Harjukosken tila

etusivulleesittelykierrostallin asukkaatkatsaus tallin toimintaan

Perheen voimin pyörivän pienen, mutta modernin, Harjukosken tilan juuret ulottuvat 1930-luvulle. Jaakko Harjukoski rakennutti tontille talon ja tallirakennuksen yhdistelmän, viljeli pelloilla, sekä osti ensimmäiset suomenhevoset. Siitä asti Harjukosken tilalla ollaan kasvatettu pienimuotoisesti suomenhevosia ensin työpainotteisina ja myöhemmin ratsuina. Tänä päivänä suomenhevosten kasvatus on jäänyt vähemmälle kuin koskaan, sillä tilan omistajan tytär on hurahtanut täysin kenttäratsastukseen ja sitä kautta urheiluhevosiin. Ehkä Miia-Maria saa pidettyä tilan mainetta yllä edes jollain tasolla suokkien parissa.

Pudasjärvellä sijaitsevan tilan hevoset Rapina, Mai, Pimpula ja Venla asuivat väliaikaisesti pienemmässä tallissa lähes koko kesän, sillä perhe päätti vihdoinkin tehdä talliin peruskorjauksia. Maksoihan se pienen omaisuuden kun samalla rempattiin perheen kotitalo, mutta se kannatti. Syksyllä hevoset pääsivät astelemaan uudistettuihin tiloihin ja perheen väliaikaisen vuokra-asunnon sopimuksen sai purkaa talon valmistuttua samoihin aikoihin. Tämän jälkeen Kristiina päätti ostaa itselleen toisen suomenhevosen, Pupun, sekä kaikkien yllätykseksi Maddelle saapui yhden puoliverisen tilalta jopa kolme. Perheen tietojen mukaan talliin piti saapua vain Ruu, mutta tytön isä oli ostanut myös Retun ja Seelan, jotka oli kaikkien onneksi parempia hevosia kuin itse Ruu. Isäpappa kun ei ollut mitään hevosihmisiä eikä koskaan tiedä mitä mies keksii saadessaan päähänpiston.

© AK vapaasti

Sinut tervetulleeksi toivottaa

VRL-05175, sähköposti

Ilmoitustaulu

Madde pois tallilta parillisilla viikoilla ti klo 11-18 + joka kk viimeinen ma klo 12-15.30
Kristiina pois tallilta joka ma klo 15 alkaen

Kristiina Venlan ja Pupun kanssa koko päivän KTK-tilaisuudessa 20.01.
Kristiina, Madde, Jasmin + Seela, Retu, Mai, Pupu ja Venla pois kisojen vuoksi 24.01.-27.01.

Katso tallin valmennusaikataulut

Suosittelemme

Anna +1 ääni VRL:n tallilistalla!
Jätä terveiset vieraskirjaan
Lue tallipäiväkirjaa

Yhteistyössä kanssamme Team Hattara

Talli on päivitetty viimeksi 16.01.2020ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalitalli    ☆    kuvien copyt näet laittamalla hiiren kuvan päälle