:: Husgård Stud ::

Husgård Stud

Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Muu toiminta

Seregs Lexandra "Sandra"

Rotu, sukupuoli: Shetlanninponi, tamma
Säkäkorkeus, väri: 98cm, musta
Syntymäaika, ikä: 14.07.2018, 8-vuotias
Rekisterinumero: VH18-017-0504
Omistaja: Husgård Stud, VRL-05175
Kasvattaja: Sereg Stud, Ruotsi
Painotuslaji: Valjakkoajo, noviisi
Kilpailutiedot: 2049.36 ominaisuuspistettä, tasolla 5 / 3


kuvien © Vapaita kuvia (CC BY-NC-ND 2.0)

Sandra ostettiin meille Ruotsista pieneltä shetlanninponisiittolasta lokakuun lopussa. Hieman aran luonteen omaava neitokainen on kuitenkin rohkaistunut vähän meille tulon jälkeen, mutta viihtyy silti edelleen parhaiten yksin ja sitä hoitaa vain yksi ihminen jonka kanssa se tuntee olonsa turvalliseksi. Sandra on kyllä yksi tallin kilteimmistä poneista vaikka sen korvat onkin harva se päivä osoitettuna taaksepäin ja näyttää happamalta kuin sitruuna. Se kyllä seisoskelee hoitotoimenpiteiden ja varustamisen ajan kaikessa rauhassa paikoillaan ja taluttaessa löntystää ihmisen perässä, mutta säpsyy hieman kaikkea outoa ja yllättävää.

Ajaessa Sandra on aina tasaisen varma suorittaja joka ei turhia hötkyile. Reippaassa tahdissa se tekee kaiken mitä ohjastaja siltä pyytää ja on aina täysin kuulolla. Parhaansa Sandra aina yrittää tilanteessa kuin tilanteessa, mutta edelleen säpsyy kaikkia yllättäviä ääniä ja silloin sen keskittyminen herpaantuu hetkeksi. Vielä se ei ole vaikuttanut kovinkaan paljon tamman kanssa työskentelyyn sillä se rauhoittuu nykyään aika nopeasti kyseisissä tilanteissa. Sandra on ehkä parhaimmillaan tarkkuuskokeissa joissa se kyllä loistaa varmoilla suorituksillaan.

Kilpailupaikoilla Sandra pidetään mahdollisimman paljon karsinassaan tai autossa sillä se vain hermostuisi turhaa kisapaikan vilinässä. Se on ystävystynyt Sannin koiran, Rokin kanssa joka viettää mielellään aikaa Sandran kanssa kilpailupaikoilla. Sillä onkin rauhoittava vaikutus ja kun Sandra on aika ottaa ulos niin neitokainen on paljon rennompi kuin mitä se olisi yksin ollessaan.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Seregs Damocles
m, 99cm
ii. Danaskenos
m, 101cm
iii. Dardanus
trn, 103cm
iie. Penthesilea
m, 100cm
ie. Teresina
prn, 97cm
iei. Helios
rn, 99cm
iee. Terrian
prt, 95cm
e. Seregs Lexina
trn, 96cm
ei. Krystalynn
m, 98cm
eii. Kyros
mkm, 99cm
eie. Melpomene
rn, 96cm
ee. Seregs Leona
rn, 94cm
eei. Nicodem
prn, 96cm
eee. Leucothea
rt, 92cm

s. 04.11.2018    she-t. Husgård Leonoré    (i. Bhaltairs Loxias)

Arvokisamenestys

30.11.2018 Maybeck Stud VVJ cup, noviisi : 2/81virtuaalihevonen      a sim-game horse      ulkoasun © Cery 2018