Billingsley

punaruunikko englantilainen täysiverinen ori, 168cm
syntynyt 14.02.2018, tämänhetkinen ikä   M Layouts / raitatossu.net/mayflower
rekisterissä numerolla VH20-006-0187, #PKK

kenttä-/yleispainotteinen
        ko: Helppo B
        re: 100cm
        Helppo

KEV I

omistaa Iina Lahtinen (VRL-05175, )
kasvattanut Purple Creek Acres
maahantuonut VRL-05265
asuu Jokirannantie 11

kilpailumenestys perinteisissä ja näyttelyissä
varustekaappi & hoito-ohjeet
lue päiväkirja

"Mä en oo mikään matemaatikko, mutta toi hevonen syö enemmän kuin voittaa. Ei ihme että joutaa muille maille."
"Me tiietään, Bill ja mä, että ruoka on tärkeää", Deangelo puolustaa hevosta. "Sillä kasvaa lihakset."
"Ja vatsa."
"Nyt ei oo hyvä hetki mollata Billiä, Nate."

Nate tietää sen kyllä. Tyyni ori itse ei tallipojan puheille korviaan lotkauta, mutta Deangelo - siinä vasta herkkä kaveri, vaikka korstolta näyttääkin. Kiintyy hevosiin. Kohta se taas pillittää Fat Billin poismenon vuoksi. Nate pudistelee päätään, ymmärtää Deangeloa paremmin, että bisnes on bisnestä ja rahalla homma pyörii. Ei sellainen hevonen kuin Fat Bill tuota tarpeeksi. Se mieluiten syö ja syö, ja syöminen maksaa muttei tuota mitään paitsi paskaa, jota palkolliset sitten lappaa minkä kerkeää.

"Se on hyvä hevonen. Viisas", Deangelo kehaisee ääni paksuna.
"Viisas? Ei siitä ollut sprintteriksi, kun kisat ehti päättyä ennen kuin se älysi, että pitää juosta", Nate tuhahtaa. Fat Billin sukutaulu ennusti hitonmoista sprintteriä, mutta ei siitä sitten sellaista tullut. Ehkä joku hullu vielä yrittää, tai mistä sitä tietää, pistää hevosen juoksemaan pitkää matkaa. Todennäköisimmin siitä tulee jonkun Pat Parelli -fanitytön pullaponi. Ehkä terapiahevonen. Innostuisikohan se esteiden ylittämisestä? Ei varmasti älyäisi maastoradoilla pelätä mitään, voisi olla hyvä kenttähevonen sitten edes.

Deangelo ei suostu kuuntelemaan, kuinka Nate panettelee hevosta. Sileän karvan peittämiä lihaksia hieroskellen Deangelo kuiskaa hevoselle:
"Pysy pulskana, Bill. Siitä rakastetun miehen tunnistaa."

Näiden tapahtumien jälkeen Bill päätyi ensin pienelle kilpatallille jossa sen ratsukoulutus aloitettiin. Se ei kuitenkaan ollut omistajien mielestä tarpeeksi reaktiivinen kilparatsuksi joten se laitettiin taas myyntiin. Tällä kertaa se päätyi Suomeen myyntitallille josta Iina sen lopulta osti itselleen.

Aina hieman pyöreähkössä kunnossa oleva Bill ei ole se tavanomainen räjähdysherkkä täysiverinen, vaan oikein leppoisa tapaus. Kristian on lukuisia kertoja naureskellut Iinalle että ori on ennemmminkin kuin suuri koiranpentu kuin tulevaisuuden kenttälupaus. Bill nimittäin seuraisi omistajaansa vaikka maailman ääriin ilman riimuakin ja ori seisoo tasan tarkkaan samassa kohdassa mihin sen jätit jos jätät sen odottelemaan. Juuri Billin iloinen hörähdys on se minkä talliin tullessa ensimmäisenä kuulee ja aina niin äärimmäisen ystävällinen ori kaipaa aina hellyyttä. Kuten arvata saattaa, hoitaessa se on niin helppo kuin olla ja voi eikä sen kanssa ole ongelmia missään tilanteessa. Tammat ei ole koskaan Billiä kiinnostaneet, mutta silti siinä suhteessa ollaan vähän varovaisia sen kanssa. Ori kun on aina ori, vaikka käyttäytyisikin kuin ruuna.

Jättäessään laukkaradat taakseen Billiä alettiin kouluttaa ratsuksi. Se on ollut aina vähän hitaanpuoleinen ja tarvitsee normaalia pidemmät alkuverryttelyt ennenkuin oriin saa taipumaan koulukiemuroihinkin. Billillä on mukavan pehmeät ja lennokkaat askeleet ja siitä saisi koulittua isolla työllä kouluratsun myös vähän isompiin luokkiin. Ori on vain hidas oppimaan uusia asioita ja tämän vuoksi kaikkea pitää kerrata uudestaan ja uudestaan lukuisia kertoja ennenkuin homma alkaa pelittämään. Bill on alkanut pikkuhiljaa kulkemaan oma-aloitteisesti peräänannossa ja alkanut käyttämään takapäätänsäkin kunnolla.

