Lieselotte

LuonneSukutaulu ja -selvitysKilpailutuloksetKotitalli

"Lotta"


VH21-057-0019 / #PKK4263

♥   Haflinginhevostamma, virallinen nimi Lieselotte
♥   Syntynyt 24. heinäkuuta 2021
♥   Liinakko, säkäkorkeus 145 cm
♥   Yleispainotteinen
♥   Helppo B / 80 cm / harraste
♥   om. Reeta Varisvuori (VRL-14436)
♥   Ikääntyy satunnaisesti: 5v 22.7.2021

   Tähän tulee Lotan mahdolliset meriitit :)

Sanottua
18.08.2021 Muu kuva: Vapaa kuva, EM
"Hevosen ja ihmisen hellä hetki. Hyvin valotettu ja varjostettu, mutta valojen ja varjojen kohdat eivät aina ole loogisia." (EM: Yksityiskohdat, jouhet)

25.08.2021 Casual muu kuva: Hengailua
"Suloinen piirros hevosen ja ihmisen yhdessäolosta. Kaipaisin yhtenäisyyttä kontrasteihin hevosen ja ihmisen välillä, vaikka erillisinä molemmat onkin toteutettu hyvin."

17.10.2021 Muilla tyyleillä toteutetut hevoset ja ponit, EM
"Suorat jalat, symmetrinen. Rasvakertymää niskassa, takaosassa osa lihaksista yli- osa alikehittyneitä. Ilmeikäs ja mieleenpainuva." (EM: Persoonallisuus)

   Primary greatness is on the inside. It's about character.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer porttitor enim ac libero tincidunt, quis sollicitudin diam posuere. Vivamus eu ante quam. Ut diam velit, venenatis at sapien non, rhoncus feugiat ex. Pellentesque laoreet rutrum nunc eu consequat. Integer vitae ex vitae nibh condimentum faucibus. Fusce molestie turpis in nisl placerat, a mollis diam tristique. Vivamus aliquam vulputate arcu eu ullamcorper. Donec ullamcorper orci eget lacus finibus, eu aliquet magna suscipit. Nunc non iaculis dui. Nunc a lorem eget nisi posuere varius ac vitae sem.

Aliquam vel urna quis nisi auctor convallis. Donec sed sapien dolor. Pellentesque eu sapien tellus. Sed sit amet blandit massa, vitae tempor augue. Mauris lobortis libero a nulla iaculis dapibus. Sed pellentesque et velit sed iaculis. Proin consectetur justo vitae ante luctus pellentesque. Pellentesque nibh nunc, gravida sit amet est in, dictum accumsan erat. Nunc euismod arcu imperdiet urna pulvinar, suscipit ultrices enim interdum.

Praesent non mi nec massa sollicitudin cursus. Morbi euismod dignissim rhoncus. In non diam porta, tristique nisl et, pretium lectus. Cras venenatis aliquam varius. Phasellus in quam tortor. In euismod convallis dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Etiam pulvinar quam felis, id venenatis dolor facilisis quis. Duis eget faucibus mi. Nullam viverra elit lacus, nec imperdiet eros bibendum ac. Vestibulum risus purus, tristique ac quam nec, maximus fringilla odio. Sed id faucibus erat, commodo scelerisque libero. Cras tempus nunc nec placerat posuere. Donec rhoncus quam quis mauris tincidunt porttitor.

