Burning Boom Bash

Rotu ja sukupuoli friisiläinen, ori Omistaja Nina Lindén (VRL-05175, ), Hukkapiilo
Syntymäaika 12.02.2018, 12-vuotias Kasvattaja Burning Friesians
Väri ja säkäk. musta, 163cm Rekisterinumero VH18-040-0079, #PKK3246
Kilpailutiedot koulupainotteinen, ko: Prix St. Georges 4028.97 ominaisuuspistettä, tasolla 8 / 7

Hoito-ohjeet & varustekaappi Menestys perinteisissä kilpailuissa Päiväkirja

Hugo on Alankomaissa kasvatettu herrasmies jonka Marko osti itselleen kilparatsuksi sen vaikuttaessa täydelliseltä paketilta luonteeltaan, rakenteeltaan ja ennen kaikkea kapasiteetiltaan. Hugo kunnioittaa aina ihmistä täydellisesti ja hoitotoimenpiteidenkin aikana se seisoskelee paikoillaan kuin patsas. Se on yleensä aika viileä muita hevosia ja ihmisiä kohtaan eikä näytä hirveästi edes välittävän niistä, mutta jos sen kanssa touhuaa vähän enemmän niin alkaa sen pehmopuolikin tulemaan esiin jolloin se kaipaa rakkautta ja hellyyttä oikein urakalla. Silloin se saattaa olla välillä myös ärsyttävä sen yrittäessä tunkea päätään syliin jatkuvasti, mutta lopettaa sen kyllä jos komentaa. Siinä on tosin vaarana että herra ottaa hieman nokkiinsa ja palaa välinpitämättömään olotilaan. Taluttaessa Hugo kulkee aina ihmisen rinnalla kuin pieni koiranpentu eikä lotkauta korvaansa millekään mitä sen ympärillä tapahtuu.

Ratsuna Hugo on hieman hitaasti lämpeävä hevonen joka kaipaa pitkät alkuverryttelyt jotta siitä saa esiin sen parhaimmat puolet. Aluksi on hieman jäykkyyttä havaittavissa ja sen kanssa saa tehdä paljon taivutuksia ja tempon vaihteluja että se alkaa kantamaan itseään kunnolla, taipumaan ja näyttämään kunnon kouluratsulta. Hugo on kuitenkin aina todella reipas ja kuuntelee ratsastajan apuja herkeämättä tehden aina parhaansa. Uusi ratsastaja saa tehdä sen kanssa kaksi kertaa enemmän töitä kuin tuttu ja turvallinen, sillä oriilla on hieman paha tapa yrittää luistaa työnteosta mikäli ei tiedä että selässä on päättäväinen ratsastaja joka ei anna periksi vaikka tekisi mitä.

Hugo on varmasti tallin helpoin lastattava ja kuljetettava, ellei oteta huomioon pikku Kassua, sillä se astelee autoon aina ensiyrittämällä eikä välitä siitä että kuka sen vieressä matkustaa. Se tyytyy aina vain mussuttamaan koko matkan ajan evääksi laitettuja heiniä ja kun ne on loppu niin herra nuokkuu loppumatkan. Kilpailupaikoilla Hugon käytös on yhtä kylmän viileää kuin kotonakin mutta ei ehkä tarvi ihan niin pitkiä verryttelyjä kuin kotona sillä se saa vieraasta paikasta sen verran energiaa ja tuntuu että se keskittyykin paremmin kun tietää että on tosi kyseessä. Voitontahtoa sillä on enemmän kuin pienessä kylässä.

| Sukutaulu & jälkeläiset

i. Burning Balginnath evm
fri, m, 165cm
ii. Burning Bonaxoth evm
fri, m, 167cm
iii. Burning Balvoth evm
fri, m, 169cm
iie. Ritters Djouke evm
fri, m, 164cm
ie. Eefje van Leeuwen evm
fri, m, 162cm
iei. Lyberth Geert evm
fri, m, 164cm
iee. Ebel van Leeuwen evm
fri, m, 160cm
e. Burning Lumino evm
fri, m, 161cm
ei. Burning Thijs evm
fri, m, 164cm
eii. Issac de Vries evm
fri, m, 167cm
eie. Brouwer Freuke evm
fri, m, 162cm
ee. Layme van Dijk evm
fri, m, 158cm
eei. Danjel de Jong evm
fri, m, 160cm
eee. Lautsje van Dijk evm
fri, m, 156cm

+ klikkaa nähdäksesi sukuselvityksen

i. Burning Balginnath oli musta ori, jolta löytyi kapasiteettia kouluratsastuksen saralla. Luonteeltaan kiltti ja mukautuva ori oli korkeudeltaan 165cm, ja se olikin kokonaisuudessaan varsinainen lempeyden symboli. Kiltteydessään useat tammat voittanut ori kilpaili kauan menestyksekkäästi koulussa aina PSG tasolle saakka, joskin ori osasi olla hyvin raskas ratsastaa. Se tarvitsi hyvin paljon tukea ratsastajaltaan ja herpaantumatonta ratsastusta koko ajan, muuten ori nimittäin ei välttämättä tehnyt yhtään mitään. Ori oli hyvän luonteensa lisäksi rakenteeltaan erittäin kaunis, ja satuhevosta käytettiinkin jalostuksessa hyvin ahkerasti. Ori lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi 27-vuotiaana.

