Noor-al-Haya

Noor-al-Haya

VH13-003-0147 / #PKK922

arabialainen täysiverinen (dom), tamma
s. 13.01.2012, 15-vuotias
mustankimo, 152cm

om. Natalia (VRL-05175)
ex-om. Zen, Latvia

koulu- & estepainotteinen
ko: Helppo A, re: 120cm

Katso Handin kilpailusijoitukset
Lue Handin päiväkirjaa


Saavutukset
Tavoitteena ERJL, KRJL + PKK arvonimet

PKK kantakirjaustilaisuus 30.04.2013
80 + 79 + 62= 73,7%, KTK II

Lue kantakirjalausunto - Upea tamma, hieno rotunsa edustaja. Ilmeikäs ja ryhdikäs. Pitkähkö selkä ja hieman turhan ohuet jalat.
- Hyvät leimat. Erittäin kaunis väri. Hieman massiivinen etuosa ja kaula verrattuna lihaksettomaan takaosaan. Kaunis, kuiva pää. Jalat hyvät. Toteutus varma ja rauhallinen, saisi olla aavistus enemmän kontrastia.
- Hieman ponimainen pää, ylpeä ilme. Hyvä kaareva kaula. Hyvät rungon mittasuhteet. Korkea, lyhyt säkä. Painunut selkä, hyvä lanne ja lautanen. Pystyhkö lapa, pysty olkavarsi. Kevytluustoiset etujalat, pystyt kaviot. Melko hyvä takaosa, kevytluustoiset sääret. Selkeät leimat. Miellyttävää väritystyötä.

VIP MVA myönnetty 10/2018
Fn myönnetty 10/2018


Jälkeläiset
Handi ottaa vastaan tuontisukuisia oreja joilla on näyttöjä kilparadoilta. Se kantaa värigeenejä Ee/aa/Gg, joten sen varsoilla on mahdollisuus sabino -väritykseen.

ox ori Fikriyya-al-Noor
syntynyt 16.12.2013
isänä Abd-al-Hamid
virtuaalihevonen
kuvien © Latu

Handi saapui minulle Latviasta kun etsin itselleni uutta kilparatsua. Olin käymässä Zenissä sillä kuulin että siellä on jälleen myynnissä lupaavia hevosia ja olin ostanut sieltä jo aikaisemmin yhden ratsun johon olin erittäin tyytyväinen. Pölhö näytti minulle lukuisia hienoja hevosia ja silmiini pisti kaksi arabialaista täysiveristä. Näitä olisi pakko päästä kokeilemaan ja rakastuinkin Handiin täysin vaikka se onkin luonteeltaan todella akkamainen ja hampaat napsuivat tiuhaan varustaessani sitä. Ratsastaessa se kuitenkin oli mahtava vaikka energiaa olikin kuin pienessä kylässä. Sovimme Pölhön kanssa että molemmat arabit matkaisivat Suomeen viikon päästä jotta kaikki ehdittäisiin hoitaa ennen sitä. 23. heinäkuuta 2018 hevoset seisoivat viimein omissa karsinoissaan syömässä iltaheiniä ja vaikuttivat olevan täysin kunnossa, mitä nyt vähän stressaantuneita pitkästä automatkasta.

Kuten jo aikaisemmin on mainittu, Handi on erittäin akkamainen hevonen joka on tarkka ihan kaikesta saamastaan hoidosta tai muuten alkaa hampaat iskeytymään sinne minne vain yltää. Osaahan se aina välillä olla oikea kullanmuru joka käyttäytyy oikein mallikelpoisesti, mutta kaikkien huonoksi onneksi sitä ei kovinkaan usein tapahdu ainakaan muiden kun omistajan seurassa. Hoitotoimenpiteiden aikana sillä on myös pienen pieni paha tapa pyöriä, mutta komentamalla napakasti se rauhoituu. Kannattaa siinä vaiheessa kuitenkin varautua pieneen kiukunpuuskaan. Taluttaessa Handi tuntuu välillä syhkivän vähän joka ilmansuuntaan ja kannattaa vähän varoa ettei vahinkoja satu.

Ratsuna Handi on kunnon energiapakkaus ja siinä on hieman haasteita saada se kulkemaan kaahottamatta pää pilvissä. Sen askellus on kuitenkin aina ihanan pehmeää ja sen selässä on aina ilo istua ja nautiskella. Handin kanssa pitää osata vedellä oikeista naruista että se alkaa keskittymään työntekoon ja silloin siitä myös kuoriutuu kauniin näköinen kouluratsu jonka ehdottomia vahvuuksia on lisätyt askellajit. Koulutustasoltaan se on hieman vahva Helppo A sillä sille on opetettu myös laukanvaihdot.

    Esteratsuna Handi on aina ollut parempi kuin arabista uskoisi. Yleensä niiden kapasiteetti ei ole kovinkaan kummoista, mutta Handilla riittää pomppua jopa 120cm radoille. Se rakastaa esteiden tuomaa huumaa ja taipuu tiukempiinkin kaarteisiin mukavasti. Joskus ehkä kaviot kolahtelee puomeihin, mutta sillehän ei voi oikein mitään.

Lastatessa Handi on onneksi jo konkari ja astelee autoon sen kummemmin vastustelematta, mitä nyt ehkä inhoaa kintuissa olevia suojia ja vähän protestoi niitä vastaan. Handi asettuu kuitenkin autoon ihan rauhallisesti ja matkustaa mekkaloimatta, poikkeuksena jos sen viereen satutaan laittamaan joku hevonen mitä se ei siedä huonostikaan. Silloin alkaa pauke ja hampaiden kalina. Kilpailupaikoilla sen käytös ei ole yhtään erilaista kuin kotonakaan.

Sukutaulu & -selvitys

i. Abdul-Hadi
ox, mkm, 156cm
ii. Mas'ud
ox, m, 154cm
iii. Ramzi Sab
ox, vrt, 155cm
iie. Faiqa
ox, m, 154cm
ie. Hadiyaah
ox, rnkm, 152cm
iei. Sadiq
ox, rtkm, 153cm
iee. Tanzeela
ox, rnkm, 150cm
e. Noor Jehan
ox, rnkm, 150cm
ei. Diyay-al-Din
ox, rnkm, 148cm
eii. Miyaz
ox, trn, 148cm
eie. Jawahir
ox, rtkm, 147cm
ee. Hunaida
ox, prn, 150cm
eei. Qudamah
ox, rn, 155cm
eee. Nudbah
ox, prt, 151cm