   Families are like fudge – mostly sweet with a few nuts. (evm)

i. High Hopes
hafl, lkk, 143cm
ii. Harley D.
hafl, lkk, 149cm
iii. Hawthorn
iie. Butterscotch
ie. Gisela
hafl, lkk, 138cm
iei. Rowdy Rumor
iee. Giselle
e. Lodelaa
hafl, lkk, 148cm
ei. Lucky Charm
hafl, lkk, 149cm
eii. Checkmate
eie. Lavender Lights
ee. Lolita
hafl, lkk, 145cm
eei. Dolce Vita
eee. L'Escalier
Sukuselvitys

Lotan isä, High Hopes, on aikalailla perinteinen kiiltokuvaori. Näyttävä ja uljas yleisilme, hyvä, vankka rakenne sekä miellyttävät käytöstavat. Hessuksi kutsuttu ori asuu edelleen pienessä Saksan kaupungissa, Esslingenissä, sijaitsevalla oriasemalla, jonne se saapui jo 2-vuotiaana. Orin kanssa kilpailtiin nuorempana paljon vähän lajissa kuin lajissa hyvällä menestyksellä, mutta tähtihetkensä ori ehdottomasti väläytteli kenttäratsastuksen pienimmissä luokissa. Hyvien piirteidensä takia Hessu on ollut kuumaa kamaa siitosorina, ja jättänyt jälkeensä jo noin tusinan verran hienoja jälkeläisiä. Hessu on jättänyt jo kilpailu-uran taakseen, mutta toimii opetusmestarina nuorille kilparatsastajille asuintallillaan.

Isänisästä Harley D.:stä meillä ei ole aivan yhtä kattavaa tietopakettia verrattuna muihin Lotan sukulaisiin. Muutama fakta orista on kuitenkin ainakin tiedossa: Harley syntyi ja asui Saksassa, kilpaili valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa aktiivisesti sekä oli elämänsä aikana useiden eri kilpa- ja kasvatustallien omistuksessa. Käsityksemme mukaan Harleyn isä oli myös suhteellisen menestyksekäs tapaus ja hienoista linjoista peräisin, ja Harleyn tiedettiin isänsä tavoin periyttävän eteenpäin tervettä, vankkaa rakennetta ja tarmokasta luonnetta. Ori jouduttiin ilmeisesti lopettamaan muutama vuosi sitten parantamattomissa olevan jalkavamman takia.

Isänemä Gisela tunnettiin erityisesti nuorena aika tulisena, itsepäisenä tapauksena, jonka kanssa ei ollut aina mitä miellyttävintä työskennellä. Tamma kiersi muutamat omistajat läpi jo aika nuorena, ja sen kanssa yritettiin kisauraa esteratsastuksen puolella, mutta suoraan sanottuna päädyttiin luovuttamaan, ja todettiin, ettei se olisi kaiken vaivan arvoista. Gisela päätyi jäämään neljännelle omistajalleen loppuelämän kotiin Saksaan, jossa omistaja halusi koittaa astuttaa tamman, toivoen että tämä rauhottaisi hevosen luonnetta hieman. Kokeilu päätyi olemaan hyvinkin onnistunut, sillä vaikka tamman temperamentti säilyi edelleen, lisäsi emänä oleminen Giselan olemukseen tietynlaista hellyyttä ja seesteisyyttä. Tamma toimi luottosiitostammana tallillaan, ja tietääksemme on edelleen elossa, tosin jo eläkkeelle siirtyneenä.

Emä Lodelaa syntyi Itävaltalaiselle haflinginhevosia kasvattavalle perheyritys-tilalle, jossa Neumayerien suku on kasvattanut hevosia jo lähes vuosisadan. Lodelaa on olemukseltaan kaunis, sirorakenteinen tamma, jolla on maailman kilteimmät silmät ja leppoinen luonne. Lodelaan kanssa ei kovin paljoa kisattu, mutta sillä olisi varmasti riittänyt potentiaalia ja puhtia kilparadoille kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa hyvien liikkeittensä ja suuren työmotivaationsa takia. Tamman tarkoitus oli aikalailla alusta asti ruveta toimimaan siitostammana sitten, kun ikä siihen oli sopiva, ja mahtava siitostamma se vasta olikin - Lodelaa hoivasi jokaista varsaansa kuin kultakimpaletta, ja emänä oleminen tuli tammalta täysin luonnostaan heti ensimmäisestä varsasta lähtien. Lodelaan vanhetessa tamma alkoi vaivata nivelkivut, eikä sillä enää niiden takia viitsitty teettää enempää varsoja, ja Lieselotte olikin yksi tamman viimeisiä jälkeläisiä. Kevyttä ratsastusta tammalla pystytään edelleen harrastamaan, ja se on ruvennut toimimaan terapiahevosena.

