Kannelniemi

Routaruusun Sortojuhla "Soppa"

::   vaaleanpunarautias suomenhevonen tamma, 155cm
::   syntynyt 10.09.2018, 10v (satunnainen)
::   omistaa Kannelniemi (VRL-05175)  
::   kasvattanut Routaruusu  
::   rekisterissä numerolla VH19-018-0047
::   kenttäpainotteinen, CIC1
::   686.61 op. tasolla 2 / 4

Jalostusinfo & jälkeläiset
Tarjolla jalostukseen rajoitetusti !
Kantaa värigeeniä ee/Aa

- ei jälkeläisiä -


© kuvaaaja ei halua nimeään mainittavan

Koskaan, siis ei koskaan, saisi nimetä hevosia nälkäisenä. Soppa on siitä oiva todiste, sillä yritimme keksiä päämme puhki sille sopivaa lempinimeä mikä rimmaisi edes jollain tavalla viralliseen nimeen eikä sitten päähän putkahtanut muuta kuin Soppa. Ehkä mielessäni kummittelevalla, kotona odottavalla keitolla ei ole osaa eikä arpaa asiassa tai sitten se vaikutti päätökseen hyvinkin paljon sillä vatsani huusi kuin kirottuna. Loppujen lopuksi Soppa on ollut sille oiva lempinimi joka viittaa sapuskaan, sillä neitokainen on aika perso ruualle. Muuten Soppa on oikein mukava hevonen jonka kanssa päivittäiset askareet sujuvat mainiosti. Kaikessa otetaan lunkisti eikä se jaksa välittää ihmeellisistä yllättävistä asioista tai äänistä. Hoitotoimenpiteiden ajan Soppa seisoo paikoillaan oikein mallikkaasti eikä astu askeltakaan sivuun ellei erikseen pyydetä.

Sileällä työskennellessä Soppa on hieman ärsyttävän tahmea ja sen kanssa saa tehdä pidemmät alkuverkat että sen saa taipumaan mukavasti ja toimimaan omalla moottorillaan. Lopulta siitä kyllä saa esiin mukavan kouluratsun joka taipuu helpon tason juttuihin. Soppa on hieman etupainoinen ja täytyy koko ajan katsoa että se kulkee oikein. Esteillä neitokainen on jo hieman reippaampi ja nauttii esteiden ylittämisestä todella paljon. Soppa on tasaisen varma suorittaja joka tekee lähestymiset hallitusti ja osaa katsoa myös itselle sopivat ponnistuspaikat. Hieman sen kanssa ollut ongelmia pudotuksien kanssa sillä joskus kintut vain kolahtelee puomeihin. Maastoesteillä Soppa on kuitenkin parhaimmillaan ja kulkee aina korvat pystyssä kuunnellen ratsastajaa koko ajan.

Soppa on todella helppo lastata ja matkustaa rauhallisesti. Kilpailupaikoilla se ei jaksa oikein kiinnostua mistään sen kummemmin kuin kotonakaan joten sen kanssa on todella helppoa ja mukavaa kulkea pitkin kisa-aluetta. Soppa on ehkä energisempi kuin kotona, mutta sehän on vain plussaa sillä ei tarvitse tehdä niin pitkiä alkuverryttelyjä.

Sukutaulu & -selvitys

i. Ch Sorronsumu
prt, 152cm
KTK II
ii. Kaaosteoria
prt, 171cm
KTK II, KERJ I, SLA I*
iii. Jalopeura
prt, 167cm
iie. Sekasorto
prt, 167cm
ie. Ch Unihuuru
vprt, 162cm
KTK II, KERJ I, SLA I
iei. Tunturipuron Iltarauha
vprt, 165cm
iee. Jekkupakkanen
prt, 158cm
e. Kielletään Kekri
rtkm, 159cm
KTK III, KERJ I
ei. Veljesviha
prt, 155cm
KTK III, KERJ I, SLA II
eii. Kirjuri
tprt, 156cm
eie. Tuulenvire
vrt, 154cm
ee. Kielletään Kaikki
rtkm, 151cm
KERJ II, SLA I, YLA2
eei. Menipä Taas
trt, 149cm
eee. Hallahilla
rtkm, 152cm

Päiväkirja

09. tammikuuta 2019 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Natalia   (120 sanaa)
Koskaan, siis ei koskaan, saisi nimetä hevosia nälkäisenä. Soppa on siitä oiva todiste, sillä yritimme keksiä päämme puhki sille sopivaa lempinimeä mikä rimmaisi edes jollain tavalla viralliseen nimeen eikä sitten päähän putkahtanut muuta kuin Soppa. Ehkä mielessäni kummittelevalla, kotona odottavalla keitolla ei ole osaa eikä arpaa asiassa tai sitten se vaikutti päätökseen hyvinkin paljon sillä vatsani huusi kuin kirottuna.

Nimeämispähkäilyjen jälkeen neitokainen pääsi sitten vihdoinkin kotiutumaan rauhassa ja aloitimme sen kanssa treenailut. Soppa on ollut alusta asti miellyttävä hoidettava ja jopa nyrpeä tallimestarimme Erkki on pitänyt tammasta hyvinkin paljon. Tuntuu että se on aika paljon nykypäivänä sillä mies ei ole näyttänyt välittävän oikein mistään viime aikoina. Jännityksellä odotetaan millainen kenttäratsu Sopasta kehittyy ja miten se tulee pärjäämään kilpailuissa ja näyttelyissä.VRL-00816

virtuaalihevonen | a sim-game horse

© Kannelniemi 2019. Ulkoasun kuvien © S.B., VRL-00816 & Michael Su (CC BY-SA 2.0)