Bealor

amber cream champagne sabino fwb-tamma, 166cm
syntynyt 10.01.2017, tämänhetkinen ikä   M Layouts / raitatossu.net/mayflower
rekisterissä numerolla VH18-031-0240, #PKK2403

kenttä-/yleispainotteinen
        ko: Vaativa A
        re: 140cm
        CIC4

omistaa Kristian Tammipuro (VRL-05175, )
kasvattanut Eveliina Kettula
asuu Jokirannantie 11

kilpailumenestys perinteisissä ja näyttelyissä
varustekaappi & hoito-ohjeet
lue päiväkirja

KTK II, VIP MVA, Fn

Sain seurata Bean emän kantoaikaa ja varsomista todella läheltä sillä se on tuttavani hevonen ja asuikin vielä ihan lähellä. Olin haalunnut jo pitkään omaa varsaa Eveliinan tammasta, Paylorista, sillä se oli yksi hienoimpia hevosia joita olen koskaan nähnyt. Kun sitten oli hankkia jostain mukava tamma omalle oriilleni, Razille, josta haluaisin varsan itselleni ja sittenhän se pälkähti päähän. Pallosta ja Razista voisi saada mahtavan varsan, vaikka kauhulla ehkä odottaa millainen energiapakkaus sieltä syntyykään. Pallo tuli helposti kantavaksi ja sitten jäätiin innolla odottelemaan tulevaa varsaa.

Kävin viikottain katsomassa Palloa koko kantoajan ja kymmenes päivä tammikuuta sain sitten Eveliinalta soiton että varsominen on käsillä. Supervauhtia kiskaisin vain jotkut vaatteet päälle ja hyppäsin autoon kaahaten tuhatta ja sataa. Pallo oli jo makuuasennossa ja pienen pienet etukaviot näkyivät jo kun pääsin vihdoinkin perille. Bealla oli selvästikin kiire maailmaan sillä varsominen tapahtui todella nopeasti ja todella nopeasti pieni sievä varsakin nousi jaloilleen ja pääsimme katsomaan sitä lähempää. Minun oli vaikea pidätellä innostustani kun tajusin, että sain toivomani tammavarsan ja vielä kaiken lisäksi sabinona. Eläinlääkäri tarkisti vielä molemmat ennenkuin maltoimme jättää kaksikon omaan rauhaan. Siitä asti olen touhunnut Bealoriksi nimetyn varsan kanssa päivittäin ja siitä on kuoriutunut mitä mahtavin kilparatsu.

Kaikkien onneksi Beasta ei tullut kunnon ihmissyöjää kuten sen isä on, mutta tietynlaista tuittupäisyyttä ja levottomuutta on aina ilmassa. Se on energinen ja täynnä elämäniloa eikä aina osaa ehkä purkaa sitä oikealla tavalla ja silloin kyytiä saa kaikki tavarat ja loimetkin tuhotaan nanosekunnissa. Pyöriminen ja hyöriminen hoitotoimenpiteiden aikana on ihan normaalia ja jos se kestää Bean mielestä liian kauan niin alkaa järjetön kuopiminen ja korvatkin alkaa kääntymään niskaan kiinni ja uhittelu ja kiukuttelu alkaa. Omistajaa lukuunottamatta kaikki sen lähellä olevat ovat saaneet joskus hampaista takalistoon, mutta yleensä jättää sen uhitteluun siinä vaiheessa kun kunnolla ärähdät sille. Taluttaessa Bealla on tapana yrittää päästä jokapaikkaan yhtäaikaa ja siitä seuraa pyörimistä ja hyörimistä vähän lisää. Pieni tahtojen taistelu se on aina, mutta topakka ihminen saa kyllä tamman ruotuun hetkessä.

Ratsastaessa Bea oikein uhkuu energiaa ja tietynlaista tulisuutta. Sileällä se on koulutettu vaativalle tasolle saakka, mutta tarvitsee selkäänsä aina kokeneen ratsastajan joka osaa vedellä oikeista naruista että Bea jaksaa keskittyä työntekoon. Beasta tulee äkkiä kunnon sähköjänis mikäli harjoitukset pidetään sileällä liian yksitoikkoisina ja tylsinä, joten tehtäviä tulee vaihdella jatkuvasti ettei tamma ala pomppimaan. Bealla on tasaiset ja isot liikkeet joissa on mukava istua ja tuttu kokenut ratsastaja saa siitä puristettua irti kaiken kapasiteetin mitä siitä irtoaa.

Bea osaa välillä olla yksi pirulainen lastauksessa sillä ihan ensiksi se vihaa yli kaiken kuljetussuojia ja yrittää päästä niistä kaikin keinoin eroon. Sitä ei innosta myöskään seisoskella autossa aina ties kuinka kauan aikaa joten se saadaan aina kyytiin vain liinojen avulla. Kun se vihdoinkin saadaan lastattua niin se kyllä asettuu ainakin jotenkuten mutustelemaan eväitään vaikka välillä potkiikin seiniä turhautuneena. Kilpailupaikoilla Bea on entistä levottomampi ja pyörii jatkuvasti ympyrää. Se yritetäänkin aina pitää vähän syrjässä mahdollisimman kauan ja verkkakin hoidetaan pidempänä kuin muilla hevosilla jotta siitä saadaan pois turhia energioita.

i. Brazil Beat
fwb, gold champagne, 176cm
ERJ I, KRJ I, KERJ II
ii. Bartholomew evm
fwb, rautias, 177cm
iii. Denver Shock evm
fwb, tummanpunarautias, 176cm
iie. Akasha evm
fwb, vaaleanrautias, 168cm
ie. Apple Beat evm
fwb, gold champagne, 169cm
iei. Applebee! evm
fwb, punarautias, 166cm
iee. Heartbeat evm
fwb, gold champagne, 170cm
e. Paylor
xx, ruunivoikko sabino, 161cm
KTK II, ERJ I, KRJ I, KERJ II, XLA I, YLA1,
VIP MVA Fn, PP MVA, PPK V
ei. Peek-a-boo evm
xx, voikko, 163cm
eii. Pelegria evm
xx, voikko, 166cm
eie. Halloween Night evm
xx, rautias, 160cm
ee. Taylor evm
xx, voikko, 160cm
eei. Checkmate evm
xx, voikko, 164cm
eee. Dreamer evm
xx, rautias, 158cm

Bea on saanut kilpailu-uransa päätökseen ja on nyt siirtynyt siitostammaksi. Se on käytössä suomalaisten puoliveristen jalostukseen, jonka johdosta se ottaa vastaan 1-polvisia täysiveri- ja puoliverioreja joilla on näyttöä kilparadoilta. Bea tulee saamaan elämänsä aikana maksimissaan 3 jälkeläistä.
Bea kantaa värigeenejä Ee/Aa/nCr/nCh/nSb

fwb-ori Barely Holding On s. 01.03.2020 i. Kilkenny Easyontheeye ei meriittejä

82. KTK-tilaisuus 15.08.2018
18 + 20 + 17,5 = 74%
- Sukupuolileima hyvä, rotuleima voisi olla vahvempi. Pitkähkö runko ja lyhyt, hieman lihakseton kaula. Jalat voimakasluiset, hyväasentoiset. Kuiva, melko raskasluinen pää. Hyvässä, tiiviissä kunnossa.
- Kaunis ja ilmeikäs, pitkähkö runko, voisi olla ryhdikkäämpi, hyvät jalat, pitkä selkä, yleisilmeeltään sopusuhtainen.

Näyttelyarvonimet
VIP MVA myönnetty 04/2019
Fn myönnetty 04/2019

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    rakennekuvan © Miia S.