Elixir Sporthorses

Esperanza At

08/21 KV-II
Virallinen nimi Esperanza At, "Esme"
Rotu & sukupuoli Hollanninpuoliveritamma
Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 170cm
Syntynyt, ikä 5. toukokuuta 2020     , 3v
Kasvattaja Atorina / VRL-09525
Omistaja Elixir (VRL-14436)
Rekisterinumero VH21-012-0136
Painotus, koulutustaso Koulupainotteinen, Grand Prix

Kun kävimme hakemassa juuri ja juuri 3-vuotiaan Esperanzan meille kotiin kasvattajansa luota, saimme matkaan lähtiessämme saatesanoiksi "älkää oikeasti aliarvioiko tämän tamman älykkyyttä". Ja sen me tietty teimme, sillä emmehän me osanneet odottaa että Esme heti ensimmäisenä yönä onnistuisi avaamaan karsinansa oven, jossa yksikään muu hevosemme ei ollut ennen onnistunut. Pelkästään katsomalla joidenkin hevosyksilöiden ilmehdintää, voi todeta, ettei niiden päässä liiku paljoa mitään. Kun taas Esmeä katsoo, voi suorastaan nähdä sen silmien läpi ajatusten ja ideoiden pingahtelevan ympäriinsä tamman päässä. Mutta ihan vakavalla nuotilla nyt, älä sinäkään aliarvioi tämän tamman mega-aivoja. Karsinoiden ovet ja tarhojen portit pitää olla aina vahvistetusti kiinni toimivaksi todetulla tavalla, neitiä ketjuissa käytävällä pitäessä selkää ei kannata kääntää hetkeksikään, eikä myöskään kannata yrittää jekkujen avulla saada tammaa tekemään jotain mitä se ei halua (se on turhaa) ja niin edelleen...

Satulan allakaan ollessaan tamma ei jätä aivoja narikkaan. Esmellä on miellyttävät ja näyttävät askeleet, reipas tempo sekä uskomaton kyky ja halu oppia uutta. Automaatiolla se ei kuitenkaan työskentele. Ratsastajan on oltava täsmällinen ja selkeä apujen kanssa sekä aina hereillä. Jos Esme ei koe ratsastajan pyytävän itseään selkeästi työskentelemään, ei sitä myöskään tapahdu. Tylsyys iskee, ja ilmeikäs ruunikko alkaa keksiä itselleen jotain muuta puuhaa. Muun muassa kerran ratsastajan vastatessa puheluun ratsastaessaan loppukäyntejä, Esme lähti kävelemään itse avonaisesta kentän portista takaisin tallin suuntaan. Esme ei ehkä myöskään sovi aivan aloittelijoiden ratsuksi, sillä pitemmän päälle tamma turhaantuu jo enemmänkin, jos ratsastaja on epävarma, hätäilevä tai sekava tamman tuntumaan. Kuitenkin keskitasoiselle ratsastajalle, joka haluaa hioa apujenantoaan huomaamattomaksi ja tehokkaaksi, Esme sopii loistavasti opetusmestariksi ja työkumppaniksi.

Kisamatkoille lähteminen Esmen kanssa on poikkeuksetta aina alkuun enemmän tai vähemmän häsläystä. Kaikki kiinnostaa, jekkuja löytyy takataskusta, ei malttaisi keskittyäkään kun pitäisi päästä lähtemään tutkimusretkelle sekä tietty keimailemaan oripoikien eteen... Paras tapa olla saamatta näissä tapauksissa hermoromahdusta, on ottaa asiat huumorin kautta ja pitää vain pää kylmänä. Tamman kierroksia ei ainakaan laske myös kierroksilla oleva kaksijalkainen. Esmen kisasuoritus puolestaan pohjautuu todella vahvasti lämmittelyyn. Jos lämpässä tammalle jaksaa sinnikkäästi antaa kokoajan jotain tekemistä ja tekee parhaansa sen kanssa, kisasuoritus ei voi mennä ainakaan ihan täysin mönkään. Jos taas lämmittelyssä jo Esmen antaa ihmetellä asioita ja pörhistellä menemään vähän miten sattuu, se sama käyttäytyminen tulee mukana vain kahta kertaa pahempana kisaradalle. Eli siis - jäitä hattuun vaan niin kyllä ne radatkin sujuu!

Sukutaulu

i. Beethovans Fifth
.
holst, prt, 167cm
ii. Calypso evm
holst, rt, 169cm
iii. Night at The Opera evm
iie. Beast Within evm
ie. Sneak Preview evm
holst, prt, 162cm
iei. Zoom Zoom evm
iee. Name Dropper evm
e. Ethereal
VIR MVA Ch, KTK-II
old, trn, 172cm
ei. Teatherical evm
old, m, 175cm
eii. Theon evm
eie. Rachelle evm
ee. Ebony evm
old, km, 166cm
eei. Bailey evm
eee. Eleanor evm

Jälkeläiset

KWPN-o./t. Varsan nimi s. 00.00.0000 i. Isän nimi om. VRL-00000

Kilpailutulokset

KRJ: yhteensä 0 sijoitusta

00.00.0000 Paikka KRJ Grand Prix 0/30 00.00.0000 Paikka KRJ Grand Prix 0/30 00.00.0000 Paikka KRJ Grand Prix 0/30

Päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut omistaja (000 sanaa)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In eget sem malesuada, aliquet neque eu, lobortis neque. Nullam id viverra eros. Praesent nec libero id orci mattis interdum at quis lectus. Quisque varius nisl nisi, at tempus eros ultricies id. Donec faucibus molestie diam et tempor. In rutrum velit est. Maecenas ultrices dui et lacus varius fermentum vel vitae lorem. Fusce consectetur dui vitae sapien bibendum dapibus. Maecenas malesuada ornare magna, eget fringilla dui blandit nec. Vivamus in euismod neque.

Nam vehicula orci non congue pellentesque. Proin placerat leo eu elit luctus blandit. Maecenas mollis massa sit amet enim mollis, at congue dui pulvinar. Phasellus vel facilisis elit, eu faucibus neque. Duis volutpat, purus eget ultricies commodo, augue ante imperdiet nunc, ut lobortis neque lacus nec metus. Nulla ac leo ex. Nam faucibus enim ut lobortis rutrum. Proin at felis vitae sem semper interdum at ac nulla.

In lacinia turpis sit amet mi finibus, eget maximus nisl pretium. Donec malesuada risus id lacus condimentum, consectetur dictum augue pretium. Ut facilisis diam vitae libero fermentum accumsan. Nulla ac rhoncus orci. Phasellus vitae quam arcu. Donec gravida mauris eget tempus ornare. Proin in lobortis ligula. Mauris at sapien leo. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Sed lacinia leo vel enim vestibulum, in volutpat enim dignissim. Aenean sodales condimentum enim in euismod. Duis placerat nunc elit, ac euismod justo fringilla ac. Nullam suscipit blandit arcu in luctus. Quisque aliquam, leo pharetra euismod gravida, lorem massa tempus elit, quis tincidunt elit ante quis augue.