Kannelniemi
Kannelniemi
etusivu esittelykierros tallin asukkaat toiminta foorumi

Yafar el Bintefa
tutummin vain Jafar

Rotu ja sukupuoli arabialainen täysiverinen (SEA) ori Omistaja Venla (VRL-05175)
Syntymäaika 20.01.2018, 9-vuotias Ex-omistaja Zen
Väri ja säkäk. vaaleanrautias, 155cm Rekisterinumero VH18-003-0200 / #PKK2893
Kilpailutiedot koulu-/estepainotteinen, ko: Helppo A, re: 110cm katso kilpailusijoitukset

Upea, lennokas ori suurilla liikkeillä ja sydämellä varustettuna. Herkkä ja säpäkkä, mutta silti mitä kiltein - ei tahallaan takuuvarmasti tyhmäile.

i. Qamir el Bintefa evm
ox, vrt, 156cm
ii. Jamil el Bintefa evm
ox, rt, 157cm
iii. Ra'id el Bintefa evm
iie. Shunnareh evm
ie. Thwayya al Maraq evm
ox, vrt, 154cm
iei. Haroun al Rachid evm
iee. Tahirah al Maraq evm
e. Nashatara el Bintefa evm
ox, vprt, 153cm
ei. Kamal al Saliq evm
ox, prt, 155cm
eii. Kareef al Saliq evm
eie. Bibsbebe evm
ee. Ayesha al Dmas evm
ox, vprt, 151cm
eei. Faraj al Dmas evm
eee. Azusa al Dmas evm

klikkaa nähdäksesi sukuselvityksen

i. Qamir el Bintefa on upearakenteinen vaaleanrautias arabialainen täysiverinen ori jonka säkäkorkeus ylsi juuri ja juuri 156 senttimetriin. Se kilpaili aikoinaan hyvällä menestyksellä este- ja koulukilpailuissa ja sen palkintokaappi onkin täynnä erilaisia ruusukkeita ja pokaaleja. Hieman hankalan luonteen omaava ori osasi olla välillä kunnon kärtyeinari ja kenkkuili hoitajilleen sen minkä kerkesi, mutta saadessaan vakiohoitajan ja ratsastajan se rauhottui huomattavasti. Nykyään se viettää leppoisia eläkepäiviä omistajallaan pienessä siittolassa ja on saanut kymmeniä jälkeläisiä jotka vaikuttavat ympäri maailmaa.

    ii. Jamil el Bintefa oli 157cm korkea rautias arabialainen täysiverinen ori jonka hankala luonne tunnettiin kyllä kaikkialla. Kilpailupaikoilla se rakasti aiheuttaa pientä kaaosta ja pörhistellä lähistöllä oleville tammoille, sekä uhkailla muita oreja. Jamil pidettiinkin aika pitkälti kauempana kisapaikan vilinästä aina kun vain mahdollista, mutta omistajan onneksi se keskittyi radalla aina oleelliseen. Sen hyppytyyli oli kaunista katsottavaa ja sen kapasiteetti riittikin vähän isompiinkin luokkiin. Jamil ehti jättää jälkeensä kaksitoista jälkeläistä ennenkuin se jouduttiin lopettamaan pahan kaasuähkyn seurauksena.

    ie. Thwayya al Maraq on mitä lempein arabialainen täysiverinen tamma joka menestyi parhaiten kouluratsastuksen parissa. Vaativalle tasolle koulutettu tamma kilpaili lukuisissa kansallisissa kilpailuissa napsien suurimmasta osasta vähintäänkin sijoituksen. Sillä on takanaan myös muutama startti rataesteiltä, mutta niissä se ei koskaan loistanut niin hyvin. Thwayya on 154cm korkea ja sen vaaleanrautias väritys yhdessä läsin ja sukkien kanssa oli hyvinkin kaunis näky. Vielä tänäkin päivänä tamma viettää eläkepäiviä kasvattajallaan ja on saanut kuusi kaunista hyväkapasiteettista jälkeläistä.

e. Nashatara el Bintefa on kaunis, 153cm korkea vaaleanpunarautias arabialainen täysiverinen tamma jonka elämä alkoi traagisesti sen jäädessä orvoksi jo syntyessään. Pulloruokinnasta ja sijaisemästä huolimatta siitä kasvoi vahva ja lahjakas kilpahevonen. Nashatara on aina ollut emänsä tavoin lempeä ja positiivinen hevonen joka työskenteli aina suurella innolla. Se kilpaili pääsääntöisesti kouluratsastuksen parissa, sillä se myytiin jo nuorena parikymppiselle tytölle kilparatsuksi vaativampiin luokkiin. Se starttasi kuitenkin myös kohtalaisella menestyksellä rataesteillä. Nashatara jäi kisaeläkkeelle suhteellisen vanhana ja sai yhden varsan omistajalleen ennenkuin se päätettiin myydä pienelle arabialaisia kasvattavalle tilalle jossa se pääsi varsomaan vielä pari kertaa. Nykyään se on täysin eläkkeellä ja sen elämä on yhtä laiduntamista laumassa.

    ei. Kamal al Saliq oli upean rakenteen omaava 155cm korkea punarautias arabialainen täysiverinen ori joka osasi olla välillä niin jääräpäinen ettei toista ole nähty. Tämän vuoksi sen kilpailumenestys koulu- ja esteratsastuksen parissa jäi aika epämääräiseksi ja vaihtelevaksi sillä mikäli sitä ei huvittanut jotain tehdä niin sehän ei myöskään sitä tehnyt. Kamal jakoi mielipiteitä laidasta laitaan eikä siitä tullut järin suorittua jalostusoriakaan sen jättäessään taakseen kilpailukentät. Lopulta Kamal lopetettiin pahan tarhaonnettomuuden vuoksi, sillä se onnistui katkaisemaan jalkansa kaatuessaan tarhassa laukkaspurtin aikana. Se jätti jälkeensä vain kymmenen jälkeläistä jotka on menestyneet vaihtelevalla menestyksellä.

    ee. Ayesha al Dmas oli mitä positiivisimmalla asenteella toimiva 151cm korkea vaaleanpunarautias arabialainen täysiverinen tamma jonka elämä päättyi ihan liian aikaisin. Tamma ehti kilpailla hyvällä menestyksellä este- ja kouluratsastuksessa napsien sijoituksia tasaiseen tahtiin nelisen vuotta, mutta eräässä estekilpailussa sen alastulo epäonnistui ja tamman jalka murtui. Onneksi sillä oli vielä tässä vaiheessa sen verran hyvä tuuri että se pystyi jatkamaan elämäänsä siitostammana toivuttuaan kunnolla onnettomuudesta. Onni ei kuitenkaan kestänyt kovinkaan kauaa, sillä sen toisessa varsomisessa tuli isoja komplikaatioita ja Ayesha menehtyi. Kaikkien onneksi kaunis tammavarsa kuitenkin jäi eloon kaikesta huolimatta vaikka siitä tulikin orpo.


Jafar on vielä nuorekas ja vetreä ori jolla ei ole montaa jälkeläistä, joten se on käytössä jalostukseen. Se on käytettävissä täysiveri-, puoliveri- ja ratsuponijalostuksessa. Jafar ottaa vastaan tuontisukuisia hevosia/poneja joilla on näyttöä kilparadoilta.
Jafar kantaa värigeenejä ee/Aa


- ei päiväkirjamerkintöjä -

- hevosen kaappi on tyhjää täynnä -


virtuaalihevonen     ★     a sim-game horse     ★     kuvan © Latu