    ii. Burning Bonaxoth oli hevonen jolla oli aina hyvin vahva mielipide kaikkeen, ja se mielellään sen muille kertoikin. Se oli hyvin äänekäs ja "jutteli" mielellään niin muiden hevosten kuin ihmistenkin kanssa niin tarhasssa, karsinassa kuin kentälläkin. Ori oli hyvin sosiaalinen tapaus, ja se tunnettiinkin tallissa siitä, että se oli aina se, joka hörisi kaikkein kovaäänisimmin aamuisin valojen päällelaiton aikaan. 167cm korkea musta ori kilpaili menestyksekkäästi PSG ratoja niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin ja se niittikin kunnioitettavan määrän mainetta sekä palkintoja. Oria käytettiin jalostukseen useamman kerran, ja se kuolikin muutamaa päivää vaille 30-vuotiaana monen varsan isänä.

    ie. Eefje van Leeuwen oli tamma, jolta ei löytynyt pahaa soluakaan. Kiltti ja lempeä tamma oli väriltään musta ja korkeudeltaan 162cm. Pienestä koostaan huolimatta tamma oli hyvinkin kaunis ja isoliikkeinen joka kilpaili kansainvälisellä tasolla PSG luokissa neljän vuoden ajan, ja olipa se lähellä että tamma olisi päässyt ratsastajineen olympialaisten edustusjoukkueeseenkin! Tamma varsotettiin useampaan otteeseen, sillä vaikutti vahvasti siltä, että se periytti notkeita askeleitaan sekä kilttiä luonnetta, ja se kuolikin 27-vuotiaana viisi varsaa varsoneena.

e. Burning Lumino oli kauniin värinen musta tamma, jolla oli hyvin siromuotoinen pää ja kaunis rakenne. Omistajansa lellikkinä tamma kuitenkin onnistui kehittämään itselleen jonkinlaisen narsismiin vivahtavan luonnehäiriön, ja se olikin melkoisen ikävä tapaus käsitellä. Tamma oli käsittämättömän kateellinen ja suojelevainen kaikesta omaisuudestaan eikä sillä ollut oikeastaan minkäänlaista kunnioitusta ihmisiä kohtaan. Jalkoja tallaava, hampaita väläyttelevä ja luimiva tamma oli kauniista ulkonäöstään huolimatta hyvin pelottava näky, ja sitä hoitivat ja ratsastivat vain hyvin harvat ja tarkkaan valitut ihmiset; huhuttiin, että näillä ihmisillä oli erikoisvakuutus sen varalle että tamma kävisi vaaralliseksi. Tamma kuitenkin liikkui kauniisti, joten se astutettiin pari kertaa. Pahansisuinen 161-senttinen tamma kuoli 18-vuotiaana katkaistuaan jalkansa tappelussa tarhakaverinsa kanssa.

    ei. Burning Thijs oli mitäänsanomattoman näköinen musta ori, jolta ei löytynyt minkäänlaisia merkkejä ja jonka korkeuskin huiteli siinä 164cm tuntumassa. Vaatimattoman ulkonäön korvasi kuitenkin mahtavat korkeat ja näyttävät liikkeet; ori sijoittui lähes jokaisessa kilpailussa johon osallistui, voittaen puolet kuusivuotiskautensa kilpailuista. Luonteeltaan kiltti mutta pirteä ori oli pitkään suosittu jalostuspiireissä, ja se astuikin kaksikymmentäkolme tammaa ennen kuolemaansa 26-vuotiaana rauhallisesti oman kotilaitumensa nurkassa eläinlääkärin toimesta.

    ee. Layme van Dijk oli hyvin vahvasti oman aikansa supertähti, jonka jokainen alueella tunsi ainakin nimeltä. Koulupiireissä tunnettu ja kadehdittu tamma niitti menestystä ihan Int I tasolla asti; 158cm korkean pikkutamman liikkeet olivat uskomattoman korkeat ja lennokkaat! Mustan tamman kuvan kauniin ulkonäön lisäksi se oli luonteeltaan kiltti ja rohkea. Tamma oli varsinkin nuorempana epäterveellisen utelias, mistä kertoivatkin moneen kertaan kärsineet turpakarvat tamman tunkiessa jonnekkin minne se ei ehkä kuuluisi. Tamma varsoi kolmesti ennen kuolemaansa 25-vuotiaana.


Hugo on käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin. Sitä on harkinnan mukaan mahdollista käyttää myös erilaisten risteytyksien jalostukseen.
Hugo kantaa värigeenejä EE/aa

astunut tamman Sharazan x


© Hukkapiilo 2019, ellei toisin mainita       |       virtuaalihevonen       |       otsikkokuvan KK (CC-BY-NC-SA 2.0)

VRL-00816