Rullegård

Velkommen til Norge!

Vuonoja, pieniä kalastajakyliä, kaunis kesä ja kiprakka talvi. Täällä meidän poppoo asustaa, Norjassa, parin tunnin ajomatkan päässä Oslosta olevassa pikkukaupungissa. Norja ei ehkä ole ilmastonsa eikä yhteyksiensä kannalta perinteisin paikka perustaa yleellisempi talli, mutta pariskunta Agnes ja Jonas olivat kiveen hakattuja siinä päätöksessä, että he haluaisivat pysyä kotimaassaan (ja paikkakunnallaan).

Rullegård on hevosrakkaan pariskunnan hyvänmielen projektitalli, jonne on haalittu lisäksi henkilökuntaan ratsuttajia, tallityöntekijöitä ja hevosalan opiskelijoita tiluksien lähelle asumaan. Talli on muodostunut pieneksi, rakastavaksi yhteisöksi, jossa jokainen saa hyödyntää vahvuuksiaan ja samalla päästä toteuttamaan toiveitaan ja tavoitteitaan tallin hevosten kanssa.

Meillä Rullegårdissa ei ole tiettyä hevosrotua, kasvatusrotua, painotuslajia tai toimintamuotoa jonka piireihin laatikoisimme itsemme. Ostamme hevosia jotka inspiroivat, jotka saattavat opettaa uusia asioita tai tuoda uusia näkökulmia hevosharrastukseen. Kilpailemme myös mielellämme hevostemme kanssa, mutta kaikista tärkeintä on tarjota hevosille monipuolinen, miellyttävä elämä ja niiden tarpeita myötäilevä elinympäristö.

Linkkilista ja yhteistyötallit <3
Kulmala


Ajankohtaista
28.11.2021 - Ulkoasuun tehty pieniä hienosäätöjä siellä täällä, mm. hevosten päiväkirjoihin lisätty kätevä elementti ja etusivua päivitetty.

ROSENDAL, NO WEATHER

Hvorfor Rullegård?

Niin, miksi ja mistä tallin nimi? Tilukset kuuluivat alunperin Jonaksen isovanhemmille, ja Jonas vietti suurimman osan lapsuutensa kesistä tilalla muiden serkkujen kanssa eläen huoletonta lapsen elämää. Serkuksia peloteltiin pienestä asti tarinoilla ja legendoilla tilalla asustaneista rölleistä, joita voisi vieläkin nähdä vilahtelevan metsässä pimeällä ja jopa tiluksillakin... Kantavatko nämä myytit oikeasti pidemmälle historiaan ja pohjautuvatko ne tositapahtumiin, vai ovatko ne keksitty pitämään nuoret lapset poissa metsistä yöllä, sitä emme tiedä - se on kuitenkin tarina tallin nimen takana.