Elixir Sporthorses

Takes Two To Tango

11/21 KTK-III
Virallinen nimi Takes Two To Tango, "Tango"
Rotu & sukupuoli Hollanninpuoliveritamma
Väri, säkäkorkeus Ruunikonkimo, 167cm
Syntynyt, ikä 5. marraskuuta 2021     , 2v
Kasvattaja Mari H (VRL-05704)
Omistaja Elixir (VRL-14436)
Rekisterinumero VH21-012-0226
Painotus, koulutustaso Kouluratsastus, Grand Prix

Tango tietää olevansa upea, näyttävä hevonen, jolla on kaunis pää ja muutenkin ulkonäkö kohdillaan. Mikä tyyli ja eleganssi, mikä liikkeen harmoninen sulokkuus! Huvittavinta on, että kimo on aivan karsea peiliteini. Nähdessään heijastuksensa esimerkiksi maneesin peileistä hollantilaislady saattaa pysähtyä varta vasten peilailemaan itseään. Tango oikein kääntelee päätään, vaihtaa kyljeltä toiselle, selkeästi katselee itseään joka puolelta (sekä tuohtuu, mikäli ihminen kehtaa häiritä näitä peilailuita). Nuorempana kimo pysähtyi satavarmasti ihailemaan erinomaisuuttaan, nykyään, vanhempana sekä ilmeisesti häikäisevään ulkonäköönsä tottuneena, tamma vain vilkaisee peiliä nyökäten joka kerta hyväksyvästi. Sen sijaan kameralle keimailuun hollantilainen ei ole kyllästynyt, vaan seisoo paikoillaan päätään kääntelemässä sekä pyydettäessä poseerausasentoa vaihtamassa vaikka koko päivän, mikäli joku onneton vain eksyy kameransa kanssa lähistölle.

Kuvajaiseensa rakastunut hevosmaailman Narkissos hymyilyttää peilailullaan, keimailullaan sekä yleisellä huomionkipeydellään. Aamulla ensimmäisten työntekijöiden tullessa talliin muiden hevosten pehmeiden, vähän ruoankipeiden tervehdyshörähdysten yli kantautuu Tangon kimeä huomiohirnunta. Omasta mielestään tamma on ruokinta-, hoito- ja ulosvientilistan ensimmäisenä, onhan hän äärimmäisen tärkeä ja upea yksilö. Suuri ego, kantava ääni, diivan elkeet. Kunhan Tango on tyytyväinen (se ruokitaan, hoidetaan ja tarhataan ensimmäisenä tai ainakin ensimmäisten joukossa, eikä hoitaja ole ihan uusi hevoshommissa) mitään ongelmia ei ilmene. Kimo osaa käyttäytyä esimerkillisen hyvin. Oikeastaan tamma on melko rento, helppo käsiteltävä, elämäänsä sekä palvelusväkeensä tyytyväinen, kunhan saa kaipaamaansa VIP-kohtelua. Pesuveden lämpötila, harjan kovuus tai loimen materiaali eivät ole mitään kynnyskysymyksiä, joiden vuoksi Tango diivailisi. Myös kengitys, raspaus, klippaus sekä muut toimenpiteet, joiden olettaisi vievän hernettä lähemmäs sieraimia, eivät ole Tangolle mikään juttu. Kunhan hän on tärkein ja ihminen tajuaa jutustella ja rapsutella.

Tangon liikkeet ovat juuri niin upeat kuin tamma itse kuvittelee niiden olevan. Upearyhtinen, pelkällä olemuksella katseita kääntävä hollantilainen kerää hyvin helposti kehuja kaikista askellajeistaan, pehmeistä, tarkoista siirtymisistään, kuinka hyvin se kokoaa ja miten äärettömät hienot sen piaffet, passaget sekä niiden väliset siirtymät ovatkaan. Kaikki siirtymiset (askellajien sisäiset ja väliset, liikkeestä toiseen siirtyminen) ylipäätään keräävät pelkkää plussaa niin valmentajilta kuin koulutuomareilta. Sen sijaan sellainen perusasia kuin pysähtyminen tekee välillä tiukkaa, Tango kun on aivan varmasti maailman ainoa hevonen, joka kykenee liioittelemaan pysähdyksissä. Tamma ottaa jotenkin yliryhdikkään asennon ja joko jättää takasensa venymään taakse kuin mikäkin näyttelyasentoinen vinttikoira, tai jotenkin muuten korostaa ei-toivotulla asennolla ryhtiään, olemuksensa upeutta tai mitä tamma nyt kuvitteleekaan saavuttavansa sillä, että laittaa kerta toisensa jälkeen kinttunsa aivan eri tavalla kuin mitä on opetettu ja pyydetty.

