Skywards André

VH17-021-0084 :: #PKK2867 :: ei meriittejö

Rotu ja sukupuoli trakehner, ori
Syntymäaika, ikä 20.01.2017,  
Väri, säkäkorkeus voikko sabino, 166cm
Kasvattaja Natalia (VRL-05175)  
Omistaja Susanna Joutsjoki (VRL-05175, )
Kotitalli Kortejärvenkuja 23
Painotus kenttäratsastus
Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 140cm, CIC3

kuvien © aksu, klikkaa kuvat suuremmaksi nähdäksesi sen kokonaisuudessaan


Kantakirjattu 30.09.2019 palkinnolla KTK II!
(lue kantakirjalausunto) - Kauniinvärinen ja sporttinen ori. Varsamainen olemukseltaan. Hyvä, tiivis runko. Jalat hyväasentoiset, kaviot ja vuohiset viimeistelemättömät. Hyväluinen pää, ahdas niska. Selkeä ja toimiva tekniikka.
- Ryhdikäs, korea ratsuhevonen. Yleisilmeessä vähän jopa barokkipintomaista näyttävyyttä. Kaula on sopusuhtaisen mittainen, hieman tasapaksu ja pään ja kaulan liittymä voisi olla kevyempi. Hevosella on loiva lapa ja sopusuhtaiset, suorat etujalat, polven luusto saisi olla vahvempi. Runko on tasapainoinen ja vahva. Seisoo takajalat alemmassa tasossa. Hevonen on esitetty hyvässä lihaskunnossa ja sen karva on hyvinvoivaa ja kiiltävää. Jaloissa syvyysvaikutelma paikoin hieman latistuu; rungossa kolmiulotteisuutta puolestaan tavoitettu erityisen hyvin.

Palkittu PKK:n alaisissa näyttelyissä näyttelyarvonimellä Fn

Lumisena päivänä tammikuun lopussa syntyi komea voikko sabino orivarsa josta huomasi heti että siitä tulisi aikamoinen taistelijasielu. Varsa oli nopeasti jaloillaan ja hanakasti lähti etsimään itselleen välipalaa. Astuttaessamme rauhallisen Riinan olimme toivoneet että se tasoittaisi tulevan varsan luonnetta sillä sen isä, Skitso, on aikamoinen piru. Skywards Andréksi nimetystä varsasta huomasi jo vuoden iässä että yritys oli turhaa, sillä isäorin luonne näytti periytyvän jälkeläisille aika vahvasti. Andrén kanssa jokapäiväinen elämä osaa olla välillä aikamoista taistelua, vaikkakin hyvinä päivinä sen kanssa on jopa yllättävän helppoa toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Kun se laskettiin aikanaan orilaitumelle opettelemaan käytöstapoja muiden poikien kanssa niin André teki selväksi että hän on paikan pomo ja onkin pitänyt paikkansa pitkän aikaa muiden hevosten keskuudessa.

Andrén luonne on aina ollut aikalailla ailahtelevainen ja suurimman osan ajasta se osaa olla aikamoinen pirulainen. Pyöriminen ja hyöriminen on joka päiväistä elämää sen kanssa, mutta muuten kaikki riippuu siitä millä kaviolla ori on noussut sinä aamuna. Hyvinä päivinä Andrén kanssa ei tarvitse taistella joka pienestä asiasta, mutta huonon päivän sattuessa kohdalle saa varoa ettei hampaat ole yhtäkkiä ahterissa kiinni. Korvat niskassa on sen perus tavaramerkki ja mitään muuta ilmettä siltä harvoin edes näkee. Taluttaessa kannattaa pitää ketjuriimu suussa jotta ori ei pääse pomppimaan ja sinkoilemaan joka ilmansuuntaan.

Ratsastaessa André on äkkipikainen, mutta erittäin yritteliäs mikäli sen saa kuuntelemaan ratsastajaa kunnolla. Pienet sivuloikat ei ole sen kanssa mitään uutta ja takapääkin saattaa aika ajoin nousta ilmaan mikäli ori tympääntyy johonkin.

Kilpailuissa André on yksi pikku pirulainen, sillä se ei osaa rauhoittua hetkeksikään. Ori on koko ajan hyppimässä ja pomppimassa joka ilmansuuntaan ja pitää näytellä kaikille lähettyvillä oleville tammoille. Orit puolestaan meinaa saada joka kerta lähelle tullessa kaviosta ja hampaita, sillä André ei siedä kilpakosijoita lähettyvillään. Hoitotoimenpiteet suoritetaan aina karsinassa sidottuna ja verryttelemään lähdetään vasta kun on aivan pakko. Mikäli Andrén saa pidettyä suhteellisen rauhallisessa mielentilassa ennen kilpailusuoritusta niin kaikki sujuu yleensä ihmeellisen hyvin.

Sukutaulu & -selvitys

I. Schizophrenia
trak, m sb/splsh, 171cm
KTK III, ERJ I, KRJ II, KERJ II
II. Nightbeast
xx, m, 175cm
III. Cryptmutant
xx, m, 177cm
IIE. Nikita
xx, rn, 169cm
IE. Surya
trak, m sb, 167cm
IEI. Aragorn
trak, m, 168cm
IEE. Svanhild
trak, m sb, 164cm
E. Rialta
xx, vkk, 164cm
KTK II, ERJ II, KRJ I, KERJ II
VIP MVA
EI. Abednego
xx, vrt, 165cm
EII. Abidemi
xx, rt, 167cm
EIE. Ustinya
xx, vrt, 163cm
EE. Ricarda
xx, vkk, 163cm
EEI. Ealhstan
xx, vrt sb, 164cm
EEE. Ridwana
xx, vkk, 161cm

Jälkeläiset

Andre on käytössä jalostukseen. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin.
Andre kantaa värigeeniä ee/aa/nCr/nSb

27.11.2018 Pandora's Promise (e. Payola) om. VRL-12410


ulkoasun toteutus © JR 2018   ❖   kaiken muun materiaalin © hevosen omistaja, ellei toisin mainita   ❖   virtuaalihevonen   ❖   a sim-game horse