Pilviprinsessa
Heat Skitso Rami Riina Bea André Rommi Thyra Thea Lily Inna Eetu Pilvi Pella
Pilviprinsessa
ERJ-II (09/17)  KRJ-I (10/17)   KERJ-I (10/17)

suomenhevonen, tamma
s. 01.10.2016, 16-vuotias (8v 01.06.2017)
vaaleanrautias, 144cm
VH17-018-0921

yleispainotteinen
 ko. vaativa B
 re. 110cm
 me. 100cm
 vaativa valjakko

kasv. Pia Salmi, Suomi
om. Natalia, (VRL-05175)

Katso kilpailusijoitukset
Lue päiväkirjaa

Pilvi on nimensä mukaisesti hieman prinsessamainen suomineito joka saapui minulle vähän niinkuin vahingossa. Minulla ei ollut tarkoitus sillä hetkellä ostaa uutta suomenhevosta mutta rakastuin siihen ensisilmäyksellä ollessani vierailemassa ystäväni luona. Tämä nuori tamma muistutti paljon erästä edesmennyttä hevosta niin värityksen kuin luonteensakin puolesta, vaikkakin tämä edesmennyt hevonen ei suinkaan ollut suomenhevonen vaan isokokoinen puoliverinen. Pyysin ystävältäni lupaa käydä kokeilemassa tätä kaunista tammaa empimättä kun nainen ilmoitti Pilviprinsessan olevan myynnissä. Sen pehmeät liikkeet ja yritteliäs luonne vakuuttivat minut siitä että tämä neito kannattaa ehdottomasti ostaa ja olihan itsellänikin sille jo valmiina sopiva sulho mikäli tammasta kuoriutuu ajan mittaan hevonen jota kannattaa käyttää jalostukseen. Viikko tämän jälkeen Pilviprinsessa saapui kotiin ja meidän yhteinen taival alkoi.

Pilvi on ehkä tallin rauhallisin ja kiltein tamma mutta myös ehkä prinsessamaisin. Sille tuntuu olevan erittäin epämukavaa mikäli sattuu satamaan vettä tai olemaan kurainen tai muuten vain huono ilma. Silloin sen kanssa on parasta pysyä sisätiloissa. Pilvi nauttii suuresti pitkistä harjaustuokioista ja rapsutuksista eikä sillä tunnu olevan koskaan mihinkään kiire. Tämän tamman naamalla näkee irvistyksen vain kun satulavyötä kiristetään mutta ei ole vielä koskaan napannut kenestäkään kiinni. Pilvi on hyvin perso ruualle ja onkin aina ryykäämässä ensimmäisenä aina lähimmälle ruokasaaville tai ruohotupsulle, aivan sama missä ollaan.

Ratsuna Pilvi on hyvinkin yritteliäs vaikka vauhti ei aina päätä huimaa. Minimaalisesti ehkä saattaa olla laiskuutta ilmassa aina kun sileällä työskennellään, mutta silti tamma toteuttaa kaikki ratsastajan pyynnöt mukisematta. Yleensä jos jostain tämän hevosen kanssa tulee noottia niin siitä että meno saisi olla reippaampaa. Pilvin askeleet on mukavan pehmeät ja se liikkuu hienon näköisesti mikäli sen saa toimimaan omalla moottorillaan.

Esteradoilla Pilviin tulee vähän enemmän elämää muttei se silti ole mikään hirveä vauhtihirmu. Sen vahvuus on enemmän taktiikassa ja hyppytyylissä kuin mitä aikaratsastuksessa. Kuten arvata saattaa, Pilvin inhokkeihin kuuluu ehdottomasti vesiesteet sillä se pelkää kastelevansa hienostokinttunsa. Siitä huolimatta se suostuu hyppäämään niiden yli vaikka alkuun olikin työn takana saada se tekemään sen ilman järkyttävää epäröintiä. Nykyään se suoriutuu kaikesta mallikkaasti vaikkei mikään huippu olekaan. Maastoesteilläkään Pilvi ei ole parhaimmillaan, eteenkin jos vastassa on vettä ja mutaa. Ne vaikuttavat sen suoriutumiseen negatiivisesti, mutta onneksi ollaan voitu vähän valikoida milloin sinne metsään mennään ja milloin ei.

