Kannelniemi
Kannelniemi
etusivu esittelykierros tallin asukkaat toiminta foorumi

Worth a Million Ion
tutummin vain Mimmi

Rotu ja sukupuoli paint horse tamma Omistaja Nina (VRL-05175)
Syntymäaika 10.01.2014, 14-vuotias Kasvattaja Ionic
Väri ja säkäk. mustanvoikonkirjava, 152cm Rekisterinumero VH19-000-0000 | #PKK1372
Kilpailutiedot westernpainotteinen, kaikki luokat katso kilpailusijoitukset

Mimmi on kova luu niin ratsastajille kuin muille hevosillekin, tälle tammalle ei ryppyillä! Kaikki sujuu hienosti niin kauan kuin Mimmi on tyytyväinen, mutta sitten kun hommat ei menekään enää ihan putkeen sanoo paintti räyh ja sitten on piru merrassa: hevosen ilme on niin hapan kuin koskaan voi olla, kaviot juurtuvat maahan, häntä pyörii kuin propelli ja keltaiset hampaat naksuvat kuin sähkötyskone. Mimmi on selvää johtajatyyppiä eikä mieluusti alistuisi kenellekään, niin hevoselle kuin ihmisellekään, ja laitumella se on kuningatar numero yksi. Hoitaessa ja ratsastaessa se tietenkin tuo omat lisähaasteensa, sillä tammahan tietenkin testailee ihmistä säälittä nähdäkseen pääsisikö tätäkin otusta pompottamaan. Vaaditaan siis tasan yhtä uhkeaa jääräpäisyyttä ja napakkuutta käsitellä Mimmiä kuin miten sekin käsittelee muita...

Ratsuna asenteesta on hyötyä, sillä Mimmiä napakampaa ja reippaampaa ratsua ei ole keksittykään. Laukkaradoilla vauhti ei ollut yhtä huimaa kuin muilla mutta voi pojat sitä voitontahtoa ja asennetta mikä tästä hevosesta huokui! Vaikka juoksijanura floppasikin niin hukkaan se ei mennyt, sillä siitä päästiin nopeasti jatkamaan hommia tynnyrikisojen ja pujottelun muodossa. Vauhtia ei tarvitse Mimmistä erikseen hakea ja ratsastajan tehtäväksi jääkin lähinnä suunnan ja tehtävän antaminen sekä menon tasapainottaminen, muuten sitä voi vain pitää kiinni ja nauttia vauhdin hurmasta.

i. Zack Dun Ion
ph, rnvkk, 153cm
ii. American Dun GA
ph, vkk sab, 152cm
iii. Ashley's Dun It evm
iie. Lady Lassard evm
ie. Zana Parr GA
ph, rnkrj, 153cm
iei. Zander's Bandit evm
iee. Flyer Parr evm
e. Pink Worthaboutafive
ph, mkrj, 156cm
ei. Justa Forty Five GA
ph, hrkokrj, 155cm
eii. Justa Big Numbers evm
eie. Grey Peppy evm
ee. Worthaboutapig GA
ph, m sab, 156cm
eei. Gladiator evm
eee. Smirgut The Fierce evm

Mimmillä ei ole vielä montaa jälkeläistä eikä ikäkään vielä paina, joten se on käytössä jalostukseen. Se on käytettävissä lännenratsastus hevosten jalostuksessa. Mimmi ottaa vastaan tuontisukuisia western hevosia joilla on näyttöä kilparadoilta.

ph tamma Worthly Burning NU
syntynyt 20.05.2015
isänä Ignite The End NU


22.07.2014 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut ex-omistaja
Herramunjee kun sydänhalvaus iskee, Mimmi starttasi viime perjantaina ensimmäisen lähtönsä ja kaikkia (pessimistisiä) odotuksia vastaan voitti sen! Siis voitti, voitteko kuvitella, meidän vähän leikillään treenattu "laukkahevonen"? Onhan Mimmin suku kyllä laukkapainotteista mutta menestyjiä ei sieltä löydy, ja kasvattaja sanoikin aika suoraan että voihan tätä tammaa kokeilla radalla mutta mitään hän ei siitä välttämättä lupaa eikä me sitten tietenkään mitään oikein odotettukaan. Kokemuksen vuoksi Mimmiä vähän treenailtiin että päästäisiin vähän näkemään laukkamaailmaa, mutta ajateltiin että paria starttia enemmän se tuskin juoksee. Viimeviikkoisen suorituksen jälkeen on suunnitelmat siis todellakin hieman muuttuneet...

Mimmi kärkkyi koko lyhyen matkan ajan aivan kärjen tuntumassa ja johtohevosen takana. Viimeisellä satasella se käänsi riemumme varmasta rahasijasta superrailakkaaksi voitontanssiksi kun pikkupirpanamme kiri johdossa olleen quarab-ori Gliderin ohitse, voittaen sen maksimissaan päänmitalla. Mutta voitto mikä voitto, olkoot miten hilkulla tahansa. Eipä taida Mimmin laukkaura sittenkään olla mikään pelkkä tähdenlento!


01.07.2014 Päiväkirjamerkintä (kirjoittanut ex-omistaja)
Mimmi kääntyy aivan juuri nyt kolmivuotiaaksi. Uskaliaat suunnitelmat kokeilla tammaa laukkaradoilla ovat yhä olemassa, ei me olla sinällänsä hiki pyllyssä treenattu mutta samalla kun vauhtia ja ketteryyttä on tukenut koulutuksessa vauhtipelejä ajatellen, niin miksipäs ei sitten samalla laukkojakin. Vauhdikas Mimmi ainakin on ja mitä nyt muutaman kerran on jo käynyt selässä istumassa niin se ei ole tammaa tuntunut hidastavan — enemmänkin sen mielestä vaikuttaa olevan vähän tylsää vain seisoa kun roikutaan satulassa ja korkeintaan ehkä kierros kävellään kenttää ympäri, Mimmiä saa koko ajan olla hyssyttelemässä kun se jatkuvasti tahtoisi mennä vain eteenpäin ja eteenpäin, totta kai aina nopeampaan tahtiin kuin taluttaja ja ratsastaja tahtoo.

Muutamissa WRJ:n alaisissa halter-luokissakin ollaan jo ehditty pyörimään, palkintoja on jo tullut eikä ihmekään kun onhan tytsy nätti kuin sika pienenä. Halter horsemanshipissä on tullut välillä tuomarilta hieman sanomista Mimmin kiirehtimisestä, mutta saahan sitä nuori naisenalku nyt vähän höyryjä päästellä, kyllä se kai vanhetessaan vähän tasoittuu. Sitä paitsi silloin kun Mimmi viitsii kuunnella niin se on oikea unelmapeli.

- hevosen kaappi on tyhjää täynnä -


virtuaalihevonen     ★     a sim-game horse     ★     kuvien © Latu