Galderan Belharion

VH20-012-0165 :: PKK :: ei meriittejä

kutsumanimeltä Rio
hollantilainen puoliverinen ori
s. 17.05.2019 Alankomaissa, 4-vuotias
ruunikko, 173 cm

omistaa Eveliina Joutsjoki (VRL-05175, )
kasvattanut Galderan Stud  
kotitallina toimii etsitään  

painottuu kenttä- ja esteratsastukseen
ko: Helppo B, re: 110cm, me: 90cm
tavoitetaso Vaativa A / 160cm / 130cm / CIC4

Kilpailumenestys Varustekaappi & hoito-ohjeet Päiväkirja

Rio saapui Suomeen vuotiaana hontelona reppanana joka ei näyttänyt oikein miltään ja olisi kaivannut hieman lisää lihaakin luidensa ympärille. Se näytti kehittyvän hitaammin kuin muut sen ikäiset eikä se oikein parin vuoden aikana näyttänyt kovinkaan kummoista kapasiteettia isoihin luokkiin, vaikka sen suvun puolesta rahkeita olisi riittänyt. Tämän lisäksi sen luonteessakin oli parantamisen varaa. Rio ei ehkä ollut koskaan ilkeä, mutta energisyys ja itsepäisyys toivat omat haasteensa. Sen omistaja tuli parin vuoden aikana siihen tulokseen, ettei Rio olisi hänelle sopiva hevonen ja laittoi sen sitten myyntiin.

Sini bongasi myynti-ilmoituksen internetissä vain vuorokausi ilmoituksen ilmestymisestä ja otti myyjään heti yhteyttä. Häntä kiinnosti suunnattomasti päästä kokeilemaan oriin kanssa kaikessa rauhassa mihin siitä olisi eikä häntä haitannut vaikka siitä arveltiin tulevan haasteellisempi ratsastettava. Sini sopi Merjan kanssa päivän jolloin hän kävisi katsomassa hevosta isolla myyntitallilla Helsingin kuppeella. Siellä Sini pääsi näkemään miten Rio toimi liinassa ja pääsi itse myös tutustumaan siihen tarkemmin. Nainen rakastui isoon ruunikkoon suunnattomasti ja päätti käyttää säästönsä ostaakseen sen itselleen (ja sai pientä avustusta vanhemmiltaan). Viikon päästä Rio muutti pienelle maneesitallille Hämeenlinnan kuppeelle ja Sini pääsi työskentelemään sen kanssa kunnolla.

Nyt hieman vanhempana Rio on alkanut saamaan jo mukavasti massaa eikä se ole enään se tallin ruipelo kirahvikaula. Yleisesti ottaen Rio on aina ystävällinen eikä sillä ole näyttänyt olevan yhtäkään huonoa päivää. Se toivottaa aina iloisesti kaikki tervetulleeksi rapsuttelemaan sitä ja kaivelee taskut herkkujen toivossa. Rio on kuitenkin hyvin energinen tapaus joka ei malta kauaa pysyä paikoillaan eikä aina edes tajua varoa mihin astuu. Itsepäisyyttäkin siinä on roimasti ja se tuo suurimmat haasteet arjessa. Yleensä jos Rio ei halua tehdä jotain niin se ei myös tee. Se osaa lyödä jarrut pohjaan aivan yhtäkkiä tai päättää että minäpäs tahdon tuonne enkä sinne ja sinkoaa ihan vastakkaiseen suuntaan kuin mihin olisit sitä viemässä. Rio on helpoin hoitaa kiinni sidottuna jotta voi vähän hillitä sen pyörimistä.

i. Jehanshar
kwpn, m, 174cm
ii. Ciobanescu
xx, mkm, 175cm
iii. Reynard Rondara   (xx, rnkm, 174cm)
iie. Elfwidde Etdar   (xx, m, 173cm)
ie. Rhajineza
kwpn, trn, 171cm
iei. Valynard   (kwpn, prn, 173cm)
iee. Elveen Bischa   (kwpn, m, 169cm)
e. Lenatareese
kwpn, prn, 169cm
ei. Fasner Jassafer
kwpn, prt, 171cm
eii. Collur Claris   (kwpn, vkk, 172cm)
eie. Zessfar Ayne   (kwpn, prt, 168cm)
ee. Qunlac Loreena
kwpn, rn, 167cm
eei. Travilena Angar   (xx, rnkm, 168cm)
eee. Amphelice   (kwpn, rn, 166cm)
+ Klikkaa nähdäksesi sukuselvityksen

i. Jehanshar on suurikokoinen, 174cm korkea musta hollantilainen puoliverinen. Se kilpaili aikoinaan kenttäratsastuksen huipulla napsien useita voittoja ja sijoituksia. Kansainväliset kisakentät olivat sille hyvinkin tuttuja, mutta se ei ollut koskaan kaikkein rauhallisin matkustaja. Jehanshar ei nimittäin ollut se kaikkein rauhallisin hevonen, vaan hyvinkin energinen ja reaktiivinen. Se ei koskaan malttanut pysyä kauaa paikoillaan ja olikin aikamoinen edestakaisin sinkoilija. Jehansharin rakenne oli sopusuhtainen ja oivallinen kenttäratsulle. Jo nuorena se kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Kilparatsun tehtävät jättäessään se jäi Alankomaihin omistajan siittolaan jalostusoriksi ja on saanut tähän mennessä 30 jälkeläistä.

