Hukkapiilo

| Tallin esittely

Hukkapiilo sijaitsee Auburn Estaten läheisyydessä, Murronmaan kunnassa. Tallien välille matkaa kertyy n. 25km ja sen ajaa noin puolessa tunnissa. Pienestä koosta huolimatta talli on moderni ja puitteet valmentautumiseen mainiot. Tallirakennuksen lisäksi pihapiirissä on omistajaperheen kotitalo, hyvin valaistu kenttä, sopivan kokoinen hyvin valaistu ja ilmastoitu/lämmitetty maneesi, kaksi pienempää hiekkatarhaa, kaksi tilavampaa metsätarhaa, sekä yksi isompi laumatarha. Tarhat ovat hyvin salaojitettuja jottei ne olisi läpimärkiä vesikeleillä. Talvisin kenttä ei ole kovinkaan kummoisessa kunnossa, mutta pidetään kuitenkin mahdollisimman hyvässä kunnossa ja lumettomana mikäli joku haluaa sitä käyttää.

Tallirakennus pitää sisällään viisi purukuivikkeista karsinaa joissa on automaattivesikupit, heinätelineet ja pienemmissä ulkopuolelle käännettävät ruokakupit. Heti talliin tullessa oikealla seinustalla on jokaiselle päätallin hevoselle oma korkea kaappi loimille ja muille varusteille. Vasemmalla puolella on pesukarsina. Pesukarsinasta löytyy oikean puolimmaiselta seinältä jokaiselle hevoselle omat hyllyköt shampoille, pyyhkeille ja muulle tarvittavalle. Tallin edustalla on kaksi harjauspuomia, sekä vesipiste letkulla. Kesäisin hevosten pesu on siinä helppoa kun tallissa vain yksi pesupaikka.

Varuste- & oleskeluhuoneessa vasemmalla seinustalla on jokaiselle hevoselle kaksi satulatelinettä päällekäin, sekä heti vieressä aina suitsitelineet. Oikeassa reunassa on jokaisen hevosen omistajalle/hoitajalle oma yhteinen korkea kaappi jossa voi säilyttää ratsastuskamppeita ja muita henkilökohtaisia tavaroita. Huoneen perällä on jääkaappi-pakastin, sekä keittiötaso kahvinkeittimen ja mikron kera. Pakastimesta löytyy 8kpl kylmäyssuojia jotka on kaikkien tallilaisten käytettävissä. Niitä lainatessa muistathan palauttaa ne pakastimeen uutta käyttäjää varten. Keskellä huonetta on neljä paikkainen pöytäryhmä. Huoneesta pääsee myös vessaan ja kuivaushuoneeseen. Kuivaushuoneesta löytyy myös pesukone ja kuivausrumpu satulahuopien ja loimien pesuun.

Rehuvarastossa vasemmalla kaksi avohylly hevosten päivittäisille rehuastioille joihin ne laitetaan valmiiksi. Sen vieressä korkea umpinainen kaappi lisäravinteille jne. (esim. seosmelassi). Vastapäätä puisia rehulaareja joihin ruokasäkkien sisältö kumotaan. Yläpuolella kaappeja joissa voi säilyttää pienempia puteleita, kuten vitamiineja. Putelit on selkeästi merkitty ettei ne mene sekaisin. Avattu pyöröheinäpaali iltaheinien ottoa varten nurkassa varaston suuaukolla.

Varaston puolella on lantalava johon johtaa ramppi heti tuplaovilta sisään tullessa. Oviaukon toisella puolella heti ensimmäisenä parit kottikärryt + seinustalle siististi aseteltuna talikoita, lattiaharjoja, lapio jne. Lantalavan vieressä usen yhdestä kolmeen avaamatonta säilöheinäpaalia jotka odottavat käyttöä. Huoneen perällä aivan rehuvaraston puolelle vievän oviaukon vieressä säilytetään kuivikkeita. Kuivikkeena meillä käytetään purupellettiä ja niitä säilötään metallisessa siilon tapaisessa säiliössä. Kottikärryt alle, nappia painamalla luukku aukeaa ja pelletit tippuu kottikärryihin. Samaa nappia painamalla se sammuu ja kottikärryt voi ottaa pois alta. Säiliön suuaukko ei ole kovin iso ettei sieltä tule kuiviketta liikaa kerralla.

| Päätallin pohjapiirros & karsinajärjestys

A = Ylimääräiset heinäpaalit (avattu paali aina rehuvaraston puolella)             B = kottikärryt, talikot ja harjat seinustalla

Karsina 1.
Karsina 2.
Karsina 3.
Waterfall O'Polo "Veera"

Karsina 4.
Ciars Indie "Indy"
Karsina 5.
Camelopardalis "Parda"

| Siirtotallin pohjapiirros & karsinajärjestys


Karsina 1. Heldegrads Romero "Rommi"
Karsina 2. Skywards André "Andre"
Karsina 3. Burning Boom Bash "Hugo"

- Varustehuoneessa vasemmalla hevosten kaapit
- Varustehuoneessa oikealla omistajien kaapit.
- Karsinan numero vastaa samaa kaapin numeroa.
- Kaapit 4 ja 5 on tällä hetkellä tyhjillään.

| Pihapiirin pohjapiirros & tarhausjärjestys

Laumatarha:
Veera, Indy, Parda

Pikkutarha 1:
Rommi

Pikkutarha 2:
Andre

Metsätarha 1:


Metsätarha 2:
Hugo

| Pihatto

Pihatto on tällä hetkellä yhdistetty laumatarhan kanssa, sillä tarvetta erottelulle ei ole. Yksikään hevosistamme ei majoitu pihatossa, joten se on laumatarhan tammojen sään suojana.

Karsina- ja tarhausjärjestykset päivitetty viimeksi 22.09.2021.

| Talliporukka

Tallin omistaa Tatu Lindén (30v), sekä hänen vaimonsa Nina Lindén (31v). Ratsastajapariskunnan ostettua Hukkapiilon on tapahtunut useita pieniä muutoksia tallin ympäristössä. Tatu on nimittäin intohimoinen kenttäratsastaja ja Nina puolestaan GP-tason kouluratsastaja.

Kesällä 2021 Hukkapiiloon palkattiin vakituinen tallityöntekijä hoitamaan aamu- ja päivätallit, sekä huolehtimaan karsinoiden ja tarhojen puhtaanapidosta. 19-vuotias Emmi Haapala oli juuri valmistunut hevosenhoitajaksi ja tuli mielellään töihin näin pienelle tallille jossa työnkuvaan kuului muutakin kuin vain ruokkimista ja siivoamista.

Vasemman puoleisessa kuvassa tallin omistajat Tatu ja Nina Lindén. Oikean puolimmaisessa kuvassa tallityöntekijä Emmi Haapala.
     

© Hukkapiilo 2019, ellei toisin mainita       |       virtuaalitalli       |       otsikkokuvan KK (CC-BY-NC-SA 2.0)

VRL-00816