:: Husgård Stud ::

Husgård Stud

Etusivu Jalostusorit Siitostammat Kasvatustoiminta Muu toiminta

Nyckelgård Leia "Leia"

Rotu, sukupuoli: Shetlanninponi, tamma
Säkäkorkeus, väri: 100cm, musta
Syntymäaika, ikä: 02.07.2018, 8-vuotias
Rekisterinumero: VH18-017-0486
Omistaja: Husgård Stud, VRL-05175
Kasvattaja: Nyckelgård, Ruotsi
Painotuslaji: Valjakkoajo, noviisi
Kilpailutiedot: ominaisuuspistettä, tasolla /

Ponien kantakirjaustilaisuus 20.12.2018
18 + 17 + 17 + 16 = 68p. KTK III

22.11.2018 Husgård Stud - irtoSERT (tuom. birdie)


kuvan © Cherie (CC BY 2.0)

Leiaa kuvaa hyvin sanat rauhallinen ja äärimmäisen ystävällinen. Jos kaipaa hetken jolloin ei tarvitsee taistella itsepäisten ponien kanssa niin tämän tamman kanssa puuhaileminen tuo varmasti mukavaa vaihtelua. Tamma ottaa vastaan kaikki vieraat ystävällisellä hörähdyksellä ja kaipaa rakkautta kaikilta valtavasti. Leia nauttiikin kaikesta eniten pitkistä rauhallisista hoitotuokioista ihmisen kanssa ja usein yrittääkin työntää päänsä hoitajansa syliin jotta se saisi vain olla ja nauttia. Kaviot se nostaa ilman ongelmia ja antaa varustaa itsensä ilman pullisteluja ja muita vinkeitä. Taluttaessa Leia on vähän sellainen perässä vedettävä malli, sillä neiti mielellään löntystelee kaikessa rauhassa ihan omissa maailmoissaan ja saattaa haukata matkalla vähän evästä jos lähelle sattuu ruohotupsu.

Kärryjen edessä Leia on ihana tapaus ja silloin sen silmiin syttyy kipinä josta tietää että nyt mennään eikä meinata. Se nauttii yhteistyöstä ohjastajan kanssa ja kuuntelee kaikki avut mukisematta ja toteuttaa kaiken parhaansa mukaan. Leia on parhaillaan koulu- ja tarkkuuskokeissa sillä sen työmoraali on korkea ja nauttii toisille esiintymisestä. Välillä tuntuu että jos Leia olisi toisen hevosen kehossa niin se olisi varmasti kaunis koulupuoliverinen.

Kilpailupaikoilla Leian käytös ei poikkea melkein millään tavalla siitä millainen se on kotioloissa. Kisapaikan hälinässä se ehkä saattaa katsella vähän tarkemmin ympäristöään ja olla valppaampi, mutta siitä huolimatta kaikki sujuu ongelmitta.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Nyckelgård Atuanya
m, 101cm
ii. Barenghi Andwele
m, 103cm
iii. Aniweta
trn, 104cm
iie. Barenghi Donnalyn
m, 102cm
ie. Speranza
rt, 103cm
iei. Kinesiska
rn, 100cm
iee. Andreana
vrt, cm
e. Nyckelgård Leandra
m, 97cm
ei. Baldassare
trn, 99cm
eii. Caseareo
trn, 100cm
eie. Volante
prt, 98cm
ee. Nyckelgård Ladenya
m, 96cm
eei. Pasquale
m, 98cm
eee. Calendre
rt, 96cm

s. 28.10.2018    she-o. Husgård Take It or Not!    (i. Wickerthorn Adrian)virtuaalihevonen      a sim-game horse      ulkoasun © Cery 2018