Tietenkin tällainen glamoröösi lady vaatii arvoisensa ratsastajan. Epäselvät avut, kova, joustamaton käsi sun muut virheet saavat Tangon tuohduksiin sekä protestoimaan hyvin selkeästi, joskus ihan pukittamalla, ettei tämä tämmöinen käy. Tamma on välillä turhankin tarkka ratsastajansa työskentelystä saattaen sydämistyä yksittäisistä virheistä ja vahingoista. Vaikka kimo on hyvin vaatelias, tyytyväisenä se tekee väsymättä töitä liike ja toisto toisensa perään, aurinkoisena ja onnellisena, hyvällä eteenpäinpyrkimyksellä sekä asenteella.

Traileriin / rekkaan Tango astelee aina sieraimet suurina, selkeästi innoissaan päästessään kotipihaa pidemmälle. Voi sitä pettymystä, jos määränpää onkin vain yleisötön valmennustilaisuus tai klinikka! Eihän tämän nyt näin pitänyt mennä!! Kilpailupaikoilla hollantilainen taas tuntuu tuumivan olevansa kotonaan, tai ainakin arvoisessaan paikassa. Mitä suurempi tapahtuma, sen levollisempi, tyytyväisempi hevonen. Tango on kotonaan suurilla areenoilla valtavan yleisön sekä tiukkojen tuomareiden katseiden alle liihottelemassa Grand Prix -radalla kevyen vaivattomasti kuin prima ballerina soolotanssissaan. Kaikki näkevät eleganssin, harjoituksen tuoman vaivattomuuden, ja osoittavat ihailuaan taputtaen. Kuten oikein onkin, ainakin Tangon mielestä, joka ihan varmasti vielä joku päivä aloittaa kumartamisen, kukkien vaatimisen sekä nimikirjoitusten jakamisen.

Luonteen kirjoittanut Lissu T. <3

Sukutaulu

i. Oldfinion Boseda
KRJ-I, KTK-III, KV-II
old, km, 168cm
ii. Oldfinion Bartel Atte | Ch, KTK-III, KV-II
old, km, 170cm
iii. Boseirre | VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2, KVJ AB
iie. Adrianne | VIR MVA Ch, KTk-II, KRJ-I, YLA2
ie. Oldfinion Realfan | KTK-II, KRJ-I, KV-II
old, rn, 166cm
iei. Staffan | VIR MVA Ch, VSN N Ch, KTK-II, KRJ-III
iee. Ethereal | VIR MVA Ch, KTK-II
e. Tablitsa vd Halor
KRJ-I, KTK-III, VIR MVA Ch, KWPN-I, KV-I
kwpn, trn, 167cm
ei. LB Total War | KTK-I
old, m, 167cm
eii. Total Death | KTK-II
eie. Bloodbloom | VIR MVA Ch, KTK-II
ee. Oldfinion Quichwarz | KTK-II, KRJ-I
kwpn, rn, 167cm
eei. Schwarz 'D Gold | VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, YLA1, VPVL-I, KWPN-II
eee. Quintessence | KTK-II, KRJ-III, YLA3, VIR MVA Ch

Jälkeläiset

kwpn-o./t. Varsan nimi s. 00.00.0000 i. Isän nimi om. VRL-00000

Kilpailutulokset

KRJ: yhteensä 0 sijoitusta

00.00.0000 Paikka KRJ Grand Prix 0/30 00.00.0000 Paikka KRJ Grand Prix 0/30 00.00.0000 Paikka KRJ Grand Prix 0/30

Päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja (000 sanaa)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In eget sem malesuada, aliquet neque eu, lobortis neque. Nullam id viverra eros. Praesent nec libero id orci mattis interdum at quis lectus. Quisque varius nisl nisi, at tempus eros ultricies id. Donec faucibus molestie diam et tempor. In rutrum velit est. Maecenas ultrices dui et lacus varius fermentum vel vitae lorem. Fusce consectetur dui vitae sapien bibendum dapibus. Maecenas malesuada ornare magna, eget fringilla dui blandit nec. Vivamus in euismod neque.

Nam vehicula orci non congue pellentesque. Proin placerat leo eu elit luctus blandit. Maecenas mollis massa sit amet enim mollis, at congue dui pulvinar. Phasellus vel facilisis elit, eu faucibus neque. Duis volutpat, purus eget ultricies commodo, augue ante imperdiet nunc, ut lobortis neque lacus nec metus. Nulla ac leo ex. Nam faucibus enim ut lobortis rutrum. Proin at felis vitae sem semper interdum at ac nulla.

In lacinia turpis sit amet mi finibus, eget maximus nisl pretium. Donec malesuada risus id lacus condimentum, consectetur dictum augue pretium. Ut facilisis diam vitae libero fermentum accumsan. Nulla ac rhoncus orci. Phasellus vitae quam arcu. Donec gravida mauris eget tempus ornare. Proin in lobortis ligula. Mauris at sapien leo. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Sed lacinia leo vel enim vestibulum, in volutpat enim dignissim. Aenean sodales condimentum enim in euismod. Duis placerat nunc elit, ac euismod justo fringilla ac. Nullam suscipit blandit arcu in luctus. Quisque aliquam, leo pharetra euismod gravida, lorem massa tempus elit, quis tincidunt elit ante quis augue.