Altáriel Roux

ruunivoikonkimo splash selle francais tamma, 152cm
syntynyt 06.08.2019, tämänhetkinen ikä   M Layouts / raitatossu.net/mayflower
rekisterissä numerolla VH19-121-0031, #PKK3669

kenttä-/yleispainotteinen
        ko: Helppo C-B (tavoitetaso Vaativa A)
        re: 50cm (tavoitetaso 140cm)
        ei vielä kilpaile kentässä (tavoitetaso CIC4)

KERJ: 505.31 ominaisuuspistettä, tasolla 1 / 6

omistaa Iina Lahtinen (VRL-05175, )
kasvattanut Roux Warmbloods
ratsutuksessa Lauri Merikannolla 09/20 loppuun
asuu Jokirannantie 11

kilpailumenestys perinteisissä ja näyttelyissä
varustekaappi & hoito-ohjeet
lue päiväkirja

KEV I, EV II, KV II, FF

      

Yleisesti ottaen Alli on aika mielenkiintoinen tapaus. Siinä on aimo annos prinsessamaisuutta ja lisämausteena aikamoisia duracelpupun vinkeitä. Sateella ja tuulisella ilmalla tamma on ehdottomasti tallin masentunein kaveri joka kökkii tarhan nurkassa tai pihatossa naama mutrulla. Hyvällä ilmalla se puolestaan on se energisin ja iloisin kaveri joka tallista löytyy. Ollaankin todettu, että huonolla ilmalla se on paras jättää sisälle tai antaa sen rauhassa möllöttää pihaton puolella. Mutta auta armias kun se tajuaa sisällä ollessaan, että ulkona ilma parantunut. Se nostaa vuosisadan metelin siitä, että haluaa juuri sillä sekunnilla ulos. Allilla on hulluna mandariineihin ja niillä sitä saa houkuteltua tekemään monia asioita joihin se ei muuten suostuisi.

Hoitaessa Allia ei saa missään nimessä sitoa kiinni karsinaan. Se on aina hoidettava irti tai käytävällä ristikiinnityksessä. Jälkimmäistä ehkä suositellaan, sillä neidillä on paha tapa pyöriä ja hyöriä edestakaisin. Tyytyy kuitenkin nopeasti kohtaloonsa mikäli on kiinni ja hoitotoimenpiteet saa tehdä rauhassa. Kuolaimia saa lämmitellä hyvin ennenkuin tamma suostuu ne suuhunsa ottamaan ja satulavyön kiristys saa sen irvistelemään ja napsimaan ilmaa.

Kuten osasimme arvellakin, Alli on ratsunakin oikea duracelpupu ja sitä on ollut hieman hankala saada keskittymään työskentelyyn. Pakko kyllä myöntää, että sillä on aika pehmeät askeleet ja potentiaalia vähän korkeammallekin. Tyytymättömänä sillä on ollut tapana alkaa viskoa päätä ja häntä alkaa pyörimään kuin propelli. Tuleekin menemään tovi jos toinenkin, että siitä saadaan kuorittua esiin kaikki se kapasiteetti mitä siitä löytyy.

i. Ile Rousse evm
  selle francais
ruunikonkimo, 156cm
ii. Fiddlededee evm
  englantilainen täysiverinen
mustankimo, 158cm
iii. Arrivaderci evm
  xx, musta, 165cm
iie. Blandiloquent evm
  xx, ruunikonkimo, 157cm
ie. L'indienne evm
  selle francais
vaaleanpunaruunikko, 155cm
iei. Just The Tonic evm
  sf, punaruunikko, 162cm
iee. Karlafsha evm
  sf, vaaleanrautias, 153cm
e. Vanille de Cotte evm
  angloarabialainen täysiverinen (62,50%)
ruunivoikko splash, 154cm
ei. Leinthall Fox evm
  angloarabialainen täysiverinen (75%)
tummanruunikko, 156cm
eii. Sayyid al Qadir evm
  ox, ruunikko, 158cm
eie. Quadrophenia evm
  x (50%), musta, 155cm
ee. Joie de Cotte evm
  angloarabialainen täysiverinen (50%)
voikko splash, 153cm
eei. Synaesthesiac evm
  xx, voikko splash, 156cm
eee. Thwayya al Gawwad evm
  ox, vaaleanrautias, 151cm
Sukutauluun on merkitty lipuilla maa jossa hevonen vaikuttaa tai on vaikuttanut. Emän puolelle merkitty myös hevosten arabiprosentit

Alli on käytössä jalostukseen harvakseltaan ja tarkoin valituille oreille. Mikäli kiinnostuit saamaan siitä varsan, ota yhteyttä omistajan sähköpostiin niin katsotaan tilannetta yhdessä.
Alli kantaa värigeeniä Ee/Aa/nCr/Gg/nSpl

- ei jälkeläisiä -

i. Ranskassa syntynyt, kasvanut ja elänyt Ile Rousse on todella säpäkän luonteen omaava selle francais ori. Se on valitettavasti perinyt isältään pirullisia luonteenpiirteitä, mutta kaikkien onneksi emätamma tasoitti sen luonnetta mukavasti. Tämä 156cm korkea ruunikonkimo ori kilpaili mukavalla menestyksellä ihan CIC4 tasolla saakka ja sen palkintokaappia koristaa ties minkälaisia pokaaleja ja ruusukkeita. Ile Rousse oli kuitenkin hieman haasteellinen ori joka oli vaikea saada keskittymään työskentelyyn ja hampaat saattoivat napsua ilmassa jos se oli tyytymätön johonkin. Ile Roussen kanssa osattiin kuitenkin varautua kaikkeen eikä sen kummempia haavereita sattunut. Se on vasta jäänyt eläkkeelle kilpailuista ja keskittyy rauhalliseen elämään jalostusorina. Tähän mennessä Ile Rousse on jättänyt jälkeensä pari kymmentä jälkeläistä jotka asuvat eri puolilla maailmaa.

e. Iso-Bitanniassa syntynyt, mutta jo pari vuotiaana Ranskaan muuttanut angloarabialainen täysiverinen tamma Vanille de Cotte on ollut kasvattajalleen pienoinen pettymys. Kauniin ruunivoikon splashin värityksen omaava 154cm korkea tamma oli nätti kuin mikä, mutta jo varsasta asti se oli vähän herkkä stressaamaan uusista asioista. Tämän vuoksi kasvattaja myi sen eteenpäin jolloin se päätyi Roux Warmbloodsin siittolaan ja kilpatalliin. Siellä Vanille siirrettiin Jessica Wilsonin hoidettavaksi ja koulutettavaksi. Eteenkin tamman ollessa nuori, nainen keskittyi pääasiassa sen hoitamiseen ja kouluttamiseen. Vanillesta näki ulospäin, että sillä olisi paljon annettavaa mikäli sen stressaaminen saataisiin kuriin. Pikkuhiljaa Jessica sai totutettua tammaa kaikkeen mahdolliseen ja totutti sitä lukuisiin uusiin paikkoihin. 6-vuotiaana Vanillen kanssa startattiin ensimmäisissä kenttäkilpailuissa ja siitä alkoi monivuotinen kilpailurupeama. Vanille alkoi menestyä aina vain paremmin ja paremmin ja suurin luokka jossa se starttasi oli CIC3 tasolla. Stressaavan luonteen vuoksi sillä ei päästy starttaamaan niissä ihan suurimmissa kenttäkilpailuissa, mutta tamman menestykseen oltiin tyytyväisiä muutenkin. Nykyään Vanille toimii Roux Warmbloodsissa siitostammana ja on jättänyt jälkeensä tähän mennessä kaksi varsaa.

Kenttävarsojen ja -nuorten laatuarvostelu
9 + 10 + 5 + 4 + 4 + 8 = 40p. KEV I
Palkittu 07.04.2020

Näyttelyarvonimet
FF myönnetty 09/20

Estevarsojen ja -nuorten laatuarvostelu
6 + 2 + 5 + 5 + 4 + 0 = 22p. EV II
Palkittu 31.12.2019

Kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvostelu
9 + 5 + 1 + 2 + 3 + 0 = 20p. KV II
Palkittu 20.04.2020

ulkoasun © VRL-05175    ☆    virtuaalihevonen    ☆    rakennekuvan © VRL-10864    ☆    varsakuvan © Kioja VRL-13006