Kuningastaika

Nimi, kutsumanimi: Kuningastaika "Taku"
Rotu ja sukupuoli: suomenhevonen, ori
Syntymäaika, ikä: 06.06.2018, 8-vuotias
Väri ja säkäkorkeus: perlino, 152cm

Omistaja: Eveliina Joutsjoki (VRL-05175)
Kasvattaja: VRL-05175
Kotitalli: Kortejärvenkuja 23

Rekisterinumero: VH20-018-0366, #PKK3687

Painotuslaji: kenttä-/yleispainotteinen
Koulutustaso: ko: Vaativa B, re: 120cm, CIC1
Kilpailutiedot: 1084.7 ominaisuuspistettä, tasolla 3 / 4


Jalostusinfo
Taku ei ole tällä hetkellä käytössä jalostukseen.
Kantaa värigeenejä Ee/Aa/CrCr

- ei jälkeläisiä -

Tavoitteet
KTK, KERJL, ERJL, KRJL + PKK arvonimet

luonne

i. Elovalkea
sh, mvkkkm, 154cm
KTK II, EV I, KV II, KEV I
ii. Aarrevalkea evm
sh, mvkk, 156cm
iii. Aarrejahti evm
sh, m, 157cm
iie. Valkoliekki evm
sh, vkk, 154cm
ie. Kuunsäde evm
sh, rnkm, 153cm
iei. Tutkasäde evm
sh, rn, 155cm
iee. Kuunvälke evm
sh, rtkm, 152cm
e. Kuunlilja
sh, rnvkk, 151cm
KTK II, EV I, KV II, KEV I
ei. Susihukka evm
sh, rn, 154cm
eii. Hukkareissu evm
sh, m, 156cm
eie. Sudensuukko evm
sh, trn, 154cm
ee. Helmililja evm
sh, vkk, 153cm
eei. Retostelija evm
sh, rt, 155cm
eee. Kultalilja evm
sh, vkk, 152cm

ii. Aarrevalkea oli yllättävän tasaisen luonteen omaava läsipäinen ja sukkajalkainen mustanvoikko suomenhevosori vaikka sen vanhemmat onkin vähän kenkumpia luonteeltaan. Tämä 156cm korkea ori kilpaili elämänsä aikana pääasiassa kenttäratsastuksen parissa jossa se menestyi ihan kohtalaisesti. Mikään huippu se ei ollut mutta helpommissa luokissa se pääsi usein palkinnoille. Komean ja sopusuhtaisen rakenteen omaava Aarrevalkea myös kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Aarrevalkea joutui jättämään kilparadat taakseen aikaisemmin kuin oli tarkoitus sillä sen jalka viottui erään kilpailun maasto-osuudella. Se jätti jälkeensä parikymmentä varsaa ennen kuin menehtyi 19-vuotiaana ähkyyn.

ie. Vain 153cm korkea ruunikonkimo suomenhevostamma Kuunsäde on kaikkien rakastama neitokainen joka menestyi elämänsä aikana enemmän kouluratsastuksessa kuin missään muualla. Vaativalle tasolle koulutettu tamma napsi sijoituksia ja voittoja lukuisista kilpailuista mutta ei kuitenkaan pärjännyt maan parhaimmille hevosille. Kuunsäteen luonne oli äärimmäisen rauhallinen ja ystävällinen ja siitä tulikin mielettömän hyvä siitostamma kun se lopulta jäi kisaeläkkeelle. Tamma sai yhden varsan jo nuorena neitona ja uran jälkeen vielä kolme lisää. Nykyään Kuunsäde viettää eläkepäiviään laitumella omistajallaan Pohjois-Suomessa.

ei. Susihukka on menestynyt kouluratsu ja siltä löytyy useampi suomenhevosten mestaruus. Luonteeltaan ori on yleisesti ottaen nimensä mukainen villiherra, se osaa kyllä viedä ja pelleillä jos siihen annetaan mahdollisuus. Yhteispelin toimiessa ori on miellyttävä ratsastaa, mutta sitä samaa ei voi aina sanoa hoito- ja käsittelytilanteissa. Ori syttyy aina kilpailutilanteisiin ja se selvästi rakastaa esiintymistä. Komea ulkokuori siis hieman pettää, kun sen kanssa touhuaa muutein kun ratsastaen. Kouluratsastuksen lisäksi Susihukka hyppää näppärästi, mutta estekilpailut ovat jääneet vähemmälle omistajan aristaessa niiden hyppäämistä. Ori on kantakirjattu III-palkinnolla, joka on jälkeläis- ja kilpailunäyttöjen perusteella korotettu kakkos palkinnoksi. Jälkeläisilleen Susihukka on näyttänyt periyttävän elastista ravia ja hyvää rakennetta, sekä isänsä tapaan vahvaa luonnetta.

ee. Helmililja on mielenkiintoinen yhdistelmä vanhoja hieman tuntemattomampia ja uudempia sukulinjoja. Tamman isänpuolta ei ole kovinkaan paljon nähty, mutta emänpuoli on senkin edestä täynnä tunnettuja ravi- ja ratsuhevosia. Helmililja itse edustaa rakenteelta hieman sitä vanhanaikaisempaa suomenhevoslinjaa. Luonteeltaan tämä voikon värinen tamma on miellyttävä ja rehti. Helmililja koulutettiin alunperin esteratsuksi, mutta omistajan vaihdoksen myötä siitä tuli kouluratsu uuden omistajan estekammon vuoksi. Hyppykapasiteettii, metrin radoilta, muuttui helppo A:n kouluratojen kiertämiseen. Kilpauransa jälkeen tamma siirtyi jalostusleasing käyttöön Jarno Kuukarin suomenhevostalleille. Tammalla oli todella vahva laukka, jota se periytti myös varsoillensa. Varsoja tamma on saanut tähän mennessä kaksi, joista ensimmäinen on Kuunlilja.ulkoasun © Pihlajainen    ☆    kaiken muun materiaalin © VRL-05175, ellei toisin mainita    ☆    virtuaalihevonen    ☆    a sim-game horse
rakennekuvan © VRL-10864