Alusta asti ollaan todettu, että hyppääminen on Billille hyvinkin mieluisaa ja luultavasti sen lempipuuhaa mitä ratsastaessa voi tehdä (jos uittamista ei lasketa). Esteitä nähdessään voi tuntea kuinka hevonen alla hieman jännittyy ja korvat nousee pystyyn innostuksesta. Oriin hyppytekniikka on alusta asti ollut yllättävänkin hyvä, mutta pientä hienosäätöä sen kanssa on saatu tehdä. Tukea Bill on aina tarvinnut sopivien ponnistuspaikkojen löytämisessä, sillä itse päättäessään se yleensä ottaa varman päälle ja ponnistuspaikka jää liian kauas. Joskus Bill saattaa jäädä hieman unelmoimaan eikä aina muista nostella kinttujaan, mutta pienellä napakalla muistutuksella raipalla se taas herää omista maailmoistaan. Maastoesteillä Bill on aina tasaisen varma suorittaja joka ei kyttäile mitään erikoisempiakaan esteitä.

Kilpailupaikoilla Bill on hieman hassu, sillä se haluaisi pyöriä kuin karuselli ja nähdä kaiken mitä vastaan tulee. Muuten sen käyttäytyminen uusissakin paikoissa ei eroa kotioloihin. Onhan se jo varsana tottunut matkustelemaan, niin autossa oleskelukin menee kuin vanhalla konkarilla.

i. Birming Ham evm
xx, tprn, 170cm
ii. Whittingham evm
xx, trn, 172cm
iii. Kirkhammerton evm
xx, m, 173cm
iie. Tafika evm
xx, rn, 169cm
ie. Quo Vista evm
xx, prn, 168cm
iei. Langfuhr evm
xx, tprn, 169cm
iee. Nayessence evm
xx, prt, 166cm
e. Madame Much Money evm
xx, prt, 166cm
ei. Westerner evm
xx, prt, 167cm
eii. Lureyno evm
xx, rtkm, 169cm
eie. Sophies Beau evm
xx, vprt, 165cm
ee. Silenceofthewind evm
xx, vprt, 163cm
eei. Spacecraft evm
xx, vkk, 164cm
eee. Praxiteles evm
xx, vprt, 160cm

Bill on käytössä jalostukseen harvakseltaan ja tarkoin valituille tammoille. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin niin katsotaan tilannetta yhdessä.
Bill kantaa värigeeniä Ee/Aa

- ei jälkeläisiä -

i. Huimat 170cm korkea tummanpunaruunikko englantilainen täysiverinen ori Birming Ham on hyvin menestynyt laukkahevonen, joka on tähän mennessä jo jättänyt kilparadat taakseen. Kaksinkertainen Breeders' Cup Sprint voittaja on ollut suosittu jalostusori, mutta valitettavasti periyttänyt vain osalle jälkeläisistään sen voitontahdon ja räjähtävän voiman lyhyillä matkoilla. Birming Hamin korrekti rakenne ja rohkea, mutta rauhallinen luonne puolestaan on periytynyt yli puolille sen jälkeläisistä. Nykyään ori asuu pienellä laukkatilalla Lexingtonissa jossa se on edelleen jalostuskäytössä, mutta pääsääntöisesti se viettää rauhallista elämää laitumella.

e. Vaihtelevasti laukkaradoilla menestynyt, 166cm korkea punarautias englantilainen täysiverinen tamma, Madame Much Money on luonteeltaan äärimmäisen rauhallinen ja ystävällinen. Ehkä myös hieman hitaanpuoleinen ja se on varmaan suurin syy tamman kehnompaan menestykseen. Se syttyi aina liian hitaasti ja lopulta todettiin ettei siitä ole sprinteriksi. Madame Much Money myyntiin pienelle aloittelevalle laukkatilalle jossa se starttasi muutaman kerran keskipitkällä matkalla hieman paremmin menestyen. Lopulta sen kanssa luovutettiin kilpailujen suhteen ja se siirrettiin siitostammaksi. Sen suvussa on hyvin menestyneitä laukkureita ja siitä toivottiin parempaa siitostammaa kuin kilpahevosta. Madame Much Money astutettiin hyvin menestyneillä oreilla, mutta vain kolme kuudesta varsasta menestyi laukkaradoilla.

Kenttävarsojen ja -nuorten laatuarvostelu
7 + 10 + 5 + 4 + 4 + 4,5 = 34,5p. KEV I
Palkittu 30.08.2020

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    rakennekuvan © VRL-05265