ihmisten käsiteltäväksi. Tamma on todella ystävällinen, eikä koskaan heittäydy hankalaksi epämiellyttävissäkään tilanteissa. Chocoa voi kuvailla omalla tavallaan melko tylsäksikin tammaksi, mutta toisaalta rauhalliset rapsuttelutuokiot ja hevosen helppo käsitteleminen on mitä ihaninta aikaa. Helpon luonteensa lisäksi Choco on potentiaalikas ratsu, jolta sujuu korkeidenkin esteiden hyppiminen hienosti kilpakentillä. Tästä neidistä ei oikein pystykään mitään huonoa sanomaan! Kertakaikkisen hellyyttävä tapaus.

Hoidettaessa Choco on heti ystävällisesti hoitajaa vastassa, kun tämä astuu hevosen karsinaan sisään. Choco puhaltelee lämmintä ilmaa hoitajansa naamalle ja saattaa nuolaista kämmentäkin makupalojen toivossa. Choco onkin hieman perso namupaloille, muttei se kuitenkaan ole mikään armoton herkkupeppu. Hoitotilanteessa tammaa ei välttämättä tarvitse sitoa kiinni, sillä tämä neiti seisoo kauniisti paikallaan koko hoitamisen ajan. Niin harjaaminen, kavioiden puhdistus kuin varustaminenkin sujuu Chocon kohdalla helposti. Joskus tamma saattaa unenpöppörössä nojata painollaan hoitajaan, kun tämä puhdistaa Chocon kavioita. Tammaa voi tällöin hieman herättää vaikkapa huhuilemalla neitiä horroksestaan.

Ratsuna Choco on aluksi melko jäykkä ja laiska. Tammalla ratsastaessa kannattaakin aina ottaa mukaan raippa, tai vaihtoehtoisesti käyttää kannuksia. Chocon kanssa täytyy vetää tunti alusta asti reippaasti ja kunnolla, jos sen kanssa haluaa tehdä toitä vielä myöhemminkin. Jos tamman antaa nuokkua alusta asti, se ei jaksa tehdä lopputunnistakaan yhtään mitään vaan jatkaa laiskotteluaan. Kouluratsuna Choco ei ehkä ole mitä parhain tapaus, sillä sen liikehdintä ja reagoiminen on melko jäykkää ja hidasta. Choco suoriutuu kyllä Helppo A tason radoista, jos selässä on osaava ja kokenut ratsastaja. Mikään automaattikouluratsu se ei ole, joten ilman kunnollista komennusta tamman suoritus on suoraan sanottuna hirveän näköistä. Esteillä tämä neiti on melkoisesti reippaampi kuin koulussa. Chocolla on pettämätön hyppytaktiikka ja se on luotettava esteratsu. Tamma ei koskaan kiellä ja tiputuksiakin tulee vain harvoin, sillä Choco osaa korjata ratsastajan virheet yleensä ihan hienosti. Choco ei pelkää monimutkaisiakaan esteitä, joten kaikenväriset ja muotoiset esteet sujuvat tammalta luonnollisesti. Kapasiteettiä löytyy jopa 160 senttisille radoille! Lisäksi Choco on maastovarma, joten satunnaiset leppoisat maastoretket ovat tamman kanssa mahdollisia.

Kilpailuissa Choco on rento, eikä se stressaa vaikka kilpapaikka suorastaan kuhisisi ihmisiä ja hevosia. Edes ratsastajan jännitys ei haittaa tämän neidin menoa. Alkuverryttelyyn täytyy varata Chocon kohdalla paljon aikaa, muuten tamman kanssa on helppo olla kilpapaikoilla ja yleensä Choco suoriutuu kilparadoista leikiten.

