Heldegrads Romero

VH16-010-0044 :: #PKK2108 :: ERJ I, Fn, PKK-V

Rotu ja sukupuoli knabstrup (knn-verta 75%), ori
Syntymäaika, ikä 25.07.2015,  
Väri, säkäkorkeus punaruunikko leopard, 163cm
Kasvattaja Stald Heldegrad  
Omistaja Susanna Joutsjoki (VRL-05175, )
Kotitalli Kortejärvenkuja 23
Painotus kenttäratsastus
Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 130cm, CIC3

lineart © Lamia, väritys © VRL-03840, klikkaa kuva suuremmaksi nähdäksesi sen kokonaisuudessaan


Palkittu 30.09.2017 ERJ laatuarvostelussa palkinnolla ERJ I (8 + 40 + 18 + 20 + 15 = 101p.)
Palkittu PKK:n alaisissa näyttelyissä näyttelyarvonimillä Fn ja PKK-V

Rommi on hevonen josta mielipiteet jakautuu aikalailla kahtia. Joko siitä pitää tai sitten sitä vihaa ylitse kaiken. Välillä tuntuu että sillä on kaksi eri persoonaa jotka eroavat välillä toisistaan aika räikeästikin. Huonoimpina päivinä se osaa olla suoraan sanottuna yksi perseenreikä luimivien korviensa, napsuvien hampaiden ja viuhtovien jalkojensa kanssa. Silloin on parasta laittaa se hoitotoimenpiteiden ajaksi kiinni käytävälle ristikiinnitykseen jotta säästytään suuremmilta vahingoilta. Rommin kanssa toimiessa tulee huomaamaan että äkkiä tulee varpaat tallotuksi tai hampaat on ahterissa kiinni. Tavallisina päivinä se kuitenkin vain tyytyy uhkailemaan hoitajaansa muttei kuitenkaan tee mitään. Mikäli Rommille sattuu vuorostaan todella hyvä päivä niin se osaa olla oikea mamman kultamussu tutulle hoitajalleen ja sen tunnistaakin äkkiä iloisesta hirnahduksesta kun saavut talliin. Mikäli sitä ei tule niin sitten sillä on ehdottomasti huono päivä.

Ratsuna Rommi on yleisesti ottaen energinen ja sen on hieman haastavampaa saada keskittymään työntekoon. Tämän vuoksi yleensä omistaja huolehtii itse sen liikutuksesta jotta hevosen kanssa ei mentäisi takapakkia jatkuvasti. Tuntemattomamman ratsastajan kanssa se osaa olla aikamoinen aasi joka kaahottaa pää pilvissä tai yrittää vuorostaan tiputtaa selässä olevan ihmisen pukeillaan.

Kilpailupaikoilla Rommin kanssa kannattaa pysyä mahdollisimman sivussa mahdollisimman pitkään. Hälinä ja vilinä saa tämän orin pomppimaan puolelta toiselle levottomana ja tottahan toki tammoillekin pitää vähän esitellä itseään. Parhaimman keskittymiskyvyn sille saa kun pitää sen karsinassaan mahdollisimman pitkään ja verryttelee sitä vain sen verran että se on valmis radalle ja vertyy kunnolla.

Sukutaulu & -selvitys

I. Korsgaard Ronni
prn tkkrj leopard knn (50%), 163cm
II. Korsgaard Nikolaj
prn tkkrj leopard knn (50%), 163cm
III. Korsgaard Theodor
tprn tkkrj leopard knn (100%), 163cm
IIE. Kasimira
tprn dwb, 175cm
IE. Korsgaard Berry
rn tkkrj leopard knn (50%), 160cm
IEI. Korsgaard Engelbert
mrn tkkrj leopard knn (100%), 162cm
IEE. Strawberry Blitz
rn dwb, 167cm
E. Heldegrads Thea
trt tkkrj leopard knn, 158cm
EI. Damsgaard Wilfried
vrn tkkrj leopard knn, 159cm
EII. Dietmar II
vrn tkkrj leopard knn, 160cm
EIE. Damsgaard Lilian
vprn tkkrj leopard knn, 158cm
EE. Heldegrad Bergitte
rt tkkrj leopard knn, 155cm
EEI. Heldegrad Balduin
prt tkkrj leopard knn, 157cm
EEE. Heldegrad Larine
rt tkkrj leopard knn, 153cm

i. Korsgaard Ronni on suuri ja komea punaruunikko tiikerinkirjava leopard knabstrup ori joka kilpaili aikanaan kenttäkilpailuissa. 163cm korkea ori niitti menestystä kansainvälisillä kisakentillä ja päätti kilpailu-uransa voitettuaan kotimaalleen maailmanmestaruuden. Hieman haastavamman luonteen omaava Ronni toimii vielä tänäkin päivänä kotitilallaan jalostusorina ja on jättänyt jälkeensä kymmeniä jälkeläisiä jotka ovat valitettavasti perineet upean rakenteen ja kapasiteetin lisäksi sen hankalan luonteen. Ehkä tunnetuin ori on kuitenkin siitä että se aiheutti usein kaaosta kilpailupaikoilla ja sille oli aina varattu oma syrjäinen karsina jossa se sai rauhottua omissa oloissaan hoitajansa vartioidessa vieressä.

e. Heldegrads Thea on rauhallisen luonteen omaava knabstrup tamma jonka kaunis rakenne ja tummanrautias tiikerinkirjava leopard väritys kiinnitti monien huomion. Vain 158cm korkea Thea kilpaili uransa aikana pääasiassa kouluratsastuksen parissa, mutta on sillä myös muutamia estekilpailuja takana ihan hyvälläkin menestyksellä. Sen vahvuus kuitenkin on aina ollut kouluratsastuksessa jossa se on menestynyt yllättävänkin hyvin. Nykyään se toimii kasvattajallaan siitostammana ja on jättänyt jälkeensä kolme varsaa.

Jälkeläiset

Rommi on käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin.
Rommi kantaa värigeeniä Ee/Aa/nLp

01.03.2016 Monica Honey (e. Mimosa) om. VRL-06525
02.04.2019 Rövardotter Rossi (e. Nemesis xx) om. VRL-14873


ulkoasun toteutus © JR 2018   ❖   kaiken muun materiaalin © hevosen omistaja, ellei toisin mainita   ❖   virtuaalihevonen   ❖   a sim-game horse