Emänisä Lucky Charm oli rakastettu yksityisratsu Itävaltalaisessa, yhdessä hevosia harrastavassa äiti-tytär-parivaljakon perheessä. Ori ostettiin perheeseen peruskoulutettuna, mutta äidin päätöksestä hankittiin vielä yksityisratsuttaja kouluttamaan oria eteenpäin. Kun Lucky Charmia oli koulittu vähän lisää, siitä tuli täydellinen kombopaketti - tytär kisasi orin kanssa esteitä, koulua sekä kenttää, ja äiti harrasteli sitten Lucky Charmin kanssa enemmän maastoilua ja rennompaa ratsastusta. Ori kävi myös paljon näyttelyissä erittäin hyvällä menestyksellä, ansaiten itselleen muotovalio-tittelin. Kun meriittejä alkoi kertyä kunnioitettavasti, päätettiin ori tarjota myös jalostukseen, ja se toimi isänä viidelle hienolle haflinger-varsalle. Nykyään Lucky Charm laukkailee jo vihreämmillä niityillä, mutta elää edelleen rakastettuna muistoissa.

Emänemä Lolita eli samaisella tilalla kuin varsansa Lodelaa, tosin Lolita ei syntynyt Neumayerien tilalle vaan se ostettiin 5-vuotiaana, valmiiksi ratsukoulutettuna perheen talliin. Tamma astutettiin heti ensimmäisenä kesänä, mutta kun tamma oli varsonut ensimmäisen jälkeläisensä, perheen teinityttö halusi ruveta treenaamaan ja kisaamaan tamman kanssa. Ahkerasti ratsukko treenasikin, ja Lolita pyöri kolmen vuoden ajan este- ja koulukisoissa varsinaisena ruusukehaina. Kun tyttö alkoi tarvitsemaan vähän korkeatasoisempaa ratsua, palasi Lolita siitostamman rooliin, toimien myös perheen puskamoporatsuna.


♥   o./t. Varsan nimi (i. Isän nimi), s. 00.00.0000 ♥   o./t. Varsan nimi (i. Isän nimi), s. 00.00.0000

   Not a tool for a sport, but a companion and a partner (in crime).

Jaosten alaiset kilpailut

19.08.2021 Kutsu KRJ Helppo B 6/40
01.09.2021 Kutsu KRJ Helppo B 6/40
02.09.2021 Kutsu KRJ Helppo B 3/40
03.09.2021 Kutsu KRJ Helppo B 4/40
12.10.2021 Kutsu KRJ Helppo B 7/60
19.10.2021 Kutsu KRJ Helppo B 5/60
19.10.2021 Kutsu KRJ Helppo B 7/60
20.10.2021 Kutsu KRJ Helppo B 3/60
12.08.2021 Kutsu ERJ 70cm 6/37
13.08.2021 Kutsu ERJ 70cm 4/37
27.08.2021 Kutsu ERJ 60cm 2/32
29.08.2021 Kutsu ERJ 60cm 1/32
10.08.2021 Kutsu KERJ Harraste 1/14


Villit kilpailut ja muut tapahtumat/kilpailut

00.00.0000 Kutsu/paikka Tapahtuma (mahd. sij.) 00.00.0000 Kutsu/paikka Tapahtuma (mahd. sij.) 00.00.0000 Kutsu/paikka Tapahtuma (mahd. sij.)


Ulkoasu © VRL-14436, taustakuva © The Inspiration Gallery – kaikki muu sisältö © VRL-14436, ellei toisin mainita | VIRTUAALIHEVONEN