Firelily
Heat Skitso Rami Riina Bea André Rommi Thyra Thea Lily Inna Eetu Pilvi Pella
Firelily
ERJ-I (09/17)  KTK-II (05/14)  Fn (05/14)

ara-appaloosa (ox-verta 87,5% *), tamma
(* ei puhdas aa ox-prosentin mukaan)
s. 12.09.2012, 18-vuotias (8v 00.00.0000)
rautiaanpäistäriköntiikerinkirjava, 147cm
VH13-178-0003 / #PKK1173

yleispainotteinen
 ko. Helppo A
 re. 100cm
 me. 90cm

ex-om. Zen
om. Natalia, (VRL-05175)

Katso kilpailusijoitukset & kantakirjalausunto
Lue päiväkirjaa

Lily on näpsäkkä tamma, joka on luonteeltaan ihmisystävällinen vaikkakin pieni pilke säilyy aina silmäkulmassa. Jos tarhan tai karsinan portti tulee suljettua huonosti on Lilly aivan satavarmasti pian karkumatkalla, eikä neito niin vain vapaudestaan luovukaan. Kaikenmoinen jäynääminen kuuluu muutenkin Lilyn repertuaariin: se repii pipot päästä ja lapaset käsistä, harjat lentelee pakista ja satula on nopeasti maassa mikäli vyötä ei kiristä heti selkään laittamisen jälkeen. Lilyn kanssa ei siis tule ainakaan yhtään ainutta tylsää päivää!

Ratsuna Lily on älykäs, tarkoittaen myöskin sitä että se ei tee turhaa työtä. Jos tammalta ei vaadi mitään, se vain mennä lumpsuttaa miten parhaaksi näkee. Kun selässä pysyy napakkana ja tekee selväksi että nyt tehdään niinkuin ratsastaja pyytää, on Lily mukavan pehmeä ja taitavakin. Se kuitenkin pitää sen verran omaa päätään että aivan kaikenlaisiin hölmöyksiin (omasta mielestään) se ei suostu, ja mikäli harjoitukset ovat saman asian tylsää toistamista niin Lily kyllä keksii omatoimisesti sisältöä tunnille...

Kilpailupaikoilla Lily ei paljoa virikkeitä tarvitse sillä ihmisten ja hevosten liikkeiden seuraaminen kelpaa siihen vallan mainiosti. Se kulkee pää korkealla ilmassa ja välillä vaikuttaa että sen pää pyörii kuin pöllöllä kun tamma haluaisi nähdä ihan kaiken. Varpaiden puolesta kannattaa kyllä vähän pelätä, sillä Lily saattaa pyöriessään talloa ties kenen varpaiden päälle. Verryttelyssä on hieman haasteellista saada hevonen keskittymään työntekoon, mutta oikeilla kikka kakkosilla sekin onnistuu.

Kahdesta ensimmäisestä kappaleesta kiitoksia Latu, loput kirjoittanut omistaja

i. Picture Perfect evm
rtpäisttkrj rist, 156 cm
ii. Fotozz
rtpäisttkrj rist, 155 cm
iii. Faqr Iz
rtkm ox, 155 cm
iie. Imagezz
mpäisttkrj app, 156 cm
ie. Perfection
rn ox, 153 cm
iei. There's No Better
rn ox, 156 cm
iee. Awyana
rt ox, 149 cm
e. Nazhdet evm
prt ox, 151 cm
ei. Jadr-al-Ronah
prt ox, 152 cm
eii. Ivy Moniet
prn ox, 156 cm
eie. Alyessa
mkm ox, 153 cm
ee. Ghadya
rtkm ox, 150 cm
eei. Qadaryat
rtkm ox, 154 cm
eee. Ghaanyama
rtkm ox, 150 cm

i. Picture Perfect on komea 156cm korkea risteytys/ara-appaloosa (ei puhdas aa veriprosentin mukaan) ori joka on kilpaillut monipuolisesti este-, koulu- ja kenttäratsastuksessa, sekä kiertänyt näyttelyitä ylpeän omistajansa kanssa. Tämä rautiaanpäistärikön tiikerinkirjava ori käänsi katseita mihin vain menikään ja kaikki rakastavat sen kilttiä, mutta tulista luonnetta. Picture Perfectissä on 75% arabialaista täysiveristä ja se onkin ulkonäöltään ja rakenteellisesti arabialainen, mutta appaloosalta tulee vain sen kaunis väritys. Se on jättänyt jälkeensä lukuisia jälkeläisiä ja lisää tulee joka vuosi.

e. Nazhdet on 151cm korkea punarautias arabialainen täysiverinen joka kilpaili aikoinaan menestyneesti kenttäratsastuksessa CIC1 tasolla. Nazhdetin kauniit askeleet olivat vain plussaa kouluosuudella, sillä rataesteillä tamma ei ollut niin taitava. Maasto-osuudet se kuitenkin hoiti aina kunnialla läpi. Nazhdet pärjäsi myös näyttelyissä ja se pääsikin kantakirjaan toisella palkinnolla. Nykyään tamma viettää täysiä eläkepäiviä kasvattajallaan eikä ole enää edes jalostuskäytössä. Nazhdet jätti jälkeensä kuusi varsaa ennenkuin ikä alkoi painaa päälle.

Lily ottaa vastaan pääasiassa tuontisukuisia arabialaisia täysiverisiä oreja, mutta myös ara-appaloosia jonka ox-prosentti on vähintään 93%. Se kantaa värigeenenä ee/Aa/Rr/nLp, joten sen varsoilla on mahdollisuus päistärikkö- ja leopard-väritykseen.

ara-appaloosa tamma Classic Orchid s. 15.02.2014 i. Classic Madara
ara-appaloosa ori Sheikh Twine s. 07.04.2015 i. Zohair Bin Ibn Majd
ara-appaloosa ori Snapdragon Fragrance s. 27.10.2015 i. Passion O'Incence
ara-appaloosa tamma Iohanna s. 10.08.2017 i. Jamil al Fajr


virtuaalihevonen        a sim-game horse        kuvien © Latu