Rumpelstilzchen

punaruunikonkirjava risteytysponi ruuna, 116cm
syntynyt 05.05.2012, tämänhetkinen ikä   M Layouts / raitatossu.net/mayflower
rekisterissä numerolla VH20-102-0020, #PKK

yleispainotteinen
        ko: Helppo C
        re: 50cm
        Aloittelijaluokka

omistaa Noora Jokinen (VRL-05175, )
kasvattanut Maria Holmstén
asuu Jokirannantie 11

kilpailumenestys perinteisissä ja näyttelyissä
varustekaappi & hoito-ohjeet
lue päiväkirja

Rumpe on syntynyt pienellä ruotsalaisella tallilla jossa kävi aikamoinen vahinko kun gotlanninruss ori pääsi astumaan perheen shetlanninponitamman. Omistajat eivät olleet yhtään innoissaan kyseisestä varsasta ja se myytiin nopeasti halvalla eteenpäin. Uudessa kodissa sen osaamaton omistaja dumppasi sen aika nopeasti orilaitumelle sillä ponin kasvaessa hän ei pärjännyt sille sillä siinä alkoi näkyä itsepäisyyttä ja sillä oli erittäin suuri energiataso. Siellä se vietti elämänsä ensimmäiset neljä vuotta melskaten muiden orien kanssa eikä sitä oikeastaan koulutettukaan sen kummemmin. Laidunkaverit vaihtuivat usein mutta Rumpe oli siellä aina. Sairastumisen vuoksi sitten kaikki hevoset myytiin, mukaan lukien Rumpe. Tämä poniherra ei kyllä suoraan tullut Joutsjokien perheeseen, sillä se siirrettiin ensin Suomeen Helsinkin kuppeelle hevoskeskukseen jossa se totutettiin käsittelyyn ja ratsastajaan ennen myyntiä. Tässä ei tosin järin hyvin onnistuttu, joten se myytiin perheelle halvalla. Sillä ei edes ollut järin paljoa edes ottajia sillä siinä riitti työmaata enemmän kuin tarpeeksi, mutta myyjät luottivat perheen kokemukseen ja myivät ponin huonoista tavoista huolimatta.

"Rumpe perkele oos nyt aloillas tai teen susta kinttaat!"
Erittäin yleinen lausahdus jonka voi kuulla tämän pikkuherran karsinasta sillä Rumpe osaa olla erittäin ärsyttävä hoitaessa eikä varmastikaan pysy paikoillaan hetkeäkään. Aina pitää saada pyöriä ja hyöriä minkä kerkeää ja jos sitä ei pääse tekemään niin sitten hakataan kaviolla seinää tai lattiaa. Koska Rumpe ei sitten oikein ole sopeutunut elämään ihmisten parissa niin siitä on tullut melkoinen ongelmalapsi. Kaviot ei tahdo oikein nousta puhdistuksen ajaksi ja tämän vuoksi tutuksi on käynyt myös ai perkele lausahdus sillä varomattoman varpaat jäävät usein alle sen paukauttaessa jalan yhtäkkiä maahan. Varustessa pää nousee usein ylös ja vatsaa pullistellaan joten on normaalia että joku roikkuu ponin niskassa yrittäen laittaa suitsia päähän vai naputellessa vatsaa että Rumpe viitsisi puhaltaa ilmat pihalle. Taluttaessa tämän herran kanssa saa olla vähän varovainen sillä usein se pyörii kuin propelli ees taas yrittäen päästä joka ilman suuntaan ja siinä varomaton jää äkkiä alle. Tätä tapaa ollaan yritetty tallin porukan kanssa saada siltä pois jotta kaikkien elämästä tulisi helpompaa ja turvallsempaa. Luojan kiitos Rumpe on sentään poni eikä kookas puoliverinen!

Jo selkään noustessa Rumpella on tapana pyöriskellä ja jo jalan saaminen jalustimeen on joinakin päivänä aikaa vievää puuhaa. Pikkuhiljaa omistaja on kuitenkin oppinut nousemaan myös vauhdista ponin selkään sillä aina ei saa ketään kaveriksi pitelemään pirulaista. Liikkeelle päästyä meno on usein vauhdikasta eikä yleensä mistään ratsastuskerrasta selviä ilman yhtäkään pukkilaukkaa joiden aikana on aika mielenkiintoista yrittää pysyä selässä. Yleensä varomaton ratsastaja pääsee silloin maistelemaan hiekkaa, mutta meillä ollaan onneksi opittu hieman ennakoimaan näitä eikä tallilaiset saa enää niin suurta hupia näytöksistä. Yleensä helpoimmalla pääsee jos antaa sen ensin purkaa pahimpia energioita liinan nokassa tai maneesissa irti ennenkuin nousee selkään. Silloin Rumpe jaksa keskittyä vähän paremmin ja menokin alkaa olemaan hieman hallitumpaa vaikka tahtojen taistelua se on aina. Mitään kummoisempaa Rumpe ei vielä osaa mutta pikkuhiljaa kehitytään eteenpäin.

i. Himmelgård Rozolenn evm
gr, prn, cm
ii. Severin Bernstein evm
gr, prn, cm
ie. Nyckelgård Serenader evm
gr, prn, cm
e. Stansgård Violetta evm
she, rnkrj, cm
ei. Mortensen Ranjobaie evm
she, rnkrj, cm
ee. Stansgård Mezyaad evm
she, rnkrj, cm
Sukutauluun on merkitty lipuilla maa jossa hevonen vaikuttaa tai on vaikuttanut.

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    rakennekuvan © Lynn