Welkom bij Nederland!

Mitä sydämellisimmät tervetulotoivotukset sinulle, joka olet sattunut tänne pienen ikuisuusprojektini sivulle. Kun muut 6-vuotiaat pojat unelmoivat rallikuskien, poliisien ja jalkapalloilijoiden urista, unelmoin minä, Theo, kilpahevosten kanssa työskentelystä ja niiden kasvattamisesta. Ja viimein unelmani kävi toteen, kun vuoden 2018 syksyllä päätin hetkellisen päähänpiston johdosta vihdoin vain repäistä ja perustaa oman pienen puoliveristen valtakuntani - tässä se nyt sitten on, Elixir Sporthorses.

Meillä toiminta hyrrää lähinnä laadukkaiden, kilparadoille soveltuvien hollanninpuoliveristen kasvatukseen. Ehdottomasti enemmän myös tallin suuntaus on lähtenyt painottumaan enemmän esteille painottuneiden ratsujen kasvattamiseen, mutta silloin tällöin kasvattajanimemme alle saattaa tupsahdella myös kouluratojen taitajia. Sivubisneksenä kasvatustoimintamme rinnalla järjestämme myös säännöllisen epäsäännöllisesti ERJ:n sekä KRJ:n alaisia kilpailuja.

Tosiaan tallin ohjaksissa pyörii nuori pojankloppi Theo, joka on istutettu hevosen selkään ensimmäisen kerran varmaankin aivan liian nuorena. Kilpahevosista Theolla oli kokemusta jo kasapäin entisestään, mutta kasvatuksesta ei niinkään. Elixir on pojan ensimmäinen oma tavoitteellinen kasvatustalli, joten virheiltä ei meilläkään koskaan täysin vältytä ja niistä opitaan (ja on opittu) matkan varrella.

✉ YHTEYDENOTTO
Kaikissa asioissa viestiä voi laittaa osoitteeseen theovirtuaali@gmail.com, myös Keskustassa voit saada omistajan kiinni.

SUOSITTELEMME KURKKAAMAAN MYÖS:

Tallin nimi Tallin nimi Tallin nimi Tallin nimi
Tallin nimi Tallin nimi Tallin nimi Tallin nimi

Pieni katsaus tallimme puitteisiin

Sijainniksi meille valikoitu Euroopan kilparatojen kiertämisen kannalta hyvinkin ideaalinen sijainti, virtuaaliset Alankomaat. Paikkansa Alankomaista talli löysi Rotterdamin kaupungin laitamilla sijaitsevasta ihanteellisesta miljööstä. Tallin tilukset on rakennettu alusta asti tarkoituksena tehdä paikasta mitä sopivin kilpahevosten kasvatukseen ja kouluttamiseen. Puitteet eivät välttämättä muihin talleihin verrattuna ole sitä kaikkeista hienointa modernia luksusta tai säväytä suurella koolla, mutta tärkeintä kuitenkin meille on se, että ne ovat tarpeeksi ylelliset pitämään hevosemme tyytyväisinä ja motivoituneina sekä soveltuvat niin laadukkaaseen treenaamiseen kuin myös satunnaisten kilpailuiden järjestämiseen.

Niin tallirakennuksia, ratsastuskenttiä kuin maneesejakin meiltä löytyy jokaista useampia kappaleita. Maneesit ja kentät ovat koon mukaan jaettu niin sanottuun arki- ja treenikäyttöön sekä kilpailukäyttöön, mutta isompia kenttiä saatetaan käyttää esimerkiksi myös muille järjestettävissä valmennuksissa. Pyrimme pitämään hevosiamme yleensä mahdollisimman paljon ulkona, ja tarhausmahdollisuuksia meillä on useampiakin. Rakennusten väleihin sekä muutenkin tallipihan ympäristöön on aseteltu normaaleja hiekkatarhoja aktiivisessa ratsutuksessa olevien hevosten päivittäistä tarhausta varten. Kokonaan siitoskäyttöön siirtyneet tammat sekä myös nuoruusvuosiaan viettävät varsat laiduntavat pihapiiriä ympäröivillä isommilla laitumilla. Myös kilpahevoset ja koulutuksessa olevat nuoret pääsevät viettämään hermolomiansa kyseisille laitumille.