The Urban Legend

VH17-060-0009 :: #PKK3696 :: ei meriittejä

Rotu ja sukupuoli eestinhevonen, ruuna
Syntymäaika, ikä 15.06.2012,  
Väri, säkäkorkeus mustanpäistärikkö, 148cm
Kasvattaja Andres Levandi  
Omistaja Hanne Joutsjoki (VRL-05175, )
Kotitalli Kortejärvenkuja 23
Painotus yleispainotteinen mamakuljetin
Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 120cm, CIC1

kuvien © Theo, klikkaa kuvat suuremmaksi nähdäksesi ne kokonaisuudessaanLeevi on poni, joka on jo lyhyen elämänsä aikana jäänyt monelle mieleen valloittavan luonteensa takia. Ruuna rakastaa huomiota ja seuraa, ja on lähes aina hyvällä tuulella. Ponia voisi myös kuvailla aika uteliaaksi, se on aina tarkkailemassa ympäristöään korvat hörössä - tai eri suuntiin sojottaen.

Leevin suuresta ihmisrakkaudesta johtuen se myös tuppaa kiintymään paljon ihmisiin. Jos ponin oma luottohenkilö ei ole paikalla uusissa tai jännittävissä tilanteissa, se saattaa jännittyä ja alkaa sähläämään. Käsiteltäessä ruuna on silti todella miellyttävä. Kaikki arkipäivän hoitotoimenpiteet sujuvat ponin kanssa kuin vettä vaan. Taluttaessa se seuraa reippaasti vierellä, satulavyön kiristäminenkään ei saa korvia taaksepäin ja hoitohetkiä se vain yksinkertaisesti rakastaa. Pesemisestä poni ei kuitenkaan jostain syystä pidä, ja vesikoppiin menemisestä joutuu aina käymään tämän kanssa pienen keskustelun. Loppuen lopuksi se kuitenkin aina alistuu, ja seisoo korvat luimussa nyrpeän naaman kera koko pesuoperaation läpi.

Ratsastaessa Leevi omaa huomattavasti vielä nuoren hevosen piirteitä, eikä sen selkään voi laittaa ihan ketä tahansa. Leevi tykkää mennä kovaa, eikä keskittyä työntekoon. Tarpeeksi varman ja ahkeran ratsastajan kanssa siitä saa esille yhteistyöhaluisen, hienosti kulkevan ponin - sen eteen pitää vain tehdä töitä. Herkkyyttä ponista löytyy myös, ja se reagoi negatiivisesti ratsastajan epävarmuuteen, vinossa istumiseen ja epäselviin apuihin. Leevi ei kuitenkaan vauhtipäisyydestään ja herkkyydestään huolimatta koskaan nouse pystyyn, lähde viemään tai tee muita ilkeyksiä. Nykyään Leevillä alkaa kuitenkin olla jo sen verran ikää, että se on rauhoittunut huomattavasti. Vielä sen kanssa saa tehdä töitä että siitä saa parhaimmat liikkeet esiin, mutta enää se ei ole niin energinen kuin nuorempana.

Kaikenlaisia esteitä Leevi rakastaa hypätä, ja silloin sitä vauhtia vasta piisaa. Yleensä kavalettitehtävätkin ylitetään tämän ponin kanssa hyppyjen kera. Esteillä Leevin kanssa saa siis tehdä töitä ja käyttää reilummanpuoleisesti pidättäviä apuja. Hyppäääminen on kuitenkin ruunan kanssa todella palkitsevaa, sillä kun vauhtia on säädelty riittävästi se liitelee kauniisti esteiden yli ilman huolen häivää. Poni on myös sitä tyyppiä, että hyppää mieluummin huonosta paikasta kuin kieltää, ja tämän tuloksena on joskus hieman omituisia hyppytekniikoita. Jos vauhti ja satunnaiset helikopterihypyt eivät pelota, Leevin kanssa pärjää loistavasti esteradalla.

Tiivistettynä, Leevi on mahtava poni isolla sydämellä - ja moottorilla, jonka kanssa saa tehdä töitä, mutta myös nähdä työnsä tulokset.

Sukutaulu & -selvitys

I. Snestaes
est, m, 149cm
II. Krekozar
est, m, 150cm
IE. Knautia
est, rn, 146cm
E. Miniata
est, rnpäist, 144cm
EI. Vurerok
est, vrn, 146cm
EE. Linaria
est, rnpäist, 142cm

Jälkeläiset

Leevistä on otettu talteen pakasteita, joten se on käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin.
Leevi kantaa värigeeniä Ee/aa/Rr

- ei jälkeläisiä -


ulkoasun toteutus © JR 2018   ❖   kaiken muun materiaalin © hevosen omistaja, ellei toisin mainita   ❖   virtuaalihevonen   ❖   a sim-game horse