i. Thijmen
hann, rautias, 164cm
evm
ii. Zeeman
hann, rautias, 165cm
iii. Melchor
iie. Adelaida
ie. Swaantje
hann, kimo, 163cm
iei. Juanito
iee. Ceyetana
e. Hot Choco
hann, vaaleanpunarautias, 160cm
evm
ei. Subsilver
hann, vaaleanrautias, 162cm
eii. Jaumet
eie. Elodia
ee. Grushilda
hann, punarautias, 159cm
eei. Horacio
eee. Eulalia

i. Thijmen on hyvärakenteinen 164cm korkea rautias hannover ori, jonka kohdalla on mietitty paljon käyttääkö sitä jalostukseen vai ei, sillä se on haasteellinen käsitellä. Oriin omistaja päätti kuitenkin ottaa sen jalostukseen, sillä se on kilpaillut esteratsastuksessa hyvällä menestyksellä. Valitettavasti suurinosa sen jälkeläistä perivät sen pirullisen luonteen, mutta toisaalta myös hyvän hyppykapasiteetin.

    ii. Zeeman oli eläessään erittäin haasteellinen käsiteltävä ja ratsastettava. Sitä katsoessaan ei tarvinnut kahta kertaa miettiä mistä sen jälkeläiset ovat perineet haastavan luonteensa. Zeeman oli 165cm korkea rautias hannover jossa ei ollut yhtäkään valkoista karvaa. Rakenne tällä orilla oli hyvä ja periyttikin tätä myös varsoilleen. Zeeman jouduttiin lopettamaan 21vuotiaana pahan ähkyn seurauksena.

    ie. Swaantje on lempeäluonteinen tamma joka menestyi kohtalaisen hyvin esteradoilla. Se sijoittui useasti 150cm luokissa, mutta joutui lopettamaan kilpailemisen jo 15-vuotiaana tapaturman seurauksena. Tamma asuu vieläkin samassa kodissa, mutta kilpahevosen ura muuttui siitostamman elämään. Swaantje on kaunis kimo jonka säkäkorkeus on vain 163cm.

e. Hot Choco on sirorakenteinen hannover tamma joka kilpaili aikoinaan kansainvälisillä kilpakentillä esteratsastuksen parissa. Se keräsi useita sijoituksia 140cm luokista ja valitettavasti tätä korkeammalle tasolle tammasta ei ollut. Tästä huolimatta tamma on ollut hieno siitostamma joka on periyttänyt jälkeläisilleen sen kaunista rakennetta. Väriltään se oli läsipäinen vaaleanpunarautias ja säkäkorkeutta löytyy vain 160cm verran.

    ei. Subsilver oli hyväluonteinen hannover ori jota käytettiin paljon jalostuksessa hevosen menestyttyä hyvin estekentillä 160cm luokissa. Sen varsat ovat perineet tältä oriilta hyvän hyppykapasiteetin ja suurinosa myös miellyttävän luonteen. Subsilver oli 162cm korkea vaaleanrautias ori joka jätti maailmaan yli 50 jälkeläistä ennen kuin se lopetettiin onnettomuuden seurauksena.

    ee. Grushilda on tamma joka kuvittelee olevansa koko maailman prinsessa jota tulee palvoa. Oikein neitimäinen hevonen joka vetää herneen nokkaan heti kun asiat ei mene niinkuin se haluaisi. Rakenteeltaan tamma ei ollut ehkä näyttelykehien parhaimmistoa, mutta hyppykapasiteetti sillä oli hyvä. Hilda on väriltään punarautias ja säkäkorkeutta siltä löytyy 159cm.

Chocolate Chips on käytössä jalostukseen tuontisukuisille, estepainotteisille puoliveri- ja ponioreille.

hann-o. Wouters Baldr, s. 02.12.2017 (i. Balmoral Zinn)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3158.48 p. Kuuliaisuus ja luonne 3898.90 p.
Ominaisuuspisteitä yhteensä 7057.38 p. ERJ tasolla 11 / 10

Näyttelyt 24.02.2018 Stratocaster, irtoSERT (Päätuomarina Sorel)© Wouters Warmbloods, ellei toisin mainita   |   kuvien tekijänoikeudet näet laittamalla hiiren sen päälle