Paylor

Nimi, kutsumanimi: Paylor "Pallo"
Rotu ja sukupuoli: englantilainen täysiverinen tamma
Syntymäaika, ikä: 10.05.2010, 18-vuotias
Väri ja säkäkorkeus: ruunivoikko sabino, 161cm

Rekisterinumero: VH14-006-0252, #PKK1351

Painotuslaji: yleispainotteinen
Koulutustaso: ko: Vaativa B, re: 130cm, CIC3


Omistaja: Elviira Saukko (VRL-03745)
Kasvattaja: Inga Telenvuo
Kotitalli: Kortejärvenkuja 23

Ylläpitäjä: Joutsjokien perhe

Nämä ovat Pallon ylläpitäjän sivut ja niissä on vain heidän yhteiset kilpailut ja tapahtumat. Pallon kattavammille omille sivuille pääset tästä. Sieltä löydät aikaisemmat kilpailut, jälkeläiset ja muut tiedot.

                       

Pallo on se kaikkein rakkain kaikista. Silmäterä, jota kohdellaan kuin kukkaa kämmenellä ja joka on täydellinen sellaisena ku on. Ei sillä isoja vikoja onneksi muutenkaan ole, se vain on vähän prinsessa ja tuntuu olevan vanhemmuuttaan olevan enempi kuningatar. Tämä hevonen on se joka ei varmasti kävele isoista vesilätäköistä ja vesisateella yleisilme on muutenkin hyvin nyrpeä. Ratsastaessa taas on hyvin tarkka avuista ja osaa osoittaa mieltään, jos jokin ei miellytä. Kuitenkin Pallossa on se rakastettava puoli, joka tulee käsitellessä selväksi. Se on hyvin hellyydenkipeä, utelias, oppivainen ja ihmisystävällinen.

Hoidettaessa Pallon uteliaisuus on aika ajoin hermoja rasittavaa, se on kokoajan tutkimassa hoitajan taskuja, repimässä huppua, jos sellainen sattuu olemaan ja vahingossa saattaa tulla maistaneeksi hoitajaakin. Harjat Pallo levittää alta aika yksikön pitkin poikin karsinaa ja käytävää, jos vaan saa tilaisuuden ja varmasti haluaa maistella kädessäkin olevaa harjaa. Hoitajalla harvemmin tulee tämän hevosen kanssa tylsää, tamma kun tuntuu olevan kokoajan pilke silmäkulmassa tekemässä temppujaan. Tamma on myös välillä äärettömän hellyydenkipeä ja tunkee päätään hoitajan syliin ja hörisee tyytyväisenä saadessaan rapsutuksia. Pallosta löytyy myös haastetta, se ei juurikaan pidä kavioiden putsaamisesta ja varustettaessa rouvalla on omat temppunsa. Kavioita puhdistattessa kannattaa olla nopea, tamma ku ei jaksa kovin kauaa pitää jalkaansa ylhäällä ja nojaa varmasti ihmistä vasten ihan kiusallaan. Satuloidessa Pallo pullistelee ja polkee jalkaa lattiaan, joskus oikein huonona päivänä saattaa jopa paukuttaa takajaloillaan seiniä. Suitsiminen on sujuu vaihtelevasti, joskus kuolaimet otetaan suuhun kunhan vähän kutittaa hammaslovesta. Toisinaan sitten se on maailman vaikein asia ja Pallo venkuilee ties miten, jottei noita ärsyttäviä kapistuksia laitettaisi sen suuhun.

Taluttaessa Pallo on aina hieman yli-innokas, eikä meinaa aina muistaa että ihminen päättää vauhdin ja suunnan. Tamma kerää helposti pöllöenergiaa, joka purkautuu taluttaessa. Se saattaakin säikkyä jokaista pienintäkin asiaa tai sitten se haluaa tutkia jokaisen vastaan tulevan asian, hevosen ja ihmisen. Pallon kanssa kannattaakin olla tarkkana kokoajan, jottei se pääse rynnistelemään edelle, jolloin varmasti vie taluttajaansa 6-0. Vesilätäköt ovat aina aivan kamalia, eikä tamma mielellään mene sellaisen lähellekään tai jos meneekin, niin hurjan loikkimisen kanssa. Maastoretkistä liinan päässä Pallo nauttii, mutta sielläkin on säheltävä itsensä joten ihmisen osalta tälläiset lenkit eivät aina ole niin nautittavia. Tamma osaa onneksi ottaa retkillä rauhassakin ja kävellä leppoisasti.

Tarhassa Pallo on asiallisesti käyttäytyvä ja se tulee toimeen oikeastaan kaikkien kanssa, kunhan vain on tehnyt selväksi että hän on se pomo. Kuljettaessa tamma käyttäytyy hyvin. Se menee traileriin nätisti ja kuljettaessa ottaa rauhallisesti. Pidemmillä matkoilla tamma saattaa osoittaa jonkin verran hermostuneisuutta ja silloin pitääkin yleensä päästä hetki jaloittelemaan, jonka jälkeen tamma jaksaa taas olla kopissa rauhassa.

Ratsuna Pallo on hieman perusputtea haastavampi, sillä ratsastajan tulee olla valmistautunut tamman innostuneisiin syöksähdyksiin ja siihen, että niiden jälkeen jäädään tiukasti paikalleen ihmettelemään maailman menoa. Tamma myös kuumuu herkästi, joten sen energia pitää osata ohjata oikeisiin asioihin eikä pidä antaa rouvan päättää mihin se suuntautuu. Pallon keskittyminen on hieman vaihtelevan puoleista, vaikka saadessaan työmoodin päälle tamma liikkuukin näyttävästi ja kuuntelee ratsastajaa. Tamma närkästyy epäselkeistä ja kovista avuista, joten sen kanssa saa olla tarkkana tai voi kokea pieniä pukkeja ja sivuaskelia.

Kisapaikalla Pallo puhisee innoissaan ja olisi mielellään tekemässä tuttavuutta kaikkien kanssa. Verkassa tamma yleensä alkuun keskittyy muihin, mutta kunhan ratsastaja saa tamman lämpeämään siitä tulee yhtä upea ratsu kuin kotonakin. Lisäksi sillä on esiintymisen halua ja se nauttii kun saa näyttää taitonsa yleisön edessä. Kisaratsuna Pallo on kertyneen kokemuksen myötä aina vain enemmän esiintymisen haluinen, suorittaen työnsä aina vain paremmin ja paremmin.ulkoasun © Pihlajainen    ☆    kaiken muun materiaalin © VRL-05175, ellei toisin mainita    ☆    virtuaalihevonen    ☆    a sim-game horse
kuvien © Tea & J.