Kneazel

VH20-034-0013 :: KEV I, EV ?, KV ?

Rotu ja sukupuoli angloarabialainen täysiverinen, tamma
Syntymäaika, ikä 20.04.2020,  
Väri, säkäkorkeus mustankimo, 156cm
Kasvattaja Natalia (VRL-05175)  
Omistaja Eveliina Joutsjoki (VRL-05175, )
Kotitalli Kortejärvenkuja 23
Painotus kenttäratsastus
Koulutustaso koulutetaan

kuvien © VV, klikkaa kuvat suuremmaksi nähdäksesi ne kokonaisuudessaan


Palkittu 02.07.2020 Kenttävarsojen laatuarvostelussa palkinnolla KEV I (7 + 8 + 3 + 4 + 4 + 9 = 35p.)
Palkittu 31.10.2020 Estevarsojen laatuarvostelussa palkinnolla EV ? (0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.)
Palkittu 20.11.2020 Kouluvarsojen laatuarvostelussa palkinnolla KV ? (0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.)

Nessi on perinyt molemmilta vanhemmiltaan osan luonteenpiirteistään. Se on syntymästään asti ollut säpäkkä hapannaama jonka naama muuttuu aina sitä lähestyttäessä. Tamman läheisyydessä ollessa se näyttää yleensä siltä että se olisi syönyt sitruunan kun korvat kääntyvät lähemmäs niskaa ja hampaat uhkailevat napata kiinni heti kun teet sen mielestä väärin. Kauniin valkea ja kaunis ulkomuoto kätkee sisälleen siis pikku pirun jonka kanssa on täytynyt vain oppia elämään. Nessi ei viihdy isossa laumassa vaikkei alakaan kukkoilemaan muille hevosille. Laumassa ollessa se tyytyy vain hengaamaan kauempana muista ja uhittelee vain jos joku yrittää tulla liian lähelle.

Harjaaminen ja varustaminen on todettu Nessin kohdalla menevän parhaiten ristikiinnityksessä jolloin se ei pääse pyörimään ympäriinsä eikä tarvitse pelätä hampaiden iskeytyvän takalistoon (näin ei kyllä vielä ole koskaan tapahtunut). Kiinni ollessaan Nessi asettuu aika hyvin ja tyytyy kohtaloonsa vaikkei sen ulkomuoto muutu yhtään sen iloisemmaksi kuin muulloinkaan. Kavioita puhdistaessa se yrittää joka kerta kiskoa kinttuaan ennenkuin tajuaa ettei ihminen olekaan luovuttamassa ja satulavyötä kiristäessä hampaat napsuu ilmaa.

Sukutaulu & -selvitys

i. Head Held High
xx, m, 168cm
ii. Hades
xx, m, 167cm
iii. O My Gosh
xx, m, 167cm
iie. Happy
xx, vrt, 163cm
ie. Hard To Believe
xx, rn, 159cm
iei. X-Rated
xx, vrt sb, 164cm
iee. Hasna
xx, vkk, 161cm
e. Noor-al-Haya
ox, mkm, 152cm
ei. Abdul-Hadi
ox, mkm, 156cm
eii. Mas'ud
ox, m, 154cm
eie. Hadiyaah
ox, rnkm, 152cm
ee. Noor Jehan
ox, rnkm, 150cm
eei. Diyay-al-Din
ox, rnkm, 148cm
eee. Hunaida
ox, prn, 150cm

ii. Hades ei ole mikään pikkulapselle suunnattu sunnuntaihumma. Se on malttamaton sekä herkkähermoinen, ja vaatiikin energisyytensä ansiosta tavallista enemmän aktiviteettia ja liikutusta. Ori syntyi Pohjois-Englannissa täysiverikasvatukseen keskittyvälle vanhalle hevostilalle ja toimi hyvän aikaa farmia pyörittävän perheen harrasteratsuna, kunnes siitä kiinnostuttiin ja hevonen vaihtoi omistajaa. Majapaikan vaihtuessa kuvioihin tuli vakiovalmentaja sekä säännöllinen treeniaikataulu. Nykyään ori onkin menestynyt mukavasti esteratsastuksen puolella ja hurmannut tammojakin kymmenen kappaleen verran. Lähempänä eläkkeelle siirtymistä Hadesta aiotaan kilpailuttaa vielä näyttelyissä.

ie. Hard To Believe on hiukan hullunkurinen hevonen, joka on jäänyt ihmisten mieliin kujeilevalla persoonallaan. Tamma ei ole laajemmassa määrin menestynyt, mutta sen kanssa on kierretty jonkin verran lähiseudun pikkukisoja. Tällä hetkellä se asustaa suuressa ratsastuskoulussa yksityishevosena ja tekee muutamana päivänä viikossa tuntihevosen hommia lähinnä senioreiden ryhmässä. Hevonen on valikoitunut useammankin tuntiratsastajan suosikiksi, sillä se tuo työskentelyyn hauskaa haastetta ja siksi onnistuminenkin tuntuu kaksin verroin ansaitulta. Tammalla ei ole muita jälkeläisiä, ainakaan toistaiseksi.

ei. Abdul-Hadi

ee. Noor Jehan

Jälkeläiset

Nessi on käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin.
Nessi kantaa värigeeniä Ee/aa/Gg

- ei jälkeläisiä -


ulkoasun toteutus © JR 2018   ❖   kaiken muun materiaalin © hevosen omistaja, ellei toisin mainita   ❖   virtuaalihevonen   ❖   a sim-game horse