Waywick

VH15-011-0018 :: PKK1397 :: KTK II, VIP MVA, Fn, FF

kutsumanimeltä Vito
hannover ori
s. 13.01.2015, 9-vuotias
maksanrautias, 159cm

omistaa Nina Lindén (VRL-05175, )
kasvattanut VRL-10864
ylläpitäjä Kiia Kalliokoski
kotitallina Kalliokosken talli

painottuu kouluratsastukseen
ko: Intermediaire II (tavoitetaso Grand Prix)

Kilpailumenestys Varustekaappi & hoito-ohjeet Päiväkirja

PKK kantakirjaustilaisuus 01.07.2020 ⇒ KTK II
17 + 17,5 + 17,5 = 69%

VIP MVA myönnetty 2020
Fn myönnetty 2020
FF myönnetty 2016

Ori kasvoi täysin tavanomaisessa talliympäristössä, leikkien muiden vuoden varsojen kanssa ja opetellen äitinsä avun kera hevosen tavoille. Myöhemmällä iällä Vito sai korkean tason kouluratsastus opetusta, mutta jäi tallin muiden kilpahevosten varjoon, kisaten lopulta vain muutaman kilpailun. Muutaman vuoden jaloissa pyörittyä Vito laitettiin myyntiin ja se muutti Ansamaiden talleille vuonna 2019, jonka jälkeen ori on elellyt mukavaa hevosen elämää ja kilpaillut silloin tällöin. Lokakuussa 2021 Vito laitettiin uudelleen myyntiin ja sen osti GP-tason kouluratsastaja Nina Lindén.

Vito kuuluu niihin hevosiin, joiden kanssa elämä on helppoa, mukavaa ja vaivatonta. Vaikka se on ori, käyttäytyy se moitteetta ihan kaikenlaisten hevosten seurassa eikä uhittele muille oreille edes tammojen lähellä. Mikään tossukka se ei ole, mutta ennemmin välttää konfliktin kuin keksii syitä tappelulle. Kaiken lisäksi puuhastelu sen kanssa on myös palkitsevaa, sillä kun orin luottamuksen on ansainnut, on se ehdottoman lojaali ja miellyttämisenhaluinen. Hoitotoimenpiteiden ajaksi Viton voisi vain jättää karsinaansa vapaaksi, se ei poistu edes avoimesta karsinasta mihinkään. Komea rautias nauttii kaikesta saamastaan huomiosta ja jaksaa tuntikausia näyttää lempeältä halinallelta ja puhallella lämmintä ilmaa hiuksiin, pehmeästi hörähdellen.

Vito on sellainen hevonen, josta jokainen heppatyttö on jossain kohtaa unelmoinut. Edes eläinlääkäri tai kengittäjä eivät ole Vitosta ikäviä vieraita, sitä ei tarvitse pesupaikalle kahdesti pyytää eikä varustaminen ole koskaan tuottanut mitään ongelmaa - taluttaessakin ori kulkee nätisti löysällä narulla vieressä.

Huippusuvusta tuleva Vito on perinyt uskomattomat, luonnostaan hyvin elastiset liikkeet, joilla pärjää koulukenttien huipullakin. Grand Prix -tasoinen Vito ei säästele itseään, vaan sitä rehellisempää ja työteliäämpää hevosta saa etsiä. Sillä on ehtymätön työmoraali ja se tuntuu olevan yhtä ratsastajan kuin ratsastajan kanssa. Vito paikkailee parhaansa mukaan myös ratsastajan puutteita, mutta ihan mahdottomiin sekään ei pysty. Vitosta on ylipäätään vaikea sanoa mitään pahaa.