    ii. Ciobanescu oli aikoinaan kuuluisa kenttäratsu, eikä vain sen voittamien kilpailujen tähden. Se oli nimittäin hyvinkin vahvaluonteinen ori joka jakoi mielipiteitä kahtia. Riippui päivästä milloin se loisti taidoillaan radoilla ja milloin kaikki meni pieleen. Hyvinä päivinää se yleensä aina voitti tai vähintäänkin sijoittui, mutta huonoina päivinä sai toivoa että selviäisi edes puhtaasti radan läpi. Usein Ciobanescun omistaja päättikin jo ensimmäisen osakokeen jälkeen, että kannattiko jatkaa maasto-osuudelle vai ei. Tämä valtava 175cm korkea mustankimo englantilainen täysiverinen ori ehti jättää jälkeensä vain kolme jälkeläistä ennenkuin se jouduttiin päästämään ikiuneen erään kenttäkilpailun maasto-osuudella tapahtuneen onnettomuuden johdosta.

    ie. Tämä hyvästä suvusta tuleva 171cm korkea tummanruunikko hollantilainen puoliverinen tamma Rhajineza oli pettymys omistajalleen. Jo syntymästään asti siitä odotettiin paljon, muttei täyttänyt näitä odotuksia. Rhajineza oli unelmien hevonen käsitellä, sillä se oli aina ystävällinen ja rauhallinen, mutta ehkä vähän liiankin rauhallinen. Sillä kilpailtiin nuorempana muutamia startteja, mutta siitä ei koskaan löytynyt tarpeeksi säpäkkyyttä päästäkseen kärkisijoille. Rhajineza jätti kilparadat jo nuorena, mutta se päätettiin jättää tilalle siitostammaksi sen hyvän suvun vuoksi. Siitä tuli hyvä emä kuudelle varsalle ennenkuin se päästettiin ikiuneen sairastuttuaan kaasuähkyyn.

e. Lenatareese on hyvin kenttäratsastuksessa menestynyt punaruunikko hollantilainen puoliverinen tamma. Siitä ei koskaan tullut isojen luokkien kilparatsua, mutta hieman pienemmissä luokissa se napsi useamman voiton ja sijoituksen. 169cm korkea Lenatareese on luonteeltaan rauhallisemman puoleinen ja todella rohkea, ja siitä löytyi sopivasti potkua ratsuna jotta se menestyi. Lenatareesen jättäessä kilparadat taakseen, jäi se tilalle siitostammaksi ja on tähän mennessä saanut kolme varsaa. Se on ollut todella hyvä emä niille ja tulee saamaan vielä ainakin yhden varsan ennen leppoisia eläkepäiviä laitumella.

    ei. 171cm korkea punarautias hollantilainen puoliverinen ori Fasner Jassafer oli tulisen luonteen omaava kenttäratsu, joka menestyi vaihtelevasti. Kotimaassaan Alankomaissa se menestyi ihan mukavasti napsien muutamat voitot ja sijoitukset, mutta kansainvälisillä kilpakentillä mainetta ja mammonaa ei tippunut. Jassafer ei kestänyt pitkiä matkustuksia kovinkaan hyvin ja siitä tuli hermokimppu joka ei osannut keskittyä mihinkään. Jassafer kanssa sitten tyydyttiin kotimaan kisoihin joissa matkat olivat lyhyempiä. Siitä ei tullut järin suosittu jalostusori ja onkin saanut vain kymmenkunta jälkeläistä jotka ovat menestyneet kisakentillä vaihtelevasti.

    ee. 167cm korkeasta ruunikosta hollantilaisesta puoliverisestä tammasta, Qunlac Loreenasta, kaavaihtiin suvun puolesta isojen luokkien kenttäratsua. Se ei kuitenkaan mennyt ihan odotuksien mukaan, sillä Loreenasta kävi ilmi jo nuorena, että se on liian arka maastoesteiden parissa. Loreena varsotettiin kerran hienolla kenttäoriilla jonka varsa jäi heille itselleen, jonka jälkeen se myytiin eteenpäin esteratsuksi. Rataesteillä Loreena pääsi loistamaan enemmän ja se näytti rakastavan hyppäämistä. Menestyksekkään kilparatsun uran jälkeen Loreena pääsi siitostamman tehtäviin ja sai neljä tervettä jälkeläistä ennen täysiä eläkepäiviä.

Rio on käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin.
Rio kantaa värigeeniä Ee/Aa.

- ei jälkeläisiä -

ulkoasun © VRL-05175   ❖   virtuaalihevonen   ❖   a sim-game horse   ❖   rakennekuvan väritys © Raituva