Llansan Hughes

KTK III

119m korkea ruunivoikko welsh A ori
syntynyt 01.05.2014, on nyt 16-vuotias (satunnainen)

om. Natalia VRL-05175 - kasvattanut Llansan Welsh Ponies

koulupainotteinen, ko: Helppo A
1950.12 ominaisuuspistettä, tasolla 5 / 4

Rekisterissä numerolla VH16-024-0014 / SPC-SR2-2475

Jälkeläiset
Hugo ottaa vastaan tuontisukuisia poni-, puoliveri- ja täysiveritammoja.
Se kantaa värigeenenä Ee/Aa/nCr.

welsh sek. A ori Taliesin
syntynyt 15.06.2018, emänä Blodeuwedd

welsh sek. A ori Eirian Hedros
syntynyt 20.09.2015, emänä Briallen Penrose

Saavutukset
Tavoitteena KRJ & VWY laatuarvostelut

20.08.2018 Ponikantakirjaustilaisuus
16 + 17 + 15 + 16 = 64p. KTK III

Novice In-Hand Show Pony
Supreme Champion Performance Pony (Riding)
Novice Performance Pony (Driving)


05.08.2018 Coedwig Welsh, irtoSERT (Päätuomari: yersinio)

Hugo on poni jolla on aina hieman pilkettä silmäkulmassa ja energiaa kuin pienessä kylässä. Sen kanssa ollaan huomattu todella nopeasti että se on karkaamisen mestari ja onnistuu availemaan kaikenlaiset solmut ja luikahtamaan ihme raoista ulos tarhoistakin. Sen vuoksi ollaankin jouduttu hieman vahvistamaan sen tarhaa että saadaan ponipoika pysymään aidoissa edes jotenkuten. Kaikesta huolimatta Hugo on kuitenkin kultainen persoona joka on aina ensimmäisenä tervehtimässä hörähdyksin talliin tulijan ja osaa kyllä kerjätä herkkujakin loistavasti. Hugo on helpoin hoitaa karsinassa kiinni sidottuna, mutta karsinan ovikin kannattaa varmuuden vuoksi laittaa säppiin. Taluttaessa Hugolla on paha tapa vähän pomppia edestakaisin kun se haluaisi päästä kerralla joka paikkaan.

Ratsuna Hugo on todella reipas ja kulkee aina omalla moottorillaan. Sen askeleet on ehkä hieman maahansidotut ja töksähtelevät, mutta siitä huolimatta sen kanssa ollaan pärjätty ihan hyvin vielä helpolla tasolla. Vaikka sen lisätyt askellajit ei ole mitenkään kummoiset niin kyllähän Hugolla vahvuuksiakin löytyy. Se on kyllättävänkin taipuisa ja esimerkiksi taivutukset ja pohkeenväistöt sujuvat mallikkaasti. Hugon kanssa ei kuitenkaan koskaan kannata rentoutua täysin sillä se yrittää helposti päästä niskan päälle tai tosissaan innostuessaan ei edes välttämättä kulje edes neljällä jalalla.

Kilpailupaikoilla Hugo on kuin tuuliviiri joka haluaisi mennä joka ilmansuuntaan ja vielä yhtäaikaa. Hoitaja onkin usein sen kanssa solmussa jos ei osaa varautua sen pyörimiseen ja hyörimiseen. Vieraassa paikassa olemme normaalia tarkempia siitä ettei ori vahingossakaan pääsisi karkuteille ja mikäli emme voi olla siitä ihan satavarma niin sen luona on aina joku vahtimassa herran puuhia. Varustaminen on aina hieman haastavampaa sillä kilpailupaikoilla Hugon energiataso tuntuu nousevan kaksinkertaiseksi eikä se malttaisi pysyä paikoillaan hetkeäkään. Selkään nousu tapahtuu aina jonkun pitäessä ponista kiinni. Normaalia pidemmät alkuverkat on suotavaa pitää jotta Hugo saa purettua pahimmat energiat.

Sukutaulu & selvitys

i. Llansan Hwen
wA, rnvkk, 120cm
ii. Llansan Hael
wA, vkk, 121cm
iii. Llansan Huw
wA, rt, 122cm
iie. Gaerwen
wA, vkk, 119cm
ie. Gwendelyn
wA, rn, 118cm
iei. Coed
wA, rn, 119cm
iee. Gweneth
wA, m, 116cm
e. Dant Y Llew
wA, rn, 116cm
ei. Gilvaethwy
wA, rn, 117cm
eii. Gobrwy
wA, m, 118cm
eie. Neued
wA, rn, 116cm
ee. Addiena
wA, trt, 117cm
eei. Deverell
wA, rn, 118cm
eee. Adyna
wA, rt, 115cm