Ori ei arastele vieraita paikkoja, ei tuntemattomia maastopolkuja eikä stressaavia kisapaikkoja. Se on paikassa kuin paikassa kotonaan, aina yhtä peloton ja tyyni. Sen kanssa voi maastoilla niin yksin kuin porukassakin, ja vaikka se tykkää laukata kilpaa, on se aina kuulolla ja valmis hidastamaan ratsastajan pyynnöstä. Traileriin ja hevoskuljetusautoonkin Vito menee vastustelematta ja kuten arvata saattaa, täydellinen ori matkustaa nätisti.
© Hapero

i. Westwick
hann, rt, 158 cm
KRJ II
ii. Nodelbromz
hann, rt, 162cm
iii. Chlodwig   (hann, rt, 167cm)
iie. Falcon Dorothea   (hann, rtkm, 161cm)
ie. Gemma
hann, prn, 155cm
iei. Gerrit   (hann, prn, 162cm)
iee. Amdt Erna   (hann, mrn, 155cm)
e. Catana GER
hann, rt, 164 cm
ei. Captain
hann, prt, 171cm
eii. Camanchi GER   (hann, trn, 171cm)
eie. Rhubarb   (hann, trt, 166cm)
ee. Caroline
hann, tprn, 161cm
eei. Asgard Remrock   (hann, trn, 164cm)
eee. Cassie   (hann, rn, 160cm)
+ Klikkaa nähdäksesi sukuselvityksen

ii. Nodelbromz on kovasti isänsä näköinen ja luonteinen kouluratsu. Valitettavasti vain Prix St. Georges -tasolla menestyneesti kilpaillut ori on jo eläkkeellä ja keskittyykin nykyään jalostusorin hommiin. Jälkeläisiä 162 senttisellä rautiaalla on jo 12, joista 4 oreja. Periyttäjänä Nodelbromz on osoittautunut erinomaiseksi, sillä yhdistettynä myös herkempiluonteisiin tammoihin orin jälkeläiset perivät vahvasti isältään rauhallisempaa luonnetta sekä kouluratsulle sopivaa vaivatonta liikettä ja hyvää ryhtiä.

  iii. Chlodwig oli tummanrautias Grand Prix -tason kouluratsu. Ori oli luonteeltaan kovin hankala, joten se ruunattiin jo 5-vuotiaana ennen kilpailu-uraa. Hyvän suvun vuoksi omistaja halusi kuitenkin ennen ruunausta teettää Chlodwigilla pari varsaa omista tammoistaan silläkin uhalla, että jälkeläiset olisivat yhtä vaikeita kuin Chlodwig. Omistajan onneksi molemmat tammat olivat täydellisiä valintoja Chlodwigille ja jälkeläisistä tulikin hyväluonteisia, vaikka niiden kapasiteetti jäikin Chlodwigin kapasiteettia huonommaksi. 167 senttinen ruuna lopetettiin 22-vuotiaana yleiskunnon pettämisen vuoksi.

  iie. Falcon Dorothea oli kaunis ruunikonkimo hannoverinhevostamma. Dorothea oli elämänsä ajan lähinnä jalostuskäytössä, käyden silloin tällöin varsoinensa näyttelyissä, joissa se ja sen jälkeläiset menestyivätkin varsin hyvin. Luonteeltaan tamma oli erittäin hellä ja lempeä, mutta myös herkkä stressaantumaan eikä siitä siksi ollut kilpailu-uralle. Dorothea lopetettiin jo 12-vuotiaana kimosyövän vuoksi.

ie. Gemma on kaunis todella punasävyinen ruunikko hannoverinhevostamma. Vain 155 cm korkea tamma oli ratsuna hyvin miellyttävä ja monipuolinen ja se viettikin elämänsä hevosia harrastavan perheen yleisratsuna. Gemma menehtyi vain 14-vuotiaana kolmannen varsansa luomisesta aiheutuneisiin komplikaatioihin. Kaksi vanhempaa varsaa perivät emältään pienen kokonsa sekä herkkyyden ratsastaessa.