Kilpailupaikoilla Pilvi ottaa rennosti kuten aina eikä sen kanssa tule mitään sen kummempia ongelmia. Tottakai tamma piristyy huomattavasti kilpailupaikkojen hälinästä mutta yleensä se säästää energiansa kilparadalle. Käsihevosalueella se tyytyy vain katselemaan ympärilleen korvat pystyssä valmiina tuleviin haasteisiin.

i. Pilvien Kunkku evm
sh, trt, 145cm
ii. Kuningas
sh, rn, 146cm
iii. Hevonen
sh, rt, 147cm
iie. Hevonen
sh, v, 144cm
ie. Pilvipallo
sh, rt, 144cm
iei. Hevonen
sh, rt, 145cm
iee. Hevonen
sh, trt, 142cm
e. Prinsessa Ruusunen evm
sh, tprt, 142cm
ei. Ruttunen
sh, tprt, 143cm
eii. Hevonen
sh, rn, 144cm
eie. Hevonen
sh, prt, 141cm
ee. Rinsessa
sh, prt, 140cm
eei. Hevonen
sh, rt, 142cm
eee. Hevonen
sh, prt, 139cm

i. Pilvien Kunkku oli tummanrautias 145-senttinen pienhevosori, joka kilpaili uransa erittäin hyvin menestyen esteillä startaten myös muutaman kenttäluokan. Ori oli nimensä mukaisesti oikea joka paikan Kunkku, jolla riitti egoa, mutta joka kuitenkin hallitsi tallivaltakuntaansa leppoisin elein ja oli rauhallinen käsitellä. Ori oli rodunomainen rakenteeltaan ja sillä olisi riittänyt kapasiteettia kenttätulosten perusteella myös koulupuolelle, mutta ilmeisesti omistajaa ei kehänkierto kiinnostanut. Ori oli erittäin suosittu estepuolen jalostushevosena, mutta onpa jälkeläisissä Pilven tavoin muitakin yleispainotteisia hevosia. Jälkeläisiä Kunkulta jäi estepuolelle kuusi ja sen lisäksi muutama yleispainotteinen. Lisäksi yksi varsoista kantakirjattiin II palkinnolle ja se saavutti myös joitakin laatuarvosteluja. Orilla itsellään tavoitteet eivät olleet niin korkealla, vaan se suoritti uraansa pienemmissä kilpailuissa 2-tasolla. Kunkku lopetettiin estehevoselle tyypillisten jalkaongelmien vuoksi parikymppisenä.

e. Prinsessa Ruusunen oli tummanpunaraudikko 142-senttinen pientamma, joka kilpaili hyvällä menestyksellä kenttäratsuna ja kilpaili myöskin erikseen ratsastuksen kuninkuuslajin yksittäisiä lajeja kohtalaisella menestyksellä. Luonteeltaan Ruusu oli todella miellyttävä, omasi hyvän suorituskyvyn, rautaiset kilpailuhermot sekä oli myös kisapaikoilla mukava ratsastettava yhteistyöhaluisena tammana. Suorituskyky turvasi useiden arvokisojen voiton ja lisäksi Ruusu kävi kenttäratsastuksen lajiarvostelussa nappaamassa itselleen II palkinnon. Jälkeläisiä ahkeralta kisoissa kävijältä jäi vain Pilvi. Ruusu lopetettiin vanhuuden tuomien vaivojen myötä 26-vuotiaana.

Pilvi on käytössä jalostukseen tuontisukuisille suomenhevosoreille joilla on edes vähän näyttöjä kilparadoilta.
Se kantaa värigeenejä ee/Aa.

suomenhevostamma Pilvipelko s. 05.05.2017 i. Etupelko
suomehevostamma Tuohiprinsessa s. 03.07.2017 i. Tuohikotti


virtuaalihevonen   a sim-game horse   rakenne & pääkuvat © VRL-01080   liikekuvat © kuvaaja ei halua nimeään mainittavan