Kallan Blackthorn

Kallan Blackthorn

VH18-031-0222 / #PKK2771

suomalainen puoliverinen ori
s. 27.01.2018, 1,5-vuotias
musta, kasvaa n. 172cm korkeaksi

om. Kiia Kantola (VRL-05175)
kasv. Auburn Estate, Suomi

Asuu Längelmäen ratsastuskoululla

koulupainotteinen
tavoitteena päästä kilpailemaan
Prix St. Georges -tasolle

Lue Torun päiväkirjaa

  Katso Torun PKK menestyksen 29.08.2018 Saariston hevosopisto, Rakenne: Muut hevosvarsat : EO-sert (varsa) (tuom. Anne)
25.08.2018 PKK, Rakenne: varsat : EO-sert (varsa) (tuom. Elisa)
01.07.2018 Auburn Estate, Rakenne: varsat : EO-sert (varsa) (tuom. Arnika)

Saavutukset
Tavoitteena KTK, KV-laatuarvostelu, KRJ laatuarvostelu + PKK arvonimet

FF myönnetty 10/2018


Jälkeläiset
Toru ei ole käytössä jalostukseen. Se kantaa värigeenejä EE/aa.

- ei jälkeläisiä -
virtuaalihevonen
varsakuvan © Auburn Estate

Would you love a monsterman?
Could you understand the beauty of the beast?

Näin kasvattaja kertoo Torusta:
Toru on lyhyesti sanottuna isänsä poika. Emän herkkyys ja aavistuksen säikky luonne eivät ole varsinaisesti tarttuneet varsaan, mutta mikään helppo käsiteltävä tämä musta pikkupaholainen ei ole. Hankalat lähtökohdat tarkoittavat sitä, että Torun-paholaista käsitellään erityisen paljon nyt nuorena. Toivottavasti saamme kitkettyä pahimmat tavat ennen kuin ne ehtivät kunnolla syntyäkään, sillä emme varsinaisesti halua orivarsasta isänsä kaltaista ihmissyöjää. Toisaalta Toru on saanut perintönä myös äärimmäisen hienot liikkeet. Ratsutus tullaan tekemään erityisen huolellisesti, jotta pikkuisesta saataisiin kaivettua ainoatkin yhteistyöhalujen rippeet ratsukäyttöön. Kooltaan varsasta tuntuu kasvavan iso, jolloin käsiteltävyyden harjoittelu korostuu. Toru vieroitettiin maaliskuussa ja oripoika jää toistaiseksi meille kasvamaan. Gabriellan ja Isabellan suussa Toru on sitkeästi vielä Termiitti, joskin myös toruminen sanana tuntuu sopivan sen luonteeseen.

Kaikista yrityksistä huolimatta Toru jäi aikamoiseksi säheltäjäksi jonka etu- ja takapäätä kannattaa hieman varoa, samoten omien varpaiden puolesta. Tapakoulutukseen kiinnitettiin jo syntymästä asti huomiota erityisen paljon, mutta tästä huolimatta Torusta on tullut ihmisiä näykkivä ja jaloillaan uhkaileva ikuinen kakara joka näyttää kyllä mikäli jokin asia ei miellytä. Torun naama näyttää aina siltä että se olisi syönyt sitruunan ja korvat on uhkaavasti kiinni niskassa jonka vuoksi monikaan ei tämän herran lähelle uskalla. Siitä onkin tullut tallityöntekijöiden painajainen sillä kaiken tämän lisäksi se on aikamoinen tuholainen joka repii aina niin omat kuin kavereidenkin loimet. Hoitotoimenpiteet sujuu Torun kanssa parhaiten kun sen kiinnittää käytävälle ristikiinnitykseen tai karsinan kaltereihin, mutta siitä huolimatta jatkuvasti kuuluu jostain puolelta tallia "Toru perkele oo kunnolla tai kuskaan sut makkaratehtaalle!". Tämä on täysin normaalia ja tapahtuu monta kertaa päivässä vaikkakin eihän sitä koskaan toteuteta sillä nainen rakastaa Torua yli kaiken.

Taluttaminen on asia joka on aina yhtä ongelmallista, aivan sama missä tämän pojun kanssa viilettää. Torulla käytetäänkin kunnon nahkariimua ja nahkaista ketjuriimunnarua, sillä ilman ketjua suussa tai vähintäänkin turvan päällä Toru helposti lähtee kiikuttamaan taluttajaansa ihan miten haluaa eikä siitä yleensä hyvää seuraa. Leidiseura on selvästikin alkanut jo Torua kiinnostamaan ja tammoille pitääkin aina pörhistellä sen minkä kerkeää. Orien ja ruunien kanssa Toru tulee toimeen aika vaihtelevasti. Joitakin se sietää ja joitakin ei ja sen kanssa pitänytkin vähän katsoa kenen viereen se laitetaan ettei tule turhia kärhämiä. Leppoisat ruunat on ehkä parasta seuraa tälle riiviölle sillä ne tuppaavat rauhoittamaan oriin menoa aika mukavasti ja vielä paremmin ei voisi mennä jos se vielä pitää pientä käytöskoulua Torulle aina kun tarvitaan ettei se ala liikaa pomppimaan silmille.

You search for something
never found along these lines

i. Rägbys Vociferous
fwb, m, 168cm
Fn, KTK II
ii. VIP MVA Fn Dead Silence WH
fwb, m, 167cm
KTK II, KRJ I, YLA2
iii. Arafax
fwb, km, 170cm
VPA I
iie. Black Tears
fwb, m, 172cm
VPA II
ie. Roansi Grandchamp II
zw, rn, 164cm
KTK II, PP MVA, VIP MVA, FF
iei. Stalag Luft
zw, trn, 166cm
YLA3, Fn
iee. Riwall ZION
zw, rn, 164cm
e. JB Mirameir
fwb, vrt, 175cm
ei. FBL Surtur
fwb, rtkm, 178cm
PP MVA
eii. Samson Who
bwb, rt, 172cm
eie. Ragnarok Rinna
nwb, mkm, 167cm
ee. Silverlode Blood Ties
fwb, rt, 173cm
PP MVA
eei. Bloodsucker
fwb, rn, 176cm
eee. Pramdisha Mol
fwb, rn, 171cm