  iei. Punaruunikko 162 senttinen hannoverori Gerrit oli luonteeltaan orimainen. Yleisratsuna kilpaillut ori ei viehättänyt tammanomistajia juurikaan muutoin, kuin loistavalla rakenteellaan, jota Gerrit periytti varsoilleenkin. Gerrit menehtyi valitettavasti jo 11-vuotiaana sairaskohtauksen seurauksena, eikä kerennyt jättää kuin kolme jälkeläistä.

  iee. Amdt Erna oli kasvattajansa parhaimman emälinjan jälkeläinen, josta kuitenkin tuli kasvattajan harmiksi hieman epäsopusuhtainen ja vaatimattoman näköinen jatkamaan koulupainotteista emälinjaa. Niinpä mustanruunikko Erna myytiin koulutuksen jälkeen eteenpäin yleisratsuksi, ja uudessa kodissaan Ernasta kuoriutui varsin lahjakas kenttäratsu. Aivan korkeimmalle tasolle tamma ei yltänyt, mutta tasaisena ja varmana ratsuna se ehti opettaa kaikki omistajaperheen 6 lasta kenttäratsastajiksi. Erna lopetettiin 21-vuotiaana.

ei. Captain on ori joka ei katseita kaihda, se huokuu itsevarmuutta ja tarmoa. Ori on kinastelematta tallipihan kingi. Punarautias Kapu on perusluonteeltaan ystävällinen ja kuulias etenkin ihmisille. Joskus hankaluuksia tuottavat toiset hevoset ja muiden lajien edustajat. Korkeutta herralta löytyy ihan mukavat 171cm ja tämä omaa myös hyvin pehmeät ja lennokkaat askellajit. Kapu on koulupainotteinen ja pärjännyt lajissa kiitettävän hyvin. Lähinnä ori on opettanut nuoria löytämään kouluratsastuksen saloja.

  eii. Camanchi GER on ...

  eie. Rhubarb on ...

ee. Caroline on 161cm korkea ja väriltään hyvin kaunis tummanpunaruunikko. Tamma on painunut ihmisten mieleen hellyyttävänä yleishevosena, josta kuoriutui kuitenkin lopulta rautainen koulumuori. Tamma on varma, tukeva ja peloton, sen selkään saattoi istuttaa hyvin nuortakin väkeä. Carolinellä oli lyhyet mutta terävät liikkeet, eikä siltä taitoa puuttunut, vaan tamma taipui vanhemmallakin iällä kaunille pirueteille.

  eei. Asgard Remrock on ...

  eee. Cassie on ...

Vito on käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin.
Vito kantaa värigeeniä ee/aa.

hann-t Windrose HA s. 06.04.2015 e. Aronia Effect HA om. Rim (VRL-02488) ei meriittejä
hann-t Mein Böse s. 18.08.2020 e. Amarn Bemara om. Chao (VRL-02415) ei meriittejä
hann-o Endtimes Bruk s. 24.05.2021 e. Mocha Locha Rewa om. Anne (VRL-06858) ei meriittejä
fwb-t Draconaria s. 19.11.2020 e. Dracarina om. Oskari Käkiharju (VRL-11936) ei meriittejä

Rohkeus ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: rohkea periyttää normaalisti
Kuuliaisuus ★ ★ ★ ★ ★ ★ ☆ Taso 6: kuuliainen periyttää vahvasti
Temperamentti ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ Taso 2: lauhkea periyttää normaalisti
Herkkyys ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali periyttää normaalisti
Nopeus ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali periyttää normaalisti
Kestävyys ★ ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ Taso 4: normaali periyttää normaalisti
Hyppykapasiteetti ★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ Taso 3: hieman normaalia heikompi periyttää heikosti
Ketteryys ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Taso 7: selvästi normaalia parempi periyttää normaalisti
Liikkeet ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Taso 7: selvästi normaalia parempi periyttää vahvasti
ulkoasun © VRL-05175   ❖   virtuaalihevonen   ❖   a sim-game horse   ❖   rakennekuvan © Tea   ❖   varsakuvan © Miia