Kannelniemi
Kannelniemi
etusivu esittelykierros tallin asukkaat toiminta foorumi

Skywards André
tutummin vain Andre

Rotu ja sukupuoli trakehner ori Omistaja Nina Lindén (VRL-05175)
Syntymäaika 20.01.2017, 14-vuotias Kasvattaja Nina Lindén (VRL-05175)
Väri ja säkäk. voikko sabino, 166cm Rekisterinumero VH17-021-0084 / #PKK2867
Kilpailutiedot yleispainotteinen, ko: Vaativa B, re: 140cm, CIC3 katso kilpailusijoitukset

Lumisena päivänä tammikuun lopussa syntyi komea voikko sabino orivarsa josta huomasi heti että siitä tulisi aikamoinen taistelijasielu. Varsa oli nopeasti jaloillaan ja hanakasti lähti etsimään itselleen välipalaa. Astuttaessamme rauhallisen Riinan olimme toivoneet että se tasoittaisi tulevan varsan luonnetta sillä sen isä, Skitso, on aikamoinen piru. Skywards Andréksi nimetystä varsasta huomasi jo vuoden iässä että yritys oli turhaa, sillä isäorin luonne näytti periytyvän jälkeläisille aika vahvasti. Andrén kanssa jokapäiväinen elämä osaa olla välillä aikamoista taistelua, vaikkakin hyvinä päivinä sen kanssa on jopa yllättävän helppoa toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Kun se laskettiin aikanaan orilaitumelle opettelemaan käytöstapoja muiden poikien kanssa niin André teki selväksi että hän on paikan pomo ja onkin pitänyt paikkansa pitkän aikaa muiden hevosten keskuudessa.

Andrén luonne on aina ollut aikalailla ailahtelevainen ja suurimman osan ajasta se osaa olla aikamoinen pirulainen. Pyöriminen ja hyöriminen on joka päiväistä elämää sen kanssa, mutta muuten kaikki riippuu siitä millä kaviolla ori on noussut sinä aamuna. Hyvinä päivinä Andrén kanssa ei tarvitse taistella joka pienestä asiasta, mutta huonon päivän sattuessa kohdalle saa varoa ettei hampaat ole yhtäkkiä ahterissa kiinni. Korvat niskassa on sen perus tavaramerkki ja mitään muuta ilmettä siltä harvoin edes näkee. Taluttaessa kannattaa pitää ketjuriimu suussa jotta ori ei pääse pomppimaan ja sinkoilemaan joka ilmansuuntaan.

Ratsastaessa André on äkkipikainen, mutta erittäin yritteliäs mikäli sen saa kuuntelemaan ratsastajaa kunnolla. Pienet sivuloikat ei ole sen kanssa mitään uutta ja takapääkin saattaa aika ajoin nousta ilmaan mikäli ori tympääntyy johonkin.

    Sileällä työskennellessä André osaa olla aikamoinen jääräpää ja sen kanssa saa tehdä tosissaan töitä jotta saa sen kulkemaan oikeinpäin ja vielä kaiken lisäksi eteenpäin. Alkuun ori heittelee päätä villisti ja takapääkin saattaa helposti nousta mikäli se sattuu olemaan huonolla tuulella. Napakoilla otteilla sen saa kuitenkin pikkuhiljaa toimimaan kuten kuuluukin ja sen hyvät puolet tulevat esiin. Pehmeät askellajit ovat vaiken lisäksi korkeat ja se taipuu helpostikin vaativan tason liikkeisiin. Vauhdikkaan luonteen omaavan Andrén vahvuuksiin kuuluu lisätyt askellajit sekä pohkeenväistöt.

    Esteillä André on turhankin vauhdikas ja sen kanssa saa olla varovainen sillä hypätessä takapää alkaa enemmän nousta. Pidätteitä saa tehdä rutkasti jotta vauhti pysyy sopivana, mutta sille täytyy myös antaa vähän vapautta sillä se osaa itse katsoa sille sopivat ponnistuspaikat. André ei epäröi vinoissa ja hankalammissa lähestymisissä ja menee vaikka kallion läpi mikäli se pääsee vain hyppäämään. Se on selvästikin luotu hyppäämään, sillä sen tekniikkakin on estehevoselle sopiva.

    Maastossa André ei ole ehkä se turvallisin valinta, sillä se kuumuu siellä huomattavasti enemmän eikä sivuloikatkaan ole mitenkään yllättäviä tämän hevosen kohdalla. Harvemmin se tyytyy vain kävelemään rauhallisesti ja onkin ärsyttävää kun hevonen steppailee koko ajan minkä kerkeää ja yrittää muuttaa askellajia raviksi. Maastoesteradalle päästessään André on elementissään, mutta aina kannattaa pitää varansa. Esteistä suoriudutaan yleensä liiankin nopeassa temmossa ja vielä suuremmassa niiden välillä. Pidätteet ja hallittu meno on kaiken a ja o mikäli haluaa tämän hevosen kanssa selviytyä turvallisesti.

Kilpailuissa André on yksi pikku pirulainen, sillä se ei osaa rauhoittua hetkeksikään. Ori on koko ajan hyppimässä ja pomppimassa joka ilmansuuntaan ja pitää näytellä kaikille lähettyvillä oleville tammoille. Orit puolestaan meinaa saada joka kerta lähelle tullessa kaviosta ja hampaita, sillä André ei siedä kilpakosijoita lähettyvillään. Hoitotoimenpiteet suoritetaan aina karsinassa sidottuna ja verryttelemään lähdetään vasta kun on aivan pakko. Mikäli Andrén saa pidettyä suhteellisen rauhallisessa mielentilassa ennen kilpailusuoritusta niin kaikki sujuu yleensä ihmeellisen hyvin.

i. Schizophrenia
trak, mkrj, 171cm
ERJ I, KERJ II
ii. Nightbeast evm
xx, m, 175cm
iii. Cryptmutant evm
xx, m, 177cm
iie. Nikita evm
xx, trn, 169cm
ie. Surya evm
trak, m sb/splash, 167cm
iei. Aragorn evm
trak, m splash, 168cm
iee. Svanhild evm
trak, m sb, 164cm
e. Rialta
xx, vkk, 164cm
KRJ I, KERJ II
ei. Abadnego evm
xx, vrt, 165cm
eii. Abidemi evm
xx, rt, 167cm
eie. Ustinya evm
xx, vrt, 163cm
ee. Ricarda evm
xx, vkk, 163cm
eei. Ealhstan evm
xx, vrt sb, 164cm
eee. Ridwana evm
xx, vkk, 161cm

Andre on harkitusti käytettävissä jalostukseen puoliveri- ja ratsuponijalostuksessa. Se ottaa vastaan 1-polvisia täysiverisiä, puoliverisiä ja poneja joilla on näyttöä kilparadoilta.
Andre kantaa värigeenejä ee/aa/nCr/nSb

trak tamma Pandora's Promise
syntynyt 27.11.2018, emänä Payola


- ei päiväkirjamerkintöjä -

- hevosen kaappi on tyhjää täynnä -


virtuaalihevonen     ★     a sim-game horse     ★     kuvien © aksu