Macachera

VH20-043-0016 :: #PKK :: KEV I

Rotu ja sukupuoli ruotsalainen puoliverinen, tamma
Syntymäaika, ikä 20.04.2020,   (täyttänyt 3v 01.11.2020)
Väri, säkäkorkeus rautias, 161cm
Kasvattaja Sage (VRL-08682)  
Omistaja Susanna Joutsjoki (VRL-05175, )
Kotitalli Kortejärvenkuja 23
Painotus kenttäratsastus
Koulutustaso koulutetaan

kuvien © VRL-05186, klikkaa kuvat suuremmaksi nähdäksesi ne kokonaisuudessaan


Palkittu 02.07.2020 Kenttävarsojen laatuarvostelussa palkinnolla KEV I (8 + 5 + 5 + 4 + 4 + 8 = 34p.)
Palkittu 31.10.2020 Estevarsojen laatuarvostelussa palkinnolla EV ? (0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.)
Palkittu 20.11.2020 Kouluvarsojen laatuarvostelussa palkinnolla KV ? (0 + 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.)

Etelä-Ruotsissa, Sölvesborgin kunnassa, sijaitsevalla hevostilalla elettiin jännittäviä hetkiä kun Gretan varsominen alkoi kaksi viikkoa etuajassa. Pienen varsa elämä ei alkanut helpoissa merkeissä kun varsomisessa ilmeni pieniä ongelmia, mutta lopulta rautiaan värinen tammavarsa syntyi puhtaille oljille. Hera on ollut syntymästään asti hieman hidas ja nousi ylöskin myöhemmin kuin monet muut tilalla syntyneet varsat. Pikkuhiljaa heikosta varsasta kasvoi lupaava kilparatsun alku, mutta tulee jäämään ehkä jopa emäänsäkin pienemmäksi.

Suhteellisen pienikokoinen ja äärettömän nätti Hera on vienyt Sussun sydämen täysin jo siitä päivästä alkaen kun kaksikko tapasivat ensimmäistä kertaa. Yleensä Sussu ei välitä haastavista hevosista, mutta Hera vie haastavuuden vähän eri ulottuvuuksiin josta Sussu pitää. Se ei nimittäin ole hevonen joka olisi koko ajan menossa joka ilmansuuntaan ja temppuilisi sen minkä kerkeää. Pänvastoin. Hera on edelleen hieman hidas kaikessa tekemässään ja joskus tuntuu että se on perässä vedettävää mallia. Jos jätät Heran seisomaan käytävälle riimunnaru kaulalla ja menet itse toiseen huoneeseen, takaisin tullessa tamma seisoo täysin samassa kohdassa puoli unessa nuokkuen. Hera onkin varmasti koko tallin helpoin hoidettava tilanteessa kuin tilanteessa.

Muiden hevosten seurassa Hera on aika välinpitämätön ja lämpenee hitaasti myös muille hevosille. Kahnauksiin se ei ole vielä kertaakaan päätynyt, mutta tekee kyllä tarhakavereilleen selväksi mikäli ei halua seuraa.

Heraa ei ole vielä ratsukoulutettu, mutta mitä tähän asti sille ollaan opetettu uusia asioita niin on käynyt ilmi että se on hitaasti lämpenevää sorttia. Sillä vaikuttaisi olevan ihan kivasti liikettä ja irtohypyttäessä on sen tekniikka vaikuttanut hyvältä, vaikkakin hiomattomalta timantilta. Jokaisen sen eteen laitetun esteen se on hypännyt sopivalla varovaisuudella, mutta isommilla esteillä tulee varmasti tarvitsemaan ratsastajalta tukea löytääkseen sopivat ponnistuspaikat. Hera on ottanut hyvinkin leppoisasti jokaisen tilanteen mihin se on laitettu eikä se ole hetkahtanut tippaakaan kun sitä ollaan käytetty hevoskeskuksessa esimerkiksi kävelytyskoneessa, uimassa ja vesijuoksumatolla.

Lastattaessa Hera on ollut pienestä pitäen todella mutkaton ja nousee ramppia pitkin autoon kaikessa rauhassa. Se ei nosta missään vaiheessa mitään metakkaa vaikkei sen edessä olisikaan koko ajan evästä tai muuta tekemistä. Herasta tulee aivan taatusti myöhemmin hevonen jonka voidaan sijoittaa kenen tahansa viereen eikä kahakoita synny.

Sukutaulu & -selvitys

i. Artilleroy
bwb, rtkm, 167cm
ii. Aquaroicant
bwb, rt, 171cm
iii. Areo
bwb, prt, 175cm
iie. Enchanted de Cior
sf, rt, 163cm
ie. Meeka
bwb, prn, 165cm
iei. Merrick
bwb, mrn, 170cm
iee. Esazia
bwb, prt, 161cm
e. Rönndahls Greta
swb, trtpäist, 164cm
ei. Bourbon
xx, mpäist, 165cm
eii. Whiskey Sour xx
xx, m, 169cm
eie. Mayavice xx
xx, rnpäist, 163cm
ee. Rönndahls Grisetta
swb, trt, 160cm
eei. Ramos
holst, vprn, 165cm
eee. Baby Kayleigh
swb, rt, 157cm

Jälkeläiset

Hera ei ole käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin.
Hera kantaa värigeeniä ee/Aa

- ei jälkeläisiä -


ulkoasun toteutus © JR 2018   ❖   kaiken muun materiaalin © hevosen omistaja, ellei toisin mainita   ❖   virtuaalihevonen   ❖